tirsdag 24. mars 2009

En ny vår

Tusen takk for alle hyggelige "god bedring"-hilsener! Vi er heldigvis tilbake til normalen, i hvert fall når det gjelder ansiktsfargen... I helga har vi vært i Karlstad for å feire bursdagen til min kjære svoger. Det var virkelig koselig å se alle sammen igjen, og ikke minst deres nye hus! Men litt nedtur å komme hjem til metervis med snø, etter å ha sett krokusene i hagen til søstern... Derfor måtte jeg mimre litt i dag, så her kommer et knippe bilder fra våren her i Vangsåsen i fjor:-) Veiene er snøfrie her oppe nå, men det ligger metervis med snø i hagen. Har tatt en del bilder som jeg skal vise i et annet innlegg. Leo storkoser seg med å klatre opp på de høye snøhaugene, for det er skare som bærer han. Vet ikke om den er sterk nok til å bære et voksent menneske da, men han føler seg som kongen på haugen... Hestene koser seg også, og begynner å bli våryre slik de pleier:-)
Er nok litt tidlig for hvitveisen enda, dette bildet er fra april i fjor...
Her renner det smeltevann fra takrenna på en gammel sæter vi pleier å ri til. Hjemme hos meg er takrennene tette, så her om dagen var det rene syndefloden i solskinnet. Det dryppet ikke, men fosset over...
Denne koselige bekken kommer fra fjellet og renner gjennom dammen på eiendommen vår. Om sommeren kan den være ganske tørr, men i snøsmeltingen viser den muskler.
Vi har feiret bursdag her hjemme siden sist. Eldstedatteren fylte 17, og hadde stor fest med venner forrige lørdag. På selve dagen kom besteforeldrene til et lite familieselskap, og da sto det smørbrødterter på menyen. Det var etter bursdagsbarnets ønske; jeg pleier ofte å lage slike til sammenkomster. De er både gode og dekorative, og så kan mye gjøres på forhånd:-)
Den øverste er en enkel terte, og den nederste er dobbel. Lager som regel tre forskjellige fyll, et eggefyll i dobbel porsjon, et rekefyll, samt et skinkefyll.
Oppskriften er som følger:
Til enkel terte, 1 formloff; til dobbel terte, 2 formloff. Skjær av skorpen på loffene og del dem i 4 på langs. Fylles med tre lag fyll og pyntes deretter.
Eggefyll: 6 kokte egg moses med gaffel. Tilsett 1 dl finhakket sylteagurk, samt en blanding av rømme og majones til fyllet blir passe smørbart (ikke klissete). Krydre med salt og karri etter smak. Her hos oss liker vi godt med karri:-)
Rekefyll: 1 beger cottage cheese, 2-3 dl grovhakkede reker, 1 1/2 dl majones, salt og godt med grovmalt pepper.
Skinkefyll: Smelteost med skinke, 1 beger, 1 bunt finhakket gressløk, 150 g hamburgerrygg, grovhakket. Blandes godt sammen.
Liten terte fylles med 2 lag eggefyll og et lag skinkefyll i midten. Stor terte fylles med to lag rekefyll og et lag eggefyll i midten. Så langt kan alt gjøres på forhånd, gjerne dagen før. Pakk inn tertene i plast og sett kaldt til neste dag.
Pynting: Lag en blanding av majones og rømme, som "krem". Smøres på toppen og rundt terten. Kantene pyntes med finhakket kruspersille. På toppen kan man pynte med egg, sort/rød kaviar, reker, skinke, paprika, redikker...her er det bare fantasien som setter grenser:-) Synes det er lurt å pynte slik at man vet hva slags fyll det er inne i terten, da... Rundt kanten er det fint med sitronskiver eller agurkskiver. Lykke til!
Ønsker dere alle en riktig fin uke!
Klem fra Britt:-)

lørdag 7. mars 2009

Greengate og grønne ansikter

Den kryptiske overskriften hentyder til at hele familien, det vil si alle fem, har blitt syke! Vi har fått et meget uvelkomment besøk av oppkastsyke, så vi er lysegrønne i ansiktet... Men det er ikke det eneste som er grønt her hos meg, jeg har nemlig kjøpt noen deler av det vårgrønne serviset med polkadotter fra Greengate. Dette er noe jeg har ønsket meg leeenge:-) Er ikke i form til å ta noe bilde av det nå, så jeg har lånt et fra Greengates hjemmeside. Elsker den sarte, vårgrønne fargen og planlegger å ha dette serviset på en åpen hylle i kjøkkenet. Kan ikke gjemme bort slikt i skapet... I første omgang kjøpte jeg lattekopper, skjeer, eggeglass, melkemugge og noen skåler. Har fått tak i glassasjetter til glass-serviset mitt, som vil passe utmerket til dette lysegønne:-) Er desperat etter våren nå, selv om jeg innser at det nok går noen uker før det er vår her oppe hos oss... Vi har i hvert fall stor pågang etter å bruke ridehallen om dagen, på grunn av det dårlige føret utendørs, så aldri så galt at det ikke er godt for noe, sier jeg:-) Ha en riktig fin lørdagskveld, alle sammen! Klem fra en lysegrønn Britt:-)