tirsdag 11. mars 2008

Lysere tider

Nå er endelig våren her, denne vidunderlige tiden da alt våkner til liv etter en lang dvale... I dag har regnet øst ned og smeltet enda noen centimeter med snø. Jeg føler det som om kropp og sjel tiner litt etter litt hos oss mennesker også. Har begynt å kikke etter hestehov i veikantene nå. Her oppe i Vangsåsen ligger det for mye snø enda, men i solrike skråninger nærmere Mjøsa kommer nok hestehoven hvert øyeblikk. Kanskje er min trofaste hest frisk igjen snart, så vi kan ta en ridetur når hestehoven bekjemper snøen her hos meg; det håper jeg for det er ingenting som å nyte naturens skiftninger fra hesteryggen :-)
Slike tepper av hvitveis er det rundt hele gården og i skogen rundt her om bare noen uker!
Gåsungene kommer snart. De er vakre, men må få stå ute. Tar jeg dem inn i stua får jeg ikke puste og det vil jeg helst...
Og så blåveisen da... Den kommer jo før hvitveisen de fleste steder, men på mitt hemmelige blåveissted ligger det snø lenge, så der blomstrer ikke blåveisen før litt ut i april. Dette stedet ligger i en lysning et stykke inne i skogen ved en bekk . Jeg oppdaget det da jeg var på en ridetur langt utenom stier og veier, en vårdag for noen år siden. Det samme stedet finner jeg sopp om høsten, gjerne steinsopp som er min favoritt :-)
En liten vårlig hilsen til alle mine bloggvenner der ute! Nyt våren uansett vær :-)
Hør på fuglekvitter om morgenen og kjenn lukten av våt jord, det er den beste parfymen jeg kan få. Pollenallergi til tross, våren er til for å nytes...
Ha en riktig fin tirsdagskveld alle sammen! Jeg har sådd flere krydderurter og tomater i dag. Bare noen få potter og det er dyrere enn å kjøpe ferdige planter, men anbefales likevel for det er så hyggelig å se at det spirer og gror :-)
Klem fra Britt

21 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka vackra bilder och vackert skrivet.Vad mysigt att ha skogen och naturen omkring sig och kunna rida ut och hitta egna hemliga platser med blommor och annat. Utan för vårt sovrumsfönster finns en liten skogsdunge där det växer fullt med vitsippor på våren det är otroligt vackert,fast vi som bor här, det är en rätt stor bostadsrättsförening har fått kämpa mot att träden skall huggas ned och platsen bebyggas i flera omgångar nu.I en sån här storstad vill de ju bygga på varje plats de kan hitta.För oss som bor och har barn som leker där är den där platsen guld värd.Nu verkar vi för den här gången igen ha våra politiker med oss på vår sida.Tråkigt med din allergi,min sambo har pollenallergi och blir alltid dålig på våren.Idag har jag varit med sonens klass till ett ställe där det fanns djur bla två shetlandsponnys tyvärr blev en flicka i klassen illa biten och nästan in dragen av hästen,otäckt.
Hur är det med din häst nu då? Hoppas att den snart är bättre.Kram Katta

Anonym sa...

Du må tro att jag fick klia mig i huvudet och fundera innan jag kom på vad kremmerhus var =D
Haar aldrig hört det ordet förr,morsomt ord =) I allafall jag köpte de små kremmerhusen på panduro före jul de var i papp och odekorerade då.Jag har inte sett dem där efter jul Panduro tycker väl att det är julpynt.Men det är inte svårt att vrida till kremmerhus själv av ett fin papper.Kram Katta

MiaMaria sa...

Åh det låter så fantastiskt det du berättar och dina bilder får en att längta än mera efter våren....

HA´det nu så gott!
Miamaria

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

God Kvällsingen!!!

Men UNDERBARA BILDER!!!
DET KALLAR JAG VÅR!!!!

kanske skrev fel mailadress till dig..pröva igen...
millan.orrben@hotmail.com

Ha en go kväll!!
~~♥ Mille Mamman ♥~~

Synnøve. sa...

Hei i natta Britt.
Om det kan väre noen tröst så har det regna her i hele dag og.
Har ikke sett hestehov eller Tussilago som det heter på svenska. Den kommer nok snart.
Hvitveisen (Vitsippa) kommer og likeså Blåveisen (blåsippa) dukker nok opp til slutt.
Kan kjenne lukta av varm hest, våt jord og duften av vårblomster.
Om eg er missunlig? Hvordan kan du tru det :D
Kjempeklem fra Synne mitt i natta:D

Lynetmor sa...

Hei, så fine bilder du viser fram :-) Skikkelige vår bilder. Ønsker deg en fin dag.

liven sa...

Hei!! nydelige vårbilder i bloggen din i dag:) Venter på hvitveisen men blåveis har vi desverre ikke noe av. Tror egentlig ikke den vokser vilt her på vestlandet.(??)Synest den er så fin!!
Lille Tyson er en Mops. Kjempeskjønn.....men vilter som en valp skal være. Han bor hos min eldste datter men er nå innom på besøk ganske ofte:)
Ha en fin onsdag:O)

Gry sa...

Å, så fint innlegg!!! Skal ikke erte deg med at vi er der nå, hi,hi...men dere kommer jo etter snart da. Nå får vi sikkert tonnevis med snö bare for at jeg sa så, hi,hi...

Blir litt missunnelig også når du frister med turene dine. Er ikke noe bedere enn å oppleve naturen fra hesteryggen, helt enig! Vil bli med en tur til våren, hvis vi kan ta det litt rolig, er ikke noe morsomt med bekkenlösning og full galopp!! Ellers liker jeg det,alltså- men det vet du jo ;-)

Hils Siv´ern og ha en toppendag! Jeg skal ta mig til IKEA en tur for å se på litt vårnytt. Mest til campingvogna :-)

Klem Gry P.S. Har ikke kommet noe egg enda...

Linda sa...

Hei Britt!Håper det går fremover med hesten?Nydelige bilder hos deg.
Vi bor rett ved skogen,så her kommer det også mange hvitveis.
Ha har du sådd?Hvilke urter ble det?Har du drivhus?Det blir fort for varmt i stua.Men ute skyter utrene opp.Fransk estragon,sitronmelise,salvie osv.
Ha en fin uke!Hilsen Linda :))

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hej !!!!

Men har inte fått nått mail än...prövar att skicka till dig,så kan du svara på det,,,brukar funka!!!!

har du hört om ägget?? Borde vara framme nu!!!

hur är det på Bullerbygården annars då???


Kramis Millan
~~~`*'*´~~~

~~*C A R P E D I E M *~~

Gry sa...

Höres helt toppen ut det alltså!!

Bare litt kort om fadern. Han ringte i kveld og er i så fin form! Du har sikkert snakka med han, men jeg vet at du er online nå og jeg ville bare si det, hvis du ikke har snakka med han idag :-)

Sov godt! Klem Gry

Gry sa...

Det hadde värt koselig om det går! Håper det ;-) Du må ringe og fortelle! Klem Gry

Anonym sa...

Sankt paula eller vad den nu heter har det namnet på svenska med.Jag föredrar också blommor som näst intill klarar sig själv.Jäntan som blev biten igår mådde bättre idag men hon var svullen förståss.Det är som du sa igår att man ska ju inte hålla på att klappa och mata hästar som man inte känner.På såna där ställen kommer det så många olika barn hela tiden som inte vet hur man ska bete sig heller.Från det ena till det andra jag har en systerdotter som ridit i högvakten du vet en sån där ridande militär utanför slottet,jag var på besök i stallet där när hon gjorde sin militärtjänst där.Nu har de moderniserat stallet där och satt in teknik så när de mockar öppnas ett hål i golvet där de skrapar ned dyngan så rullar den iväg därunder.De slipper lyfta och köra omkrinag med skottkärror.Skönt va. Ha en bra kväll nu kram Katta

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Så skönt att din häst mår bättre!!!!Så jobigt när ens djur(eller barn) är dåliga...man känner ju sig så hjälplös då!!!

Passar på att njuta lite till av dina vackra vår bilder!!!


Kramis Millan
~~~`*'*´~~~

~~*C A R P E D I E M *~~

Sussie sa...

Vilka vårbilder! Det är så härligt att veta att dessa små underverk faktiskt tittar fram snart, jag kan tänka mig att det är härligt att u´ppleva det från hästryggen, jag red mycket när jag var yngre men nu är det länge sedn, jag älskade också att rida. jag tänkte nog låna dotterns häst vid något tillfälle i sommar och ta en tur. Jag tycker att dina fjordingar är så fina, de har så vackra färger och ser så snälla ut. Ha en fin dag kram Zanna

Gry sa...

Har fått en lapp från Posten idag, att jeg har et brev å hente ut :-) Kan det väre påskeegget :-)

//klem Gry

Gry sa...

Ha,ha....40-års krise, ja- kanskje det :-) Det er da koselig att han synger litt, da! Men du, tror du ikke at han tenker på så stor som I har blitt...og at dere trefte hverandre i den aldern og sånt? Hi,hi....da begynner han jo at bli gammal, for da tenker man tillbake till undomsåra ;-)

Kos deg med at han synger for deg, du- for det er sikkert noe som går over....

(Dessuten har vi jo fått mange gode nyheter om fadern på det siste. Det kan virkelig påvirke humöret på noen og enhver!)

God helg og påskeferie til dere (eller barna i hvert fall...sett jentene- de store kanskje da....- på tåget till Karlstad du!)
Klem Gry

Linda sa...

Hei Britt!Så masse flott du har sådd.Ja det er fint når en har tilgang på drivhus.Høres ut til å bli flott i urte og grønnsakshagen.
God Påske!Klem Linda :))

Gry sa...

Fniss, sov så godt dere! Klem Gry

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hejsan o god kväll!!
tack med för allt du skrev!!Så snällt ju!!!
Ja, hoppas hon blir nöjd med ägget!
Men så synd än då...det var ju till dig ju!!!!
Så spännande att se vad maken ska hjälpa till med..japp brukar med göra så...planera o bestämma en massa utan att maken vet om det...bäst så...annars blir det ju inte gjort ju!!

Men så gott att grilla....ha det såååå gott..sjäva ska vi äta rester av smörgåstårta!!!

Ha en trevlig helg!!!
Millan Kramar
~~~`*'*´~~~

~~* W I T H ♥ L O V E *~~

Hulda sa...

Så fantastisk fine bilder du har tatt! Jeg får ordentlig vårlig stemning av å se på disse. Nydelig!