torsdag 25. september 2008

Ridehall og hverdagsliv

I dag har det tatt utrolig lang tid å laste opp bilder, og så kommer de ikke i riktig rekkefølge, men pytt, pytt... Satt og spilte hjerter på nettet så lenge, jeg :-) Feiret 17 års bryllupsdag forrige helg og fikk så nydelige roser at jeg måtte ta bilde av dem. 17 roser, 1 for hvert år og med forskjellige farger, jeg elsker roser i mange farger! Jeg elsker forresten å få blomster også :-)

Fant ut at det er lenge siden jeg har hatt med matoppskrifter, så her kommer det en:

Kylling på potetseng:

1 kg kyllinglår

ca. 15 store poteter

2 - 3 beger matfløte

2 dl revet jarlsbergost

salt, pepper, smør og paprikapulver

Slik gjør du: Skrell poteter og skjær i tynne skiver. Legges takstenslagt i en form, med salt og pepper mellom lagene. Hell over matfløte til det nesten dekker potetene og strø over osten.

Gni inn kyllinglårene med smør og paprika/salt og legg dem på toppen. Stekes i ovnen i ca. 1 time på 200 grader. Serveres med en grønn salat til. En kjempegod rett som fint kan varieres ved å legge annet kjøtt på toppen.

Så var det vårt store prosjekt da, nemlig ridehallen! Disse bildene viser prosessen med å legge tak og vegger.

Som alltid er det grunnarbeidet, det vil si alt som ikke synes, det er mest jobb med. I sommer ble det først hugget trær og gravd tomt, samt støpt grunnmur. Siden er det støpt såle og gravd vann og kloakk i tillegg til strøm. Hallen blir til sammen 65 meter x 35 meter, så det er store dimensjoner.

Det er som nevnt den eneste isolerte ridehallen i Hedmark og det er vi litt stolte av :-)

Mathilde blir liten foran den store hallen...

Det blir høyt og luftig under taket og en romslig 20 x 60 bane å boltre seg på! I tillegg blir det toalett og kafeteria/varmestue. Vi bygger også en høytørke ved siden av, slik at vi slipper å være så avhengige av værgudene når høyet skal i hus om sommeren...

Pernille tok noen fine høstbilder som jeg fikk lyst til å vise dere. Villvinen på låveveggen har fått en flott rødfarge som passer til fargen bak.

Den gamle rognen foran inngangen bugner av rognebær i år. Det er fint å se på, men det er mye jobb med å koste bort rognebær fra hellegangen hver morgen... Fuglene storkoser seg, da. De hjelper meg med å gjøre rent hellene :-)

Her er halve taket på plass. I skrivende stund er hele taket på plass og det jobbes med porter og vinduer, samt pyntelister rundt skjøtene.

Hallen sett fra framsiden.

Her er et bilde av "skallet", før tak og vegger kom på plass.

Måtte jo ha med et bilde av Leo også! Han er med meg i stallen og tar ut hester om morgenen, og da løper han så mye at han blir litt sliten etterpå :-) Skulle hatt et bilde av Theodor stallkatt også, for han er jo selvsagt med. Får prøve å ta noen bilder neste gang.

I dag har jeg og døtrene vært på tur! Ingeborg kjørte med roadcart, mens jeg og Pernille satt på hesteryggen. Koselig med en kveldstur i det flotte høstværet!

Vi er jo heldige som har så mange fine ride- og kjøreveier :-)

Bedre utsikt en dette finnes ikke...

Med dette høstbildet takker jeg for meg i dag, og håper at mine bloggvenner nyter de flotte høstfargene, uansett vær :-)

Jo, og så har jeg en del awarder å dele ut, samt et par utfordringer. Alt dette skal jeg "sy sammen" i neste innlegg! Stor klem fra Britt :-)

onsdag 10. september 2008

Høst og Designers Guild

Hei alle snille bloggvenner! Jeg er i live og vil gjerne gi et lite livstegn fra meg :-) Har hatt nattsvart samvittighet for bloggen noen uker nå... Det har vært mer enn vanlig travelt her hos oss i Aalerud med skolestart for store og små, samt bygging av ridehall. Hadde planlagt et flott innlegg om livet på gården denne uka, men så går jeg hen og blir syk, gitt... En kraftig influensa er absolutt ikke velkommen nå, men så har jeg kanskje gjort det unna for i vinter da? Så i dag blir det et innlegg med noen vakre høstbilder og litt inspirasjon fra Tricia Guild (Designers Guild). Den dama er genial, så se og nyt :-) Jeg er av de som eeeelsker høsten! Fargene, den kalde,klare luften, innhøsting av markens grøde og innetid med levende lys og god samvittighet... Om sommeren får jeg litt dårlig samvittighet hvis jeg tilbringer en kveld inne, men på høsten er det lov :-) Og rideturene i skog og mark, hvor jeg fyller saltaskene med kantareller og annen lekker sopp; herlig!

Jovisst er det litt vemodig at sommeren er over, men høsten har sin egen sjarm og så går det jo an å tenke litt fremover mot jul etterhvert også. Tenk om vi ikke hadde hatt julen å glede oss til utover høsten... Jeg elsker som sagt høsten, men når vi bikker over fra oktober til november er det liksom ikke så fint lenger. Da er jeg sjeleglad for julen og at det snart er adventstid. Tror det var Henrik Ibsen som sa at november ikke er en måned, men en fornærmelse :-)

Og så var det Tricia Guild da. Jeg oppdaget denne damen for 14 år siden, da jeg nettopp hadde begynt på Lærerhøgskolen. Kjøpte hennes bok om Landliv i Toscana (Landlige Interiører) og ble rett og slett solgt! Hun har en fantastisk sans for design og detaljer og selv om jeg ikke liker alt for mye farger, så liker jeg hennes farger og fargekombinasjoner. Som disse soverommene for eksempel:

Hun er flink til å bytte farger på puter og annet stæsj etter årstidene og hennes bøker kan anbefales som inspirasjon. I tillegg til boken jeg nevnte ovenfor har jeg også Tricia Guild "I Byen" og "Farger". Landlige interiører er min absolutte favoritt, Italiaelsker som jeg er :-) Den helt spesielle turkisfargen hun ofte bruker er bare lekker!

Og så har hun jo mye hvitt også da....

Når det gjelder barnerom falt jeg pladask for disse fargene. Fargerikt uten å være overdådig eller sukkersøtt...

Hvilken liten jente eller gutt ville ikke sove godt her?
Jeg er normalt ikke så glad i tapeter, men skulle jeg hatt noen skulle de være fra Designers Guild.

En slik veske ønsker jeg meg til bursdagen min, (Pål...)

Og en sånn sofa hadde gjort seg i stua...

Neida, jeg kommer hverken til å kjøpe veske eller sofa, men det er fint å drømme litt og kanskje bli inspirert også. Vet med meg selv at når jeg tilbringer mer tid inne, får jeg mer lyst til å gjøre noe også. Nå som jeg har ligget på soverommet et par dager, har jeg virkelig lyst til å gjøre det helt ferdig. Det kommer til å bli gjort, men når jeg har tid og lyst. Jeg får som regel et energikick etter en influensa, så da er det bare å vente på å bli frisk... Nå ligger jeg i senga og blogger og det er ikke så behagelig, men jeg skal stikke innom dere etterhvert, jeg lover!

Innlegget mitt med smak av høst (bokstavelig talt) is coming up very soon :-)

Stor klem (uten basiller...) fra Britt :-)