tirsdag 24. mars 2009

En ny vår

Tusen takk for alle hyggelige "god bedring"-hilsener! Vi er heldigvis tilbake til normalen, i hvert fall når det gjelder ansiktsfargen... I helga har vi vært i Karlstad for å feire bursdagen til min kjære svoger. Det var virkelig koselig å se alle sammen igjen, og ikke minst deres nye hus! Men litt nedtur å komme hjem til metervis med snø, etter å ha sett krokusene i hagen til søstern... Derfor måtte jeg mimre litt i dag, så her kommer et knippe bilder fra våren her i Vangsåsen i fjor:-) Veiene er snøfrie her oppe nå, men det ligger metervis med snø i hagen. Har tatt en del bilder som jeg skal vise i et annet innlegg. Leo storkoser seg med å klatre opp på de høye snøhaugene, for det er skare som bærer han. Vet ikke om den er sterk nok til å bære et voksent menneske da, men han føler seg som kongen på haugen... Hestene koser seg også, og begynner å bli våryre slik de pleier:-)
Er nok litt tidlig for hvitveisen enda, dette bildet er fra april i fjor...
Her renner det smeltevann fra takrenna på en gammel sæter vi pleier å ri til. Hjemme hos meg er takrennene tette, så her om dagen var det rene syndefloden i solskinnet. Det dryppet ikke, men fosset over...
Denne koselige bekken kommer fra fjellet og renner gjennom dammen på eiendommen vår. Om sommeren kan den være ganske tørr, men i snøsmeltingen viser den muskler.
Vi har feiret bursdag her hjemme siden sist. Eldstedatteren fylte 17, og hadde stor fest med venner forrige lørdag. På selve dagen kom besteforeldrene til et lite familieselskap, og da sto det smørbrødterter på menyen. Det var etter bursdagsbarnets ønske; jeg pleier ofte å lage slike til sammenkomster. De er både gode og dekorative, og så kan mye gjøres på forhånd:-)
Den øverste er en enkel terte, og den nederste er dobbel. Lager som regel tre forskjellige fyll, et eggefyll i dobbel porsjon, et rekefyll, samt et skinkefyll.
Oppskriften er som følger:
Til enkel terte, 1 formloff; til dobbel terte, 2 formloff. Skjær av skorpen på loffene og del dem i 4 på langs. Fylles med tre lag fyll og pyntes deretter.
Eggefyll: 6 kokte egg moses med gaffel. Tilsett 1 dl finhakket sylteagurk, samt en blanding av rømme og majones til fyllet blir passe smørbart (ikke klissete). Krydre med salt og karri etter smak. Her hos oss liker vi godt med karri:-)
Rekefyll: 1 beger cottage cheese, 2-3 dl grovhakkede reker, 1 1/2 dl majones, salt og godt med grovmalt pepper.
Skinkefyll: Smelteost med skinke, 1 beger, 1 bunt finhakket gressløk, 150 g hamburgerrygg, grovhakket. Blandes godt sammen.
Liten terte fylles med 2 lag eggefyll og et lag skinkefyll i midten. Stor terte fylles med to lag rekefyll og et lag eggefyll i midten. Så langt kan alt gjøres på forhånd, gjerne dagen før. Pakk inn tertene i plast og sett kaldt til neste dag.
Pynting: Lag en blanding av majones og rømme, som "krem". Smøres på toppen og rundt terten. Kantene pyntes med finhakket kruspersille. På toppen kan man pynte med egg, sort/rød kaviar, reker, skinke, paprika, redikker...her er det bare fantasien som setter grenser:-) Synes det er lurt å pynte slik at man vet hva slags fyll det er inne i terten, da... Rundt kanten er det fint med sitronskiver eller agurkskiver. Lykke til!
Ønsker dere alle en riktig fin uke!
Klem fra Britt:-)

17 kommentarer:

liven sa...

Åh dette så godt ut!!!
så fint du har pyntet den....er litt klomsete jeg med slikt:o)
Koselig med fmiliesammenkomster:o)
Neste uke har vi bursdag i huset og i slutten av april er det konfirmasjon her!!
Om det ikke er vår hos deg ennå så kommer den snart!!
Her har vært sol og fint i dag men det er kaldt!!
Ikke noe snø heldigvis!!

Ha en fin kveld og kos deg med vårtegnene:o)

A-H sa...

Tusen takk for en kjempegod idè, dette er jeg bare nødt å prøve meg på! Så jo fantastisk godt ut:)

MiaMaria sa...

Hejsan!

Det är till att ha varit på ön där jag också bor......visst är det mysigt här ute....ingen snö har vi fast idag är det kallt igen...men men våren är på väg.....

Vilka underbara smörgåstårtor de ser så himla goa ut.....

Hoppas allt är bra!

MiaMaria

Lynetmor sa...

Hei, så mange fine bilder :-) Har masse snø igjen vi også, men den blir vel borte etterhvert. Ha en fin dag :-)

Gry sa...

Heisan!! TAKK for sist, det var kjempekoselig!! Dessuten veldig koselig at dere hadde tid til å väre en hel helg, det satte vi pris på. Da venter vi bare på de store jentene ;-)

Våren kommer med stormsteg, skal du se. Det syns i hvertfall skikkelig ordentlig når våren kommer til dere. All snö som smelter og klukkende vann er herlige vårtegn som vi ikke ser så mye av. Alltid fordeler og ulemper med det meste, ikke sant?

Har dessverre värt forkjöla og hatt feber et par dager. Var sengeliggende et dögn, men det er så fryktelig kjedelig, så nå har jeg bestemt meg for å väre litt oppe idag. Igår begynte vi faktisk å ta bort panelovner og det som er igjenbygd ved vinduene i stua. Det kommer til å bli fint.

Ha en finfin dag! Vi snakkes ;-)

KLEM

Synnøve. sa...

Endeli ett tegn fra deg.
Begynte å lure litt en stund. Men nå er du alltså tillbake blandt oss andre.
Så koslige bilder alltså..
Skal nå ta meg i kragen og slå på trån til Kongsvinger rideklubb og spör om ridetimer...
Ikke så ofte men en gang i blant...

Det var godt å höre at dere hadde en fin tur til Karlstad og. Har ikke värt der på lenge. Men når det blir så piper eg til Gry. Då blir det kanske en kaffikopp.

Nå skal eg opp å vaske litt etter rörleggern hehe...
Fått ny dostol der oppe, men den fungerer ikke enda...

Så goa dina smörgåstårtor såg ut...
Det er så gott.
Eg bruker lage en varm. Det er godt. ska du veta.

Nå får du ha en riktigt god onsdag.
Klems Synne.

Anita sa...

Åh! De kakene så såååå gode ut, takk for at du deler oppskrift!! Så bra dere har fått itlbake fargen!! Må vel være det verste når såå mange har omgangssyken! Det går her også nå, men har heldigvis ikke kommet inn hit ennå *bank i bordet*! Ha en flott ukeslutt!

Linda sa...

Hei Britt!Dette høres deilig ut.
Er det ikke typisk svensk?
På tv så jeg at det var åpnet et smørbrødutsalg i Oslo.
Flotte bilder fra vårløysinga hos dere.Her har våren besøkt oss lenge.Men så ble det kaldt og i dag fikk vi et tynt lag snø,som nå er blitt til regn.
Barna var med far i huset på karuselløp i ettermiddag.Jeg pleier forkjølelsen.Ha en fin kveld!Klem Linda :))

Katta sa...

Vad gott det ser ut med smörgåstårta, får kanske ta och göra det till påsk eller nåt.Det ser så mysigt ut med ridturen i vårtider, blir sugen. Ha en bra helg, kram Katta

Tee of Vinnord Cottage sa...

deilige vårbilder.... selv om det virker som våren og det grønne lar vente litt på seg i år... iallfall her hos meg...

desverre døde føllet vårt... vet. trodde nok det var noe galt fra begynnelsen... og uansett hvos mye Ole stod på for å mate det og redde det, så lot det seg ikke gjøre. Trist, men også en naturlig ting når man har så mange dyr... Vi venter nå spent på neste føll og håper det går mye bedre!!! :)

h.espe sa...

Hei vennen!
Mmmmmm, dette så da veldig godt ut - smørbrødkake har jeg aldri laget selv, men åhhh det ser godt ut...!

Så deilige vårbilder. Tenk at det er april i morgen alt, og våren er skikkelig i emning over hele landet. Er begynt å skimte bar bakke enkelte steder, og det er en virkelig yr glede... Til helgen drar jeg hjem til Hornindal på påskeferie. Gleder meg noe vanvittig! Skal bli deilig med late dager på hytta, og er vi skikkelig heldige så skinner solen også... :o)

Ha det fint til vi hørs!

Stor klem fra Hildegunn

Linda sa...

Hei Britt!Er innom en snartur for å ønske deg en God Påske!
Klem fra Linda :))

LIVS LYST sa...

For en heading! For et hus!! Dette hørtes idyllisk ut...

Hilsen Ljo

Tiril sa...

Hei Brit.
Må innom en tur for å ønske deg en fin påske, det skal bli deilig med fri en hel uke, men kjenner det trengs, så det skal virkelig nytes.
Det blir hjemme påske på oss, men holder været, ( idag har vi 14gr.) klager ikke jeg.
Så deilig smørbrød kake du frister med, jeg laget mye det før, det var helt gått i glemmeboken inntil du serverte en her på bloggen.Jeg regner med du er kvitt snøen nå, håper alt er bra og at du får en flott påske-
Klem fra Tiril.

Sussie sa...

Glad Påsk! Kramar :)

-Mitt lille rede- sa...

Åååå, det er så utrolig godt med vår - beste årstiden det synes jeg.

Jeg øsnker deg og dine ei riktig god påske, kose dere masse!

Klem fra Lene

Synnøve. sa...

Tjoho...
Måtte bare inn og sjekke så at allt er bra med deg di andre. Det er så lenge siden nå.
Her går det fremover.
Det var kun en liten hilsen fra med.
Synne.