tirsdag 12. august 2008

Long time no see

Nå er sommeren på hell, og det er tid for litt blogging igjen :-) Jeg vil først og fremst si TUSEN TAKK for de koselige kommentarene jeg har fått! Nå gleder jeg meg masse til å kikke inn til dere alle og se hvordan deres sommer har vært! Jeg har hatt en flott og noe travel sommer, men de første bildene viser noen fantastiske dager på Næra og hytta som mine foreldre har der; her er det båtkjøring og gummiring i full fart etter båten, som gjelder... Vi var så heldige å få noen solfylte dager på hytta i ferien. Høyonna kom tidlig i år, så jeg utkommanderte min kjære mann til å ta noen dager fri, det trengte vi alle sammen :-)

Vi har kjøpt en gammel (men god...) båt som kan brukes til vannskikjøring og slikt, samt at det tar kun et kvarter å kjøre til butikken etter iskrem :-)

De som kjenner meg vet at jeg liker gamle ting... Jeg har gammel bil, gammelt hus, gammel hestehenger og nå gammel båt :-) Hvorfor kjøpe nytt når det gamle gjør like god nytte og har mere sjel, spør nå jeg?

Han her er ikke så gammel da, det er lille Leo :-) Gjett om han koste seg med bading og båtkjøring på hytta!

Vi hadde fantastisk vær i disse dagene og dette bildet er fra en rolig morgenstund jeg hadde med kaffekoppen på brygga; toppen...

Denne vesle holmen heter "Kavringen" fordi den ser ut som en kavring hi,hi... Se hvordan den speiler seg i vannet, vakkert synes jeg!
Min favorittsyssel (utenom å bade...) er å fiske! Jeg hadde rigget meg til nede på brygga på morgenen, og så kom de to eldste og tok over etterhvert da mor skulle lage frokost. Hva det er til frokost? Nystekt åbbor såklart :-)
Kavringen er så vakker at den fortjener et bilde til! Det er passe svømmeavstand til denne lille holmen, så her har vi vært mye :-)
Utsikten fra brygga en tidlig morgenstund...
Ser dere "doppingane"? De heter det på svensk, sier Gry, og det er et bra uttrykk... På norsk heter de "dykkender", og de kan være under vann i flere minutter! Ser nesten ut som om de har druknet, men de kommer alltid opp igjen :-)
Se hvordan landskapet speiler seg i vannet, det er magisk...

Får man ikke ro i sjelen her, så er det ikke håp...

Litt konfirmasjon er på sin plass, selv om det er en stund siden. Pernille er hestejente, så da må selvsagt hesten være med på bildet... Dette bildet ble forøvrig valgt ut til takkekort fordi hesten var så fin på bildet :-)

Synes både hesten og jenta var fin jeg, da...

Dette er hele trekløveret! Her i Vangsåsa er det girlpower hi,hi...

Til slutt litt siste nytt: I går fant hele hesteflokken på beitet ut at de ville ned til stallen, så på morgenen sto de utenfor innhegningene... De hadde tuslet pent og rolig hjem, men hvor skulle vi gjøre av dem? Vel, nå har vi laget et midlertidlig beite for dem her hjemme, og så kommer de vel tilbake til sitt sommerbeite etterhvert, tenker jeg :-)

Den aller største forskrekkelsen sto Theodor, stallkatten vår, for! Hver sommer tømmer og vasker + maler vi hele stallen. Dette året skjedde det foregående uke. Min søster Gry og familie kom hit på onsdag og vi var alle spente på hvordan deres hund, Charlie, ville reagere på Leo og Theodor. Leo og Charlie var på nett med en gang, men Theodor viste seg ikke... Vi tenkte ikke stort over det første dagen og koste oss sammen både to-og firebente :-)

Men da det hadde gått to dager begynte vi å bli alvorlig bekymret, kunne reven ha tatt han eller var han overkjørt? Gry fortalte at katten til svigers i Sverige hadde vært borte i 11 dager og viste seg å være innsperret i naboens uthus, men her var det vel ingen steder han kunne være innesprerret var det vel?

Tredje dagen gikk og vi begynte å bli veldig redde! Jeg gikk rundt alle steder hver kveld og ropte, men ikke en lyd... Så plutselig hørte Pål og Martin mjauing, men hvorfra... de kikket opp i trærne, men mjauingen kom fra stabburet; det eneste stedet hvor ingen hadde sjekket! Theodor var i god behold, han hadde spist fuglemat der inne, men var veeeeldig glad for å være fri igjen og vi var lykkelige for at han var i god behold! Bildet under viser Theodor på hesteryggen hvor han liker seg godt :-)

Back on track! Stallens musejeger nummer 1 :-)

Helt til slutt noe av grunnen til min travle tilværelse... ridehallen! Vi bygger Hedmarks første isolerte ridehall, med en ridebane på 60x 20 meter samt plass til publikum, kiosk og toaletter; litt av en jobb skal jeg si dere! For de som er inne i miljøet blir hallen eksakt lik sprangrytter Geir Gulliksens nye hall på Liertoppen ved Drammen :-)

Skal legge ut flere bilder etterhvert i prossesen. I sommer har det kommet 12 semitrailere med elementer til hallen og vi har gravet fundamenter og støpt, så det er litt av en jobb...

Så de fem dagene vi fikk på hytta var en bonus, for denne sommeren har vært travel, slik resten av året nok kommer til å bli! Men det blir bra når det blir ferdig, og jeg tror at denne hallen blir et bra tilbud for hestesporten her i Norge. Tross alt er ikke ridesporten en ren utendørsidrett lenger, og de som ønsker å satse på sprang eller dressur trenger et stabilt sted å trene gjennom vinteren. For min egen del foretrekker jeg å ri "off-pist", det vil si i skog og mark, men så er jeg jo litt utenom det vanlige hi,hi...

Jeg ønsker dere alle sammen en flott uke, og så gleder jeg meg til å lese kommentarene deres og ikke minst oppdatere meg på alle bloggene! Trine, jeg ringer deg denne uken for å avtale nærmere, har ikke hørt mer fra Gunn Karin men vi skal helt sikkert få til et jentetreff :-)

Stor klem fra Britt, som setter stor pris på alle dere bloggvenner!

31 kommentarer:

h.espe sa...

Hei, og velkommen hjem fra ferie :o)

Ser ut som du har hatt en helt fantastisk ferie da. Virkelig flotte bilder du viser :o)

Skal si det er litt av et prosjekt dere er gått i gang med. Å bygge ridehall er nok ikke gjort i en "håndvending" vil jeg tro. Hi, hi - men litt må du da ha å pusle med :o)

Ha det strålende til vi hørs!!!

Klemmer fra Hildegunn :o)

Huset i skogen sa...

Jeg er enig..finner de ikke ro ved det vannet så er det ikke håp! Der så det veldig idyllisk ut, og det høres ut som dere har kost dere. Litt av et prosjekt dere har satt i gang! Å bygge ridehall vil jeg tro er litt av en jobb, men det er helt sikkert verdt det når den står ferdig. Selv rir vi ute i all slags vær da stallen hvor vi rir ikke har hall. Hadde kanskje vært greit når det regner eller snør, men samtidig er det vel litt av sjarmen også å være ute i all slags vær? Hallen blir sikkert fin og jeg gleder meg til å se resultatet! (du får ha en liten hestehelg for bloggejenter når den står ferdig da hihi...)

Lykke til med byggingen!

Synnøve. sa...

Endeligen.....
Trudde du hadde emigrert eller noe i den duren hehe....
Men her har det ju skedd masse sen sist...
Dine jenter er så flotte i sine fine bundader. Vad er det for bundad?
Skjönner godt at hesten skulle väre med på bildet, er man hestejente så....
Flotte bilder.
Den lille sjöen er nydelig.
Så speilblank og stille med Kavringen passe langt ut. Skjönner dere trives der.
Dopping är ett bra ord på di fuglande altså. För det er ju det dem gjör. Doppar sig hehe....
Bra dere fant igjen Theodor alltså. Her på gårn driver ene katta og ramler ner i mökkakjellern på låven og det kan gå noen dager för vi finner henne igjen. Man trudde dem ville läre seg hehe..

Er imponert over den ridehallen deres alltså.
Det blir ett eldorade hos dere når den er ferdig. Når er den ferdig?
Får man komme på besök på åpningsdagen?
Det må da oppmerksammes i hestemiljöet i Norge!
Nå skal eg snart slå på tvn, på svt viser dem dressur fra OL. Det må man få med seg.
Kjempeklem fra meg til dere alle på Vangsåsen, to og firbente.
Klems Synne.

Annaewa sa...

Välkommen tillbaka! Ser ut som att du har haft det riktigt bra!! Fina bilder från sjön som är så spegelblank, bleke kallar vi det i sverige. Skönt att det blev ett lyckligt slut med kissen! Ha en trevlig kväll! kram annaewa:)

liven sa...

Kommentaren fra min mann: Kjempebåt!!! Han hadde nemlig en helt make før!! Nå har vi en annen gammel.......brukes til fisking og moro!!
Litt av et prosjekt dere holder på med da......dette tar nok masse av din tid!!
Kjekt å se deg her inne igjen og mange fine bilder som alltid:O)

MiaMaria sa...

Hej Britt!!!

Men vilken härlig semseter...har ni haft sol i Norge...ser ju underbart ut...
Här har det regnat i snart 1½
vecka...himla trist....

Vilka vackra töser är det dina?

HA´det så gott!
MiaMaria

Tiril sa...

Hei Brit.
Å du har vert savnet , kjekt å ha deg tilbake på bloggen igjen.
Ser og høres ut som du har hatt en herlig ferie.
For noen flotte bilder, så avslappene og harmonisk både for to og firbente.
Å de skjønne pikene i bunad, den minste hadde virkelig glimt i øyet.
Rørene historie om Theodor, så herlig at det ble en happy end.
Her på vestlandet har vi hatt en herlig sommer, er strålende fornøyd, selv om vi har hatt en del regnbyger innimellom.
Fremdeles nyter vi sensommeren med solskinn og og en regnbyge i ny og ne.
Luften er blitt skarpere , så det er tydelig at vi går høsten i møte.
Selv er jeg veldig glad ihøsten og det gode den bringer med seg.
Flotte farger, turer i fjellet , soppturer i skogen og selvfølgelig sol, jeg nyter det.
Nå går jeg inn i en travel periode, innkjøp i inn og utland, en kjekk men litt slitsom del av å drive butikk.
Litt av et prosjekt dere går igang medå bygge ridehall, skal bli gøy å følge dere videre med det.
Ha en fin helg, klem fra Tiril.

Gry sa...

Hei kjäre storesöster!! Takk for sist!! Nå er vi hjemme igjen og det jeg var nödt til å kikke innom hos deg ;-) Det var så koselig, som vanlig, å komme til dere. Glade var vi jo alle for at det gikk så bra med Theodor. Jeg fortalte til svigers om katten og de husket med gru om den gangen gamle Bettan var innelåst i mange dager.... Men allting godt, heldigvis!

Ganske godt å kommme hjem, men hadde godt blitt ute på veiene noen uker til ;-) Rotet som jeg reiste ifra er fremdeles her (rart, ikke sant?) men en ny ting er kommet i hus. Et akvarium (hihi) med fem neontetra, to oransje fisker og to grå-svarte (vet ikke hva det er for slags....Martin og ungene var ute og handla), samt en algespiser. Ingen hadde tålmodighet til å vente i tre dager som du sa... men det går kanskje bra likevel. I dag (dag nummer to) var det litt gråaktig vann, så Martin bytta ut ca 1/3 av det. Vi får håpe det går bra. Lillemann ringte til deg i går for å fortelle, men jeg har skjönt at du ikke er helt i form. Vi får snakkes senere i helgen.

God bedring, og hils hele klabbet!!

Klem Gry

h.espe sa...

Heisann!!
Titter du innom meg, så ligger det noe og venter på deg der..

Ha en flott søndagskveld og herlig kommende uke!!

Klemmer :o)

mali-mo sa...

Så kjekt å høre fra deg igjen! Ser ut til at miniferien var herlig. Og en sånn liten snerten båt ønsker vi oss også! Vi har akkurat fått oss innvilget båtplass i den lokale båthavnen etter laaang ventelistetid, så kanskje til våren..får se hva sparebøssen kan romme etter vinteren ;)

Lille Leo er jo blitt stor! Og pusen også. Syns konfirmasjonsbildet var fint jeg, både hesten og jenten (hehe) var riktig flotte. Og hallen...for en jobb! Imponerende!

Håper skolestarten for jenten din går kjempegreit imorgen og at det blir den første dagen i en god og trygg og lykkelig skoletid ;) Klem fra meg!

A-H sa...

Så flotte bilder! Så ut som en fin tur!
Heldige dere som skal få ridehus da, vi er snart veldig lykkelige over å få vår egen ridebane utendørs vi:) Er også veldig glad i å ri i skog og mark!
Lykke til videre med byggingen!

Katta sa...

Länge sen sist, kul att "ses" igen.Vackra sjöbilder men jag tycker den lilla kavringen ser lite malplaserad ut, den ser ut att höra hemma i havet men så ligger den mitt i sjön.Vilka vackra döttrar du har och vilka vackra folkdräckter de har, jag gillar folkdräckter.Fin bild på Pernille och hästen förstår att ni gjorde tackkort av den.Vilken tur att lille Theodor kom till rätta och vad roligt att han ligger där på hästryggen och myser.Lycka till för Lillegull i skolan i morgon nu, och ha en bra vecka. Kram Katta

Gry sa...

Adam är så fornöjd med akvariet, som han deler med Elise :-) De kjöpte fiskene og mat til algespisern sammen. Når det gjelder det giftige vannet så har det gått kjempebra. Vi skjönte at det ikke stod rett til, så vi bytta ut nesten halvparten av vannet, uten å ta ut fiskene. Tilsatte litt mer sånn Aquatonic og allt vad det heter, hihi.... (dvs. mannen i huset har faktisk jobben med akvariet). Nå går det i hvertfall kjempebra og vannet holder seg krystallklart!
Lampa på akvariet fungerer ikke helt. Vi bytta päre, men det er litt av og på. Skal få noen til å kikke på koblingene. Går sikkert å fikse.

Jeg har også hatt ett par dager med rydding i garderober; kjempemorsomt!! Det blev en hel pose til Mathilde, pluss at jeg allerede har litt i kjellern. Nå står allt sortert i gangen, så nå ser det helt bomba ut når du kommer inn. Men det er godt å ha det gjort före hösten setter inn!

Håper det er bra med dere alle! Vi ses jo snart ;-)

Klem Gry

elisabeth sa...

Så koselig, og hvilket sted!!!!!!!!!! Jeg hadde fått ro i sjelen..hihi:)
Trekløveret var jo bare vakkert da!!! Nydelige jenter, og så fine i bunad:)

Ha en super uke, jeg prøver å finne livet mitt igjen i pappkartonger...hehe:)

-Mitt lille rede- sa...

Åååååå- for en nydlig plass dere har der, nydlig utsikt en tidlig morgen! Det må gi en god start på dagen tenker jeg. Dere trengte de fridagene der skjønner jeg, når dere har så mye å gjøre med ridehallen. Men det blir sikkert perfekt tilslutt! :-D Og da er det verdt alt strevet.
~Ha ei fin uke videre!~

elisabeth sa...

Så spennende det blir med den hallen, kan tenke meg det helt topp!!! Skal si du står på;)

Linda sa...

Hei Britt!Flotte bilder fra ferien,med vannsport,"kavring",
ender.Spennende prosjekt med ridehall.Nydelige blomster i din hage.Her merkes det at høsten nærmer seg.Det som er finest nå er nesten lyngen i skogkanten ved huset.God Helg!Hilsen Linda :))

Anonym sa...

Det er alltid deilig med ferie. Kan alltid være fornuftig med blogg fri slik at man ikke går lei. Herlige bilder av stedet der har vært på. Vannet er jo blikkstille. Leste forresten om Roma turen deres. Du hadde jo skrevet så mye, så jeg tok en kveld jeg hadde god tid. Vi hadde vært på akkurat de samme plassene som dere og det var gøy å lese hva dere synes. :)

Ha en god helg og kos deg masse.

Hilsen Minmill

elisabeth sa...

Akkurat nå skulle jeg heller lagt på brygga på hytta di:))

Gry sa...

Håper dere har hatt en fin helg! Vil bare si at vi lader opp for neste :-)

Ha en finfin uke, så ses vi snart.

Klem Gry

Sussie sa...

Hej söta vännen :) Vilka underbara bilder du visar. Er lilla hund är så bedårande söt. Jag håller helt med dig om att gamla grejer funkar bra :) Dina tjejer är så otroligt vackra, vilka leenden.
Ha en riktigt fin dag, kramar från mig.

Marie Söderberg sa...

hejsan, huset ni bor i är helt fantastiskt vackert !!

organic-lizzi sa...

Jeg fikk fred i sjelen av å se bildene fra Næra jeg:-))Nyyyydelig!!
Vakkert komfbilde av både hest og datter..
Jeg har mere enn nok med å å trygge innhegning til høner(hatt besøk av grevling,rev og hønsehauk på 1måls tomta vår midt i masse hus på Nesodden!),og gjerde til hundene...så Bøyer meg i støvet for en ridehall..Det er stoooor jobb det!!Men så moro når det er i orden da(for de som liker det:-)
Sommerbeite er på siste verset her også..Hun vil ikke på utegang nå så kanskje jeg burde male litt jeg også:-)
Kos dag&klem Randi

Anita sa...

Ser ut som dere har hatt en strålende sommer! Så spennende med den stoooore hallen!! Det kommer til å bli bra! I morgen reiser vi mot dine trakter!! Da er det birken for mannnen og vi andre er fast følge! Har litt familei på Lillehammer som vi passer på å være sammen med når det er Birken! Gleder oss masse! Nydelige jenter du har!! Nå skal jeg på jobb! Kos dere!

Katta sa...

Hoppas att allt är bra med er där i Norge. Kram Katta

Synnøve. sa...

Hils gubben og gratuler med dagen da...
Klems fra Digernesfolket.
Synne.

-Mitt lille rede- sa...

Hei!
Jeg er bare innom for å se om det er noe fart her, men det er vell fart på andre områder tenker jeg :-) Nyter nok en gang de fine bildene her. Og så fin jenta var sittende på hesten. Tre flotte jenter du har :-)

Klem fra meg

Katta sa...

Hoppas att allt är bra med dej och din familj. Saknar ditt bloggande.Har en liten sak till dej hos mej om du vill. Kram Katta

Unknown sa...

Så koselig det var her inne:) Mitt første besøk, men kjem gjerne igjen...
Bilda var verkeleg rekreasjon for både auge og sjel, det er nydeleg når det er så blikkstille på vatnet, og så utruleg fine fargar som det var!!
Godt det gjekk bra med Theodor, da, det er aldri kjekt når kjæledyr forsvinn.
Jentene dine var kjempefine i bunadane sine:)
Ynskjer deg ei strålande helg.

ANETTESHUS.COM sa...

Velkommen tilbake! Helt tydelig at dere har kost dere! Herlige bilder!!

Det ligger en award til deg på bloggen min i dag...

Klem Anette

Synnøve. sa...

Halloen der til gards.
Hvor har du blitt av?
Savner deg vet du...
Klems Synne.