lørdag 21. juni 2008

Italia og Paris

Nå er det bare to dager igjen til vi er i Italia! Storesøster reiser til Paris allerede om 6 timer, på skoletur med fransk-klassen, og mellomste datter og jeg reiser altså til Italia på mandag. Far og Lillegull er hjemme og holder orden på hus & hjem og dyr mens vi er borte :-)

Vi skal på en del utflukter mens vi er der, blant annet skal vi være 2 dager i Roma, den evige stad. Gleder meg enormt mye til å se blant annet Colosseum og Forum Romanum, samt Peterskirken så klart.

Og så skal vi på en dagstur med båt til Capri, hvor den blå grotte er et flott skue!

Hverken jeg eller datteren har vært i Italia før, selv om min oldemor er italiensk, men jeg har hatt lyst til å reise hit i mange år. Nå blir drømmen endelig virkelighet :-)

Vi skal selvsagt også til Pompei, og min datter som er er veldig interessert i historie gleder seg nok spesielt til dette besøket. Bildet under er fra en av hovedgatene i den utgravde byen.

Et oversiktsbilde fra Pompei, med Vesuv i bakgrunnen. Leste på Wikipedia at Vesuv er 1200 meter over havet nå, men var 1900 moh. før utbruddet...

Vil ønske alle sammen en riktig fin midtsommer, både mine svenske venner som feirer nå i helgen, og oss i Norge som feirer på mandag!

Stor klem fra Britt :-)

19 kommentarer:

Prinsesse Elin sa...

Ønsker deg en flott tur sammen med familien. Masse sommer klemmer fra Elin:O)

h.espe sa...

Ja, nå kan en merke at ferieetiden er her, synes ALLE er på vei ut av landet... :o) For meg drøyer det derimot et par uker til, før jeg tar ut mine første to uker. Da blir det først feiring av 40 årsdagen min med tur til Kiel. Reiser med Fantacy, overnatter en natt i Kiel og returnerer med Magic. Så blir det Nordfjord i to uker. Hi, hi - for å sikre meg sol og varme, blir det så to uker til Hellas/Kos i slutten av august :o)

Italia hørtes bare kjempedeilig ut. Ser ut som dere har lagt opp et spennende program, med masse kulturelt. Selv har jeg bare vært i Italia en gang, og da helt i nord, på et sted som heter Diano Marina. Stedet lå like ved Monaco, så det ble en tur over dit også. Lilleputstaten er bare helt fantastisk, så det er et reisemål jeg absolutt anbefaler deg å besøke en gang (..om du ikke alt har vært der da..). Helt nydelig.

Da ønsker jeg dere en flott tur til Italia. Kos dere masse med kultur, sol, varme, god mat og alt som måtte høre til...

Goklem fra Hildegunn :o)

Tiril sa...

Herlig med ferie og god tur til Roma,Roma er en grei å liten by i verdensmålestokk.Det er enkelt å finne frem, og greit å bo i sentrum.
Roma har noe for en og hver smak, vi reiser stadig tilbake,Peterskirken imponerte meg mest, blir aldri ferdig der, vi har vert der hver gang.Ønsker dere en fin tur, må si jeg misunner dere,

irina sa...

Det ser lekkert ut...Italia...bare det å si det...mat, drikke,kultur.....
God tur .
Jeg er på en bloggrunde for å se innom for meg nye blogger.
Koser meg ....

Trønderhilsen :)

Annaewa sa...

Hej! Italien är ett underbart land och jag önskar er en underbar semester!! Ha det gott och glöm inte att smaka på den italienska glassen! kram annaewa!

Sussie sa...

Jag önskar er verkligen en helt underbar resa, jag förstår att dottern är glad att få komma till pompeji, det måste vara så otroligt spännande. Jag antar att ni har lite pirr i magen nu inför resan, vilket äventyr. Många många kramar till er!

Gry sa...

Heldiggriser ;-) Har jo akkurat snakka med deg på telefon, men måtte innom og lese det seneste innlegget!

Kos dere masse på turen og jeg syns det er så fint at dere tar dere en tur!

Klem Gry

mali-mo sa...

Herlige bilder, til å drømme seg vekk i.. håper dere nyter ferien!

Linda sa...

Hei Britt!Rekker vel ikke deg nå?
Her går det i yr .no Skal ha grill
fest på jobb.Hm,hm,
God tur til Italia,masse flott der.
Nyyyt dagene.Klem Linda :)))

Anonym sa...

Åhh vilken underbar resa Ni ska göra!
Ha det så mysigt och ta många många kort så vi andra få se!
Hittade hit ifrån en annan bloggare. Kommer att återkomma hit. Fin blogg!
Må gott!

//Cissi

-Mitt lille rede- sa...

Åååå, så deilig da! Ønsker dere en alle tiders tur til Italia -kose dere masse!! Gleder meg til å få se mange fine bilder :-)

Klem fra Lene

Lene sa...

Ååååå, og så har du meg, da.... Aaalt for sent ute - og du og datteren sitter sikkert og nyter livet på en fortausrestaurant i solen! Sååå deilig!! Og så skikkelig jentetur!! Blir vel toppen, vel!!! Kose dere masse, Britt! Gleder meg til referat når dere kommer hjem :)

Og gratulerer sååå mye med hund! Hahaha, herlig historie om din aller første! Mååå man ha hund, så mååå man bare ha hund, visst ;)) Langhårete dacser er skjønne, da. Molly her er halvt dachs og halvt bissipn frisee. Jeg skjønner ikke hvorfo alle ler av den blandingen, hihi. Hun er jo baaare heltskjønn!

Som sagt, Britt - kose dere maks! Mens vi sitter her hjemme og venter på sola. Men vet du - nååå kommer den!!!!

Solskinnsklem :)

Kristins rede sa...

God tur!

Ferieturen min går til Øvre Vang i år. Kanskje en tur til Namsskogan familiepark i Nord-Trøndelag.

God sommer!

Synnøve. sa...

Höres ut som eg skulle ha lystå krype nedi koffertene og bli med altså...
Får se vad vi kan finne på eg og gubben.
Kos dere masser der i "varmen" nå.
Klems fra meg.
Synne :D

Gry sa...

Når du kommer hjem, da er jeg bortreist ;-) Vi får snakkes på telefon eller sende sms så lenge.

Håper dere har hatt det fint alle tre som värt på tur, og at dere har fått hjem valpen når jeg ringer neste gang!

Ha det så bra! Klem Gry

liven sa...

Håper du har en fin ferie i Italia!!
Har ikke fått med meg om hvor lenge du skal være der da.......
Fine bilder derfra!!
Kunne godt tenkt meg en tur der ja!!
Kos deg:O)

Cattis sa...

å här har det hänt grejor minsann :-)

visst är det så att har man en gång fastnat för hund så dras man till att ha en alltid. Själv hade jag uppehåll rätt många år då barnen var små, innan jag gav upp och köpte valp igen.
Väldigt söt liten valpkille som ni skaffat, lilla Leo. Men att en fjortonåring kunde köpa hund på egen hand? Visste uppfödaren om att det var ett barn som beställde valpen? Kul historia i allafall :-)

Och Pompeji... dit vill jag åka någon gång. Jag och min bästa kamrat på gymnasiet lovade varandra att åka dit tillsammans eftersom vi läste Latin. Ännu har det inte blivit av. Kul att se bilder därifrån. Det ser ut som om de grävt upp mycket?

Hoppas ni har haft det toppenbra. Och... jag antar att Leo anlänt nu? Lycka till ~ jag ser fram mot att läsa mer om hur det går för honom :-)

kram
Cattis

Tyra sa...

Weee, grtatulerer med hundevalp!!! Tenker far får nok å gjøre mens mor og barn koser seg i det store utland!!
Jeg har egentlig aldri vært i Italia jeg heller, selv om jeg allikevel har...Når jeg var UNG reiste jeg nemlig på interrail, og var bare en svipptur i Italia, men alt vi gjorde da var jo å feste, så det ble nok ikke den heeelt store sightseeingen. Men nå var ikke Italia landet som var målet med turen, da.Jeg kunne hvertfall helt utmerket klart en tur til, altså!
Og så har jeg endelig fått ut finger'n og svart på utfordringen du sendte meg for leeenge siden *rødme*.
Håper dere har en fin tur hvertfall, så gleder jeg meg masse til å se bilder fra turen:0))
Klem fra Cathrine.

Huset i Hagen sa...

Du er vel kommet hjem fra ferien din nå da og har fått deg hundevalp? Utrlig søte bilder du viste i forrige innlegg her. Går litt i valpetanker vi også for tiden. Akkurat nå låner vi min bror sin Golden Retriver for å ha litt selskap. Det er jo så koselig med hund. Lekre bilder fra Italia! Blir missunnelig når jeg ser sånt. Her blir det nok bare hjemmeferie - i år også :0) Kos deg masse med valpen din! Klem fra Anita