søndag 20. mai 2012

Sex and the city Cupcakes


Her kommer det første innlegget på leeenge, til ære for min kjære niese Elise :-) Jeg har laget ekte amerikanske cupcakes med smørkrem og hele pakken. De på bildet er ikke mine, for smørkremen ble ikke helt som den skulle, men jeg vet nå hva jeg gjorde feil og smaken ble kjempegod! Så her er oppskriften til deg, Elise:

American Cupcakes:

250 g smør
4 dl sukker
2 dl melk (romtemperatur)
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens

Pisk smøret mykt. Tilsett sukker og pisk videre til en luftig smørkrem. Det er lurt å dele smøret i terninger og la det være ute av kjøleskapet 1/2 time før det skal piskes, slik at det ikke er stenhardt. Tilsett eggene, ett av gangen og visp godt mellom hvert egg. Bland til slutt inn vaniljeessensen. Sikt sammen mel og bakepulver og bland inn i smørkremen vekselvis med melken. Røren fordeles i muffinsformer som fylles 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175 C i 20-25 minutter.

Smørkrem til Cupcakes:

250 g smør
2 ts vaniljeessens
melis til passe konsistens
evt. konditorfarge og valgfri pynt

Pisk smøret (som også her bør være romtemperert) mykt og tilsett vanilijeessens. Tilsett melis gradvis til ønsket, smøremyk konsistens. Rør tilslutt inn konditorfarge. Smørkremen kan sprøytes på med sprøytepose eller smøres på med en smørekniv. Pyntes etter ønske med kakestrøssel eller annen dekor og settes på et kjølig sted til de skal serveres.

Lykke til Elise, gleder meg til å komme på besøk og smake :-)

Klem fra Britt :-)

Ingen kommentarer: