mandag 12. mai 2008

Endelig nytt bilde

Nå har jeg endelig byttet ut vinterbildet fra overskriften, etter utallige oppfordringer fra min kjære søster... Takk, Gry, ellers hadde det vært vinter på Aalerud Stall noen måneder til hi, hi... Skal ta et nytt bilde når det blir full sommer, for nå er det litt stusselig enda. Jeg tok noen flere bilder fra inngangspartiet med det samme. Her er blomsterkassen som jeg fikk tak i på Hageland, etter tips fra flere medbloggere. Den er fylt med rosa pelargonier, min favoritt!

Jeg har fått tak i et oppstammet oliventre også, som jeg synes er veldig lekkert. Kjøpte det på Hageland sammen med urnen, som er steintung og egentlig litt for dyr, men jeg ser på det som en investering, for denne går ikke av moten med det første. Tar inn oliventreet om natten, for her hvor jeg bor kan det være nattefrost ut mai måned... Denne rosekransen kjøpte jeg gjennom Landstil. En av mine svenske bloggvenner (mia maria) har så mange fine kranser, så jeg ble inspirert av henne :-) Konglekransen som henger her på vinterstid, skal få hvile i kjelleren noen måneder... I forrige uke hørte jeg kjente trompetlyder utenfor soveromsvinduet og skjønte at nå har tranene kommet på besøk! Det er et tranepar som overnatter her på tur nordover, og det har de gjort i alle år, men i år var det faktisk 6 stykker av dem! Det er imponerende store fugler, altså. Bør kanskje ikke stille meg opp til spott og spe, men første gangen jeg så dem ropte jeg til de andre at de måtte komme og se for det var struts på jordet!

Det har jeg ikke fått høre i alle år etterpå, nei :-)

Et blogginnlegg fra meg blir liksom ikke riktig uten en hest eller to... Min datter tok dette bildet av hesten min, og jeg synes det var kjempefint! Porten er ikke så fin da, så hver vår etter våronna er det reperasjon og maling av gjerder... Nå er det våronn som gjelder, og jeg har egentlig ikke tid til å sitte her inne, men min kjære mann tror at jeg holder på med klesvask :-)

Jeg har fått en award i dag også, fra Christina! Tusen takk, jeg ble kjempeglad :-) Regner med at jeg skal sende den videre, men skal grunne litt på det først, dere fortjener den alle sammen!

I kveld skal jeg sette meg ned og lese kommentarer og svare på dem, for nå må jeg ut å jobbe! Slik er det på gård på denne tiden... Innlegget fra Nordfjordeid kommer etterhvert, i tillegg til en soveromsrapport ( det hørtes ille ut, men det blir ingen dyneløfting altså...).

Stor klem til alle fra Britt :-)

23 kommentarer:

Annaewa sa...

Hej,vilken fin trälåda till dina blomster, sån vill jag oxå ha! Förresten vilket fint hus ni har, nu ser man det!:)Ha en skön kväll!

liven sa...

så fint huset ditt er!!
Disse oliventrærne er jo så flotte........hvordan tar man vare på et slikt da??? Har lyst på to oppstammede trær inngangspartiet men vet ikke hvilke. tror du disse egner seg??
Mye spørsmål her idag!!
Ha en fin kveld
P.S tenker det er mye å gjøre om våren hos dere........og avogtil må man jo bare blogge litt i det skjulte:O)

Lene sa...

Hei, Britt :)

Jasså, så sommeren kom omsider også tl Aalerud ;)) Deeeilig bilde :)

Og så er jeg heeelt imponert over at du har strutser løpende rundt på gården, hahahaha - eller traner (det går jo presis for det samme, hihihi).

Kjempekoselig hos deg, Britt. Jeg også har såå lyst på et oliventre - men er bombesikker på at jeg greier å drepe det i løpet av første uka ;)

Har forresten hatt en aldeles deeeilig pinsehelg, med Oslosightseeing i går - og ellers bare slaraffenliv. Hadde faktisk planer om litt forskjellige gjøremål, men ryggen slo seg vrang. Og kanskje var det likegreit, for jeg klager iallefall ikke. Heeelt topp!!

Ellers trenger jeg din hjelp. Lufter en ide jeg har i siste innlegget mitt, og trenger litt hjelp til dertil hørende meningsmåling. Hjerteligst om - og når du har litt tid :)

Kooose deg siste rest av pinsen :)
Goood klem :)

Christinas låvebutikk sa...

Heia! Den er du fortjent! Masse nydelig her igjen! Skal lese litt i kveld! Har adressen din og sender deg i løpet av neste uke!!
Ha en fin kveld!

ANETTESHUS.COM sa...

Hei!

Mitt første besøk hos deg. For en fantastisk flott blogg du har! Vakkert hjem og mange inspirerende innlegg. Jeg stikker sikkert innom igjen.

Ha en fortsatt fin kveld!

Anette

MiaMaria sa...

Hej Britt!

Men så vacker låda till pelargonerna. Och vilken lycka ett olivträd....

Men såå gulligt att du nämner mig, rara du.

Och grattis till din Award!

Har fått brev på posten tack rara du för pengen....

Visst har det varit fantastiskt väder rena sommaren, men idag blåser det lite. Så då blir det lite kyligare......

Ha´en härlig vecka!
MiaMaria

Anonym sa...

Hei!
Koselig blogg du har..hit kommer jeg garantert igjen..så jeg legger deg til i mine favoritter;)
ha en fin kveld
klem:)

Anita sa...

Der var du ja!! Har tenkt på det vinter bildet ditt også vips hadde du et nytt;o) Ble kjempefint med litt nytt i inngangespartiet!! Oliven tre har jeg også såå lyst på, men vet ikke om jeg får det til!
ha en fin uke!

Hilsen fra landet sa...

Synes så tydelig jeg ser at du har pelargoner jeg! ;-)

Det er enten et elsk- eller hatforhold til disse plantene har jeg inntrykk av - og jeg tilhører førstnevnte kategori!

Prinsesse Elin sa...

Nei hester vil jeg ha på bloggen din. Det er deg det! Å så synes jeg disse du har på stall er nydelige. Du har en hemmelig leser og det er datteren. Å derfro må du ikke ta dem bort.
Ja vinter oppe hos dere kan vi ikke ha hele året. Nå er det jo vår men jeg hadde heller ikke lagt merke til det før du skrev det. Kansje for at bildet du hadde var nydelig og da gjør det liksom ikke noe om det er vinter eller sommer.
Ha en fin fin dag. Klem fra Elin:O)

Huset i Hagen sa...

Nydelige bilder! Jeg har også veldig lyst på sånn Oliventre. Det har stått på ønskelisten min veldig lenge. Men det var jo det å kunne holde det i livet da. Jeg hadde et lite før som jeg tok knekken på.

janne - kathrine sa...

Heisann :-)

Gratulerer til deg også. Det er jo litt hyggelig at det man skriver om og tar bilder av blir satt pris på av andre bloggere, så awarder er både koslig å få og koselig å gi :-)

Ja, hester er jo en del av livet ditt, så det er klart de skal ha sin plass i bloggen.

Oliventrær var jo også populært på Jesus sin tid, så du trenger ikke frykte at det skal være ut om ett år eller to :-) De hvite trekassene er virkelig fine. Tror kanskje jeg må kjøpe meg en slik selv (har egentlig sagt til meg selv at jeg har nok av krukker og potter, skjønner du....)

Ønsker deg en fortsatt fin dag!

Tyra sa...

Hei på deg!! Takk for koselig hilsen!
Hmmmm, lurer på om jeg ikke skal søke på jobb sim stalljente hos deg, altså! Det er så koselig hos dere!!
Jeg lærte faktisk å ri på en eller annen stall i Hamartraktene som liten. Doblaug eller noe sånt tror jeg den stallen het. Min far bor på Hamar, min onkel på Gjøvik,og jeg har en søster som bor på Løten, så jeg føler meg liksom litt som en hedmarking.
Ellers har jeg også vært glad i dyr "hele livet". I barneåra var det hest for alle penga, i ordets rette forstand. Jeg fikk min første hest sånn i 11-års alderen(uten lov fra mamma, som er livredd hest)Vi startet en hesteklubb, som etterhvert bestod av en 10-15 jenter som alle ville ri, men ingen hadde hest. Så da kjøpte vi en shetlandsponni på deling. Etter noen år kjøpte jeg en fjordingsmiks, før jeg ramlet over en galopphest. I 8. klasse begynte jeg å jobbe på travbanen, hvilket jeg gjorde til jeg fikk barn. Da tok hundeinteressen over, og jeg solgte hest, og beholdt mann, barn og hund.
Nå har jeg en pensjonert traver, som bare er turhest og lever glade dager på utestall.(Vi kan lokke ham inn på de kaldeste dagene på vinteren, altså.)Ellers mistet jeg nylig hunden min, men jeg skal jo ha ny, da...
Oj, dette ble et laaangt innlegg, men når jeg først snakker om dyr, vettu...
Ha en strålende dag videre!
Hilsen Cathrine

Kristins rede sa...

Tusen takk for kommentarene på scrappingen min.
Godt med vår, men våronna klarer jeg meg fint uten. Kan vel si at jeg aldri likte møkkjøringa til faren min. Har i dag vært å badet ei som bor på gård, jobber i hjemmesykeplaien, og det luktet fjøs av meg da jeg var ferdig. Rett i vaskemaskina da jeg kom hjem.
Koselig hus og vårtegn.
Ha en fin uke!

Hulda sa...

Så fin og snill hesten din ser ut, skjønner at du er glad i han. :) Eller er det ei hoppe, kanskje?

Flotte ting du har kjøpt, den kransen var kjempesøt. Likte også kassen din, har to mindre i samme stilen.

Gry sa...

Neimen se, haha... det har jo blitt sommer hos deg også, fniss. Var litt redd for at du skulle snö inne jeg ;-)

Men den blomsterkassa blev jeg litt missunnelig på. Er det igjen sånne på Hageland, tror du? Må nok ta meg en tur innom da vi kommer oppover til en viss frökens konfirmasjon ;-)

Oliventredet ditt er kjempefint! Jeg har ett, men det er ikke oppstamma. Det angrer jeg litt på...Kan hende at det går å ordne selv om man er litt grönn på fingertuppa....

Ha en kjempefin dag, og håper dere har fint våronnvär!

Klem Gry

Anonym sa...

Jasså du har haft besök av struts!!! ;D Jag förstår din miss där för de är ju rejäla och samma färg som en struts har de ju med.På vår gård i Jämtland knallar det också omkring strutsar nä förlåt tranor menar jag ju. Vilken jättefin blommlåda du har till dina pelargoner, och urnan till ditt olivträd gillar jag. Härligt med sommar nu med hästarn finns inget härligare än att rida ut på sommaren.Och GRATTIS till din award!!! Kram Katta

Linda sa...

Hei Britt!Flott oliventre.Håper du ha slik en kjekk liten sak til å trille krukker på, siden krukka er så tung.Nydelig pelargonium og blomsterkasse.Her holder jeg på å få til stiklinger av pelargoniumen det var lett.Kjøpte bare såjord hos gartneren. Alltid kos å se hestebilder hos deg.Kos deg ute i vårlufta.Du blir vel fin å brun?
Ha det godt!Klem fra Linda :))

Lynetmor sa...

Hei, så fint med vår bilde av huset deres :-) Den hvite blomster kassa har jeg sett på også, den er kjempe fin. Ønsker deg en fin dag :-) Og så får vi krysse fingrene for at det ikke regner på 17. mai. Klem

Anonym sa...

Hei. Fint innlegg dette og mange koselige bilder. Deilig å bli inspirert. Liker inngangspartiet ditt. Det er så storveis. Ikke mange som har sånn. Virker ok å bo landlig til, men forstår at dere har mye jobb med vedlikehold. :-)
Er av og til innom deg, vettu. Synes bloggen din er spennende jeg. Kos deg. Minmill

Tee of Vinnord Cottage sa...

Næmmen! Jeg har også nettopp gått til innkjøp av en slik "garden living" ting :) Men min er brun, og med hank! De er så fine alle sammen! Ønsker meg fler....
Enda er det ikke kommet barn hos oss, Barbie er like tjukk... Vi venter i spenning!

Dere pleier ikke å ha med fjording på Løkka da? De holder jo fjorhest utsilling hvert år... Vi pleier nemlig å være der, da det er klasse for ponnier også!!!
'
:)

A home far away sa...

Så många fina bilder, som vanligt! Kransen som du har gjort är så fin tycker jag.

Ha en härlig torsdagkväll

Kram från Singapore

Sussie sa...

Hej på dej!
Nu är det ett tag sedan jag kikade in här och det har haänt en hel del ser jag. Vilka underbara naturbilder du visar, många fina fiskeställen :) Hoppas att allt är fint med er, nu ska jag läsa vidare och uppdatera mig på din blogg. Många kramar Zanna