onsdag 10. september 2008

Høst og Designers Guild

Hei alle snille bloggvenner! Jeg er i live og vil gjerne gi et lite livstegn fra meg :-) Har hatt nattsvart samvittighet for bloggen noen uker nå... Det har vært mer enn vanlig travelt her hos oss i Aalerud med skolestart for store og små, samt bygging av ridehall. Hadde planlagt et flott innlegg om livet på gården denne uka, men så går jeg hen og blir syk, gitt... En kraftig influensa er absolutt ikke velkommen nå, men så har jeg kanskje gjort det unna for i vinter da? Så i dag blir det et innlegg med noen vakre høstbilder og litt inspirasjon fra Tricia Guild (Designers Guild). Den dama er genial, så se og nyt :-) Jeg er av de som eeeelsker høsten! Fargene, den kalde,klare luften, innhøsting av markens grøde og innetid med levende lys og god samvittighet... Om sommeren får jeg litt dårlig samvittighet hvis jeg tilbringer en kveld inne, men på høsten er det lov :-) Og rideturene i skog og mark, hvor jeg fyller saltaskene med kantareller og annen lekker sopp; herlig!

Jovisst er det litt vemodig at sommeren er over, men høsten har sin egen sjarm og så går det jo an å tenke litt fremover mot jul etterhvert også. Tenk om vi ikke hadde hatt julen å glede oss til utover høsten... Jeg elsker som sagt høsten, men når vi bikker over fra oktober til november er det liksom ikke så fint lenger. Da er jeg sjeleglad for julen og at det snart er adventstid. Tror det var Henrik Ibsen som sa at november ikke er en måned, men en fornærmelse :-)

Og så var det Tricia Guild da. Jeg oppdaget denne damen for 14 år siden, da jeg nettopp hadde begynt på Lærerhøgskolen. Kjøpte hennes bok om Landliv i Toscana (Landlige Interiører) og ble rett og slett solgt! Hun har en fantastisk sans for design og detaljer og selv om jeg ikke liker alt for mye farger, så liker jeg hennes farger og fargekombinasjoner. Som disse soverommene for eksempel:

Hun er flink til å bytte farger på puter og annet stæsj etter årstidene og hennes bøker kan anbefales som inspirasjon. I tillegg til boken jeg nevnte ovenfor har jeg også Tricia Guild "I Byen" og "Farger". Landlige interiører er min absolutte favoritt, Italiaelsker som jeg er :-) Den helt spesielle turkisfargen hun ofte bruker er bare lekker!

Og så har hun jo mye hvitt også da....

Når det gjelder barnerom falt jeg pladask for disse fargene. Fargerikt uten å være overdådig eller sukkersøtt...

Hvilken liten jente eller gutt ville ikke sove godt her?
Jeg er normalt ikke så glad i tapeter, men skulle jeg hatt noen skulle de være fra Designers Guild.

En slik veske ønsker jeg meg til bursdagen min, (Pål...)

Og en sånn sofa hadde gjort seg i stua...

Neida, jeg kommer hverken til å kjøpe veske eller sofa, men det er fint å drømme litt og kanskje bli inspirert også. Vet med meg selv at når jeg tilbringer mer tid inne, får jeg mer lyst til å gjøre noe også. Nå som jeg har ligget på soverommet et par dager, har jeg virkelig lyst til å gjøre det helt ferdig. Det kommer til å bli gjort, men når jeg har tid og lyst. Jeg får som regel et energikick etter en influensa, så da er det bare å vente på å bli frisk... Nå ligger jeg i senga og blogger og det er ikke så behagelig, men jeg skal stikke innom dere etterhvert, jeg lover!

Innlegget mitt med smak av høst (bokstavelig talt) is coming up very soon :-)

Stor klem (uten basiller...) fra Britt :-)

30 kommentarer:

Prinsesse Elin sa...

DET BØR DU!!!! Jeg har savnet deg:O) Du elsker høsten og jeg elsker at du er tilbake:O) Ha en fin fin kveld. Masse klemmer fra Elin:O)

h.espe sa...

Hei på du...
Ingen dårlig samvittighet nå.... Ikke alltid det er tid for blogging, og det er helt greit. MEN, det er alltid kjempekos å se deg her inne - bare så du vet det...

Jeg er også veldig glad i høsten. Vel å merke dersom vi har en fin høst! Høststormer og ruskevær kan jeg klare meg veldig bra uten. Ble litt brå overgang da jeg kom hjem fra Kos. 35 grader når jeg reiste fra Hellas, og nå er det regn og 8-10 grader her i Oslo. Brrrr....

Nei, på tide å finne senga, så nattaklem fra meg :o)

Huset i skogen sa...

Så fint at du er her en tur igjen;)Høsten er vakker med alle sine farger! Her i trøndelag har vi hatt noen kjempefine solskinnsdager og da har vi vært ute for å nyte høsten. Vinteren blir også litt kortere når vi har en slik fine dager.
Ønsker deg god bedring og håper du er på føttene igjen snart:)
En nattahilsen fra meg!

liven sa...

Så kjekt å se deg her inne igjen da!!
Nydelige bilder du viser!!
Håper du kommer deg fort opp av sengen igjen nå og god bedring til deg:o)

Lynetmor sa...

Hei, så fint å høre fra deg igjen :-) Så mange fine bilder som du viser! Ønsker deg god bedring :-)

Huset i skogen sa...

Har en award til deg på bloggen min!

Synnøve. sa...

Endelig!!!
Har savnet deg.
Ikke morsomt med influensa mitt i höstonna da, men du er ikke alene.
Håper nå at du er på bedringens vei.Så flotte bilder du har på bloggen idag. Har ikke hört om den damen så eg må nok sette meg ner og klikke litt på nettet för å finne mer om henne.
Flotte farger på soverommen.
Vill gjerne ha mere slike tips. Vil ha "nytt" soverom......
Har du tid og lyst så hör av deg på mail. Min finns på bloggen.
Klems Synne.

liven sa...

Hei!!
Award til deg inne hos meg:O)

Katta sa...

Stackars dej Britt!Influensa är inget kul, jag har nog med nån elak en som satt sig på leder och allt.Visst är Trisha Guild bra.Gillar verkligen hennes sätt att sätta ihop färger på och så vackra bilder det är i böckerna. Har sett flera tapeter jag skulle vilja ha.Hoppas du blir bättre snart nu, kram Katta

mali-mo sa...

Kjekt at du er på bloggen igjen! Håper du har blitt helt frisk igjen og at basillene holder seg unna resten av høsten ;) Var lekre interiører du viste, jeg tenker liksom KNALLmasse farger jeg når jeg tenker T G men dette var jo vakkert avstemt da ;) Ha en fin helg!

Linda sa...

Hei Britt!Håper influensaen er på retur,Morro å høre fra deg.Tenkte du /dere var opptatt med den nye ridehall,å det stemte jo....
Tricia Guilds Lanliv har jeg også
en riktig god kosebok på høstmørke kvelder.God helg!Klem Linda :))

elisabeth sa...

Dette blir spennende og fargeklatter trenger vi alle:)) Uff ja den influensaen henger litt på her også, og går og hangler med solhatt som medisin...hihi;) Godt å høre du er på bedringens vei! Du har vært savnet her inne vet du:) Men tenker dere har jobbet mye med prosjektet deres.
Ønsker deg og familien en super helg;)

-Mitt lille rede- sa...

Hei på deg!
Koslige høstbilder, høsten er fin den, helt enig! Stilige designbilder, kunna godt tenkt meg mye av det der :-)
Ha ei fin helg!

Tee of Vinnord Cottage sa...

Her var det mye snadder for øynene :) Må si jeg også har sansen for den turkisfargen :) Veldig veldig fin!!!

Jeg styrer selv på med oppussing i disse dager... og det nærmer seg smått om senn til å flytte inn... Gleder meg til 1.etqasje er ferdig :)

Derfor blir det lite blogging nå, sukk... tiden går til jobb, maling og litt hest da selvsagt :)

ha en strålende september helg!

Anonym sa...

Hej! Vad roligt att få ett livstecken ifrån dig. Men jag förstår om du har fullt upp!

Härliga bilder du visar både ifrån hösten och ifrån inredningsvärlden!
Härliga färger precis i min smak!

Må gott!

//Cissi

Sussie sa...

Hej! Jag har saknat dig!
Ja de här första skolveckorna bara försvinner iväg utan att man märker dem. Jag ser att du älskar hösten precis som jag :) Och julen också :) Det är härligt att det finns lite målstolpar att sikta på i de tråkiga väderperioderna.
Underbara inredningsbilder, jag älskar barnrummet. Färgerna är helt fantastiska.
Så bra att du är på bättringsvägen, det är aldrig skoj att vara sjuk.
Ha det riktigt fint nu vännen och krya på dig, massor av kramar.

Tiril sa...

Hei igjen.
Lenge siden nå, men av og til nødvendig med en liten pause, jeg føler meg der nå.
Men ser jeg må inn hos noen av dere å titte litt, så denne bloggingen har litt avhengighet med seg!!!
Etter en herlig sommer har du allerede fått influensa på besøk, huff huff, håper du i skrivene stund er kvitt den.Sommeren har vert fantastisk, og vi er ennå ikke ferdig med den selv om vi er i midten av september.
Jeg er og veldig glad i høsten, men ikke viss den kun inneholder blåst og regn.
Ellers liker jeg den klare skarpe luften , de flotte fargene ,soppturer i skog og mark, jo høsten er og en herlig årstid.Tenker det har vert travle tider hos dere, med byggingen av ridehall, så det er jo forståelig at du ikke har vert på bloggen på en stund, men kjekt du er her igjen Britt,
Ha en fin uke . klem fra Tiril.

MiaMaria sa...

Hej Britt!

Förstår att du har full upp med diverse saker....

Och så har du blivit sjuk hoppas att du är bättre nu.....

Visst är hösten vacker men inte min favorit årstid den kommer på fjärde plats.......

Härliga inspirations bilder du visar oss...

HA´det så gott!
MiaMaria

elisabeth sa...

Måtte bare innom for å si hei og hadet;) Nå fyker vi over fjellet for å konfirmere eldstemann;) Er ikke lysten på selve turen, men gode venner og en flott anledning er jo målet, og da går det jo...hihi;)
Ha en super helg;)

h.espe sa...

Takk for koselig kveldsvistitt :o)
Ja, jeg er virkelig en stor fan av Hellas, og kan ikke si annet en at du bør prøve det... Det greske folket er så vennlige og imøtekommende, og så går alt litt sakte der, og det kan være veldig godt av og til.... :o)

Håper du tok med deg en eller flere awarder hjem - du har ærlig fortjent det...

Ønsker deg en flott kommende helg - kos deg masse med i høsten!!

Mange klemmer fra Hildegunn :o)

hvorfor ikke... sa...

Ja Henrik Ibsen kan få sagt det, hehe!
Du er vel bra og i full fart igjen, nå...Jeg rekker alldri å komme så langt som til sopptur...unnskylder meg med at jeg ikke har greie på sopp...men kantarell er jo ikke til å ta feil av! Mmmmmm så deilig det er!
høstsmil fra Torunn

Huset i Hagen sa...

Koselig å høre fra deg igjen. Nyelige bilder du viser. :0) Håper det går fint med hunden.God helg!

Tiril sa...

Hei Britt.
Vil bare innom å ønske deg en fin helg.
Jeg skal jobbe, og etterpå er det hjem i grytene!
Har innvitert min bror med fam. til middag ikveld.
Da er det bort med de hvite spisebordstolene , her er der småunger ifam. hahaha , nei bare tøys, men har bare 4ferdige.
Jeg her nok ingen sydame nei, har kyndig hjelp av en kjempeflink venninde.
Stemmer at vi skal til Italia.Reiser fredag 26sept. skal bare være en liten uke, skal bli skjønt.
Har hatt så mye å styre med i lang tid både av det ene og det andre, så det ser vi frem til.
Klem Tiril.

Annaewa sa...

Hej det var längesen! Hoppas att du har det bra! Ja Tricia G är verkligen en färgspruta. Gillar hennes starka turkosa!
Ha en trevlig helg! Kram annaewa

Linda sa...

Hei Britt!Er innom en snartur for å ønske God Helg!Hilsen Linda:))

charm design sa...

Ingen dårlig samvittighet,man blogger når ma har tid å lyst.Kjempe hyggelig å titte inn til deg igjen. For noen fine inspirasjons bilder.jeg elsker Designers G,har akkurat trekket om en rokokko stol med stoff fra designers g.

charm design sa...

Hei igjen:) den stolen ligger på bloggen min,noen innlegg tilbake.Det er en sort rokokko stol med sort,beige og brunt stoff.

Gry sa...

Åå, nå er det bare for lenge siden vi snakka, Britt..... Tror jeg ringer deg i steden for å kommentere ;-9

Klem Gry

MiaMaria sa...

Hej Britt!!!!

Önskar dig en härlig vecka!
MiaMaria

Anonym sa...

Hei, lenge siden jeg har vært innom deg ser jeg. Du ligger liksom litt langt nede på liste siden den er alfabetisk. Skal begynne på bunnen neste gang. Hi hi.

Håper du blir bra. Høsten er en veldig fin tid, men det uheldige er at det er mye rusk og rask og bakterier i luften på denne tiden.

Jeg liker alt av Designers Guild. Det som bremser meg er lommeboken. Det er jo utrolig dyre greier. Jeg har to stoler med Designers Guild stoff. Det kostet mye, men å kjøpe nye stoler hadde vært like dyrt. Dessuten har jeg to stoler med mye sjel og sjarm i. I fjor kjøpte jeg en pute, ehem 700 kr. Tør nesten ikke nevne det. Mannen min vet ikke hvor mye den puta kostet. Knis. Men jeg er jo forferdelig glad i den da.