mandag 3. november 2008

Striskjorte og havrelefse

Nå er vi hjemme igjen etter nesten en uke med sol og varme i Malaga og deretter en weekend i Oslo med mat og revy, ikke verst :-) Rakk nesten ikke å pakke ut før vi dro på tur bare Pål og jeg. Han fikk en flott bursdagsgave av ansatte på 40-årsdagen, med hotellopphold og treretters middag, samt billetter til Hege Schøyen og Øyvind Blunck på Dizzie Showteater. Både Malaga og Osloturen var toppen, så nå er vi fornøyde for en stund...
Vi kom jo hjem til full vinter her på Hedemarken, og det var litt av en overgang! Utrolig hva noen timers flytur kan gjøre :-) Tenkte jeg skulle vise noen bilder av solfylte Malaga senere, når jeg trenger inntrykkene selv liksom hi, hi... Fikk både badet og solet meg masse, så da er jeg fornøyd. Badet i Middelhavet til og med. Det var ikke like varmt i vannet som da jeg og Pernille var i Italia i sommer, men absolutt akseptabelt :-)
Det høres sikkert fælt ut å si det, men jeg liker vinteren også, jeg... Elsker rideturer med gnistrende solskinn og - 20 grader; toppen :-) Eneste jeg ikke liker med vinteren er at den er for lang!
Og så er det jo litt tungvint slike dager hvor jeg kommer ut i stallen i mørket etter å ha fått jentene avgårde på skolen. Det har snødd x - antall cm om natten, og vannet har frosset... Kanskje har jeg nærmere 40 i feber og er syltetett, joda jeg innrømmer at da er det ikke like gøy! Kan jo ikke bare ringe jobben (dvs. 18 sultne hester som vi ut) og si at: "dessverre, i dag kan jeg ikke komme" :-)
Men striskjorta og havrelefsa kan være en god ting også! Jeg tror ikke jeg hadde orket et 24-timers slaraffenliv i solen i lengden... Kanskje er dette noe jeg sier for å trøste meg selv, men èn grunn er det vel til at vi klorer oss fast her oppe i det kalde nord? Tenk bare på nå som julen nærmer seg. Det er ikke det samme med julepynt i palmene, synes jeg. Vi reiser alltid på "sommerferie" til Tenerife 1. januar (fordi vi ikke har tid til ferie på sommeren) og da vet alle som har vært der at det henger masse julepynt i palmene og det sitter nisser i butikkvinduene, men det blir ikke det samme som her likevel...
Tusen takk for alle koselige kommentarer med ønske om god tur! Dere er virkelig toppen, og nå skal jeg innom hver og en av dere for å se hva dere holder på med om dagen. Kanskje er noen så flinke at dere har begynt med juleforberedelser alt? Hotellet vi var på i helgen (Radisson SAS i Nydalen; kjempefint forøvrig) hadde allerede tatt imot de første julebordsgjestene, så da nærmer det seg vel? Vet at min kjære søster har begynt med julegaver og det er smart, for jeg får det alltid travelt (bombe...). Ha en fin kveld uansett! Stor klem fra Britt :-)

20 kommentarer:

h.espe sa...

Hei, og velkommen hjem!
Ja, dette var over gang kan jeg tenke meg. Fra deilige varmegrader til minus og snø.... MEN, bildene du viser var jo så koselige. Ser for meg julefeiring med sledekjøring og et festpyntet flott hus... Akkurat slik jeg tillater meg å drømme om at julen skal være....

Gleder meg til å få ta en titt i feriebildene etterhvert.

Ha en flott uke, og kos deg i vinternorge.. :o)

Klemmer fra Hidlegunn

Tiril sa...

Heisan, der var du hjemme igjen, fra palmesus og sommer , til rene julekortstemningen.
Så utrolig mye snø allerede, det er slik vi nesten ikke opplever her nede på kysten, de siste årene har vært svært snøfattige.
Vinteren (viss vi kan tillate oss og kalle det vinter) kommer somregel ikke før i februar, og varer sammenhengene snaut en uke.
Her hos meg går vi travle tider i møte, det er gøy, men må innrømme jeg gjerne skulle hatt litt mer tid til juleforberedelser i heimen.
Men noe førejulskos tar jeg meg tid til, spesielt ting å gjøre sammen med mine to små barnebarn.
Gleder meg til å se bilder fra ferieturen din,
Ha en fin uke Britt, klem fra Tiril

Synnøve. sa...

Hei og velkommen hjem skal du väre.
Her er det ikke snö lenger. Den forsvannt sent samme dag den kom.
Det gleder meg at du hadde det kosligt på din tur till sol og varme.
Var det morsomt å gå på Dizzzie? Gjikk forbi der når vi var i Oslo for noen uker sen.
Dine bilder er så deiligie å se på.
Det kribbler i hestenerven må eg si.
Det ser så kosligt ut.

Her sitter eg og snuffser og nyser.
Febern går opp og ned. Akkurat nå er den opp!
Men slik er det når forkjölelse og influensa mötes.
Det går nok over.
Ha det gott min venn så höres vi.
Klems fra meg vid Nuguren.
Synne.

elisabeth sa...

Velkommen hjem, og tenker du har kost deg som vel vel fortjent, må ha litt å møte vinteren på...hihi:)

Ønsker deg supre kalde flotte dager;)

Gamlå sa...

Velkommen hjem!!

Nå fikk gamlå skikkelig julestemning når jeg så på de fine bildene dine, med hestene og snøen.

ha en fin dag.

Huset i skogen sa...

Velkommen tilbake! Fra sol til snø..utrolig hvor mye snø dere har. Her i trøndelag kom den såvidt, og forsvant igjen etter en dag. Dere har jo allerede funnet fram sleden...nesten litt julestemning!
Her var vi i stallen i går, og red på skikkelig sørpeføre. Til alt overmål ramla jeg av, og så rett og slett ikke ut da jeg reiste meg hihi..Hadde vært bedre med snø da ja!

Ha en fin uke videre!

charm design sa...

Hørtes deilig ut med sol og varme en uke.Da er man iallefall litt mer klar kulde og snø.Er helt enig med deg om tenerif,nisser og julepynt.Blir ikke helt det same.Ferierte nemlig der i november for to år siden.det var så deilig å komme hjem til norge med snø og jule stjerner i alle vinduene.

Gry sa...

Oi, så mye snö dere har! Blir i skikkelig julestemning nå jeg alltså. Herlig! Vi har kaldt, men ikke snö. Det ligger litt rimfrost på morran, men det smelter i löpet av dagen. Vi var i Gävle i helgen, og der lå det faktisk snö også.

Så fint at dere hadde en så koselig tur, både til Malaga og Oslo. Nå blir ikke vintern like lang. Dere har jula forestående og så en tur til Tenerife. Deretter lakker det mot lysere dager, vår og grönt gress igjen!!

Her er det travle dager med pakking og sortering. Har dessverre värt forkjöla og hatt feber etter helgen, men det er bedre idag. Håper jeg får gjort litt! Der närmer seg flytt!!!

Vi ringes!

Klem Gry

Linda sa...

Hei Britt!Den ferien høres deilig ut.Dere fortjente det.Nydelige bilder fra tun og stall.Rene julekortmotiv.Ha en fin høst/vinter
dag.Klem fra Linda :))

Lynetmor sa...

Hei og velkommen hjem :-) Så mye snø som dere har. Men jeg liker snø jeg da. Ha en fin dag :-)

hvorfor ikke... sa...

ja, sånn er det: man må hjem til strieskjorta igjen, hehe kan ikke bare ligge under palmesusen, hehe!
Men det er jo godt å komme bort...og godt og komme hjem igjen...men litt overgang, da!

Sussie sa...

Hej hej vännen, välkommen hem :) tänk så berest du är, lite avis blir jag allt :) Oj så mycket snö! Härligt, vi fick lite snö här med men den är borta nu. Hoppas du får en fin helg, själv ska jag pyssla :) Kramar till dig.

Prinsesse Elin sa...

Såååå flott dere har det med snø. JEG ELSKER SNØ. Her er det for det meste regn eller jeg skal ikke klage for nå har vi hatt sammenhengende flott vær med kulde grader og sol lenge, veldig lenge. Nå har regnet kommet men det er jammen koselig det også. Ha en fin fin lørdag. Klem fra Elin:O)

charm design sa...

det har du rett i,ut med gresskar og lykter så er spøkelsene velkomne.Vi var ute å gikk en tur på fredag,og det var flere her i Askim som hadde gjort det,pyntet inngangen med gresskar og spindelvev.Og de var så hyggelige og vennlige når vi ringte på døra.og jentene stor koste seg der de sto med store øyne,knask eller knep......dagene er jo nesten blitt større en julaften.iallefall for en 5 åring.
Ønsker deg også en fin lørdags kveld.Jeg får noen venninder på besøk til fårikål og akevitt.Huset er tomt for unger og mann.åååååååååå jeg gleder meg til en jente kveld.

Katta sa...

Vad fint med snö! Tycker det är så mysigt med ridturer i snön jag med. Vad härligt det måste ha varit med resan nu tänk bara vad härligt att få bada. Julen vill jag gärna fira i snölandskap med.Egentligen fattar jag inte varför vissa flyr julen för att fira den med julpynt i palmerna, lite crazy ju.Vad roligt att din dotter ska på bal men vad snällt av henne att tänka på att du inte behöver sy klänningen/kjolen hennes:) Ha det så bra, kram Katta

organic-lizzi sa...

Velkommen hjem:-))
Herlig å få et avbrekk i sol og varme...Jeg for min del har blitt ganske så hjemmekjær for tiden,så det er lite utenlandsreising.
Enig med deg at vinteren er for lang.Kunne gledet meg over den hvis jeg visste den var 2 måneder..
18 hester!!!Synes det er mye når jeg hjelper til og forer 7 stykker jeg:-))
Superfiiin søndag til deg..
Stooor klem fra Randi

liven sa...

Velkommen hjem!!
Så deilig med et avbrekk i hverdagen......og med varme og sol:O)
Nydelige bilder hos deg med den snøen:o)
Rene julestemningen jo.....
Her blåser det og regner noe fælt!!
Skal kle på meg å ta en tur ut!! Synest det er verre å sitte inne å se på det enn å være ute:o)
Du vet....det finnes ikke dårlig vær bare dårlige klær!!

Ha en fin søndag:o)

Kristins rede sa...

Har en utfordring til deg i bloggen min.

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Velkommen heim! :) hatt ein flott tur? :) Svigers er der nede i heile vinter. trur dei har det veldig fint :) slipper dette ruskeværet som er her i Bergen vertfall :) hehe. Tusen takk for koslig tilbakemelding! :) Varmer!! :) Ja, Storm er skjønn, men merker no kor fort han vokser. Snart 5 mnd, og det er nesten stor forskjell dag til dag :) hehe. Han er endå berre ein valp, så han er høgt og lavt og overalt. :) Er leo det også? hehe. :) ha ei super veke! godklem :)

organic-lizzi sa...

Hei igjen..
Stikker innom for å si jeg har en ting til deg på bloggen min..
Fortsatt kos kveld&Stoor klem fra Randi