torsdag 25. september 2008

Ridehall og hverdagsliv

I dag har det tatt utrolig lang tid å laste opp bilder, og så kommer de ikke i riktig rekkefølge, men pytt, pytt... Satt og spilte hjerter på nettet så lenge, jeg :-) Feiret 17 års bryllupsdag forrige helg og fikk så nydelige roser at jeg måtte ta bilde av dem. 17 roser, 1 for hvert år og med forskjellige farger, jeg elsker roser i mange farger! Jeg elsker forresten å få blomster også :-)

Fant ut at det er lenge siden jeg har hatt med matoppskrifter, så her kommer det en:

Kylling på potetseng:

1 kg kyllinglår

ca. 15 store poteter

2 - 3 beger matfløte

2 dl revet jarlsbergost

salt, pepper, smør og paprikapulver

Slik gjør du: Skrell poteter og skjær i tynne skiver. Legges takstenslagt i en form, med salt og pepper mellom lagene. Hell over matfløte til det nesten dekker potetene og strø over osten.

Gni inn kyllinglårene med smør og paprika/salt og legg dem på toppen. Stekes i ovnen i ca. 1 time på 200 grader. Serveres med en grønn salat til. En kjempegod rett som fint kan varieres ved å legge annet kjøtt på toppen.

Så var det vårt store prosjekt da, nemlig ridehallen! Disse bildene viser prosessen med å legge tak og vegger.

Som alltid er det grunnarbeidet, det vil si alt som ikke synes, det er mest jobb med. I sommer ble det først hugget trær og gravd tomt, samt støpt grunnmur. Siden er det støpt såle og gravd vann og kloakk i tillegg til strøm. Hallen blir til sammen 65 meter x 35 meter, så det er store dimensjoner.

Det er som nevnt den eneste isolerte ridehallen i Hedmark og det er vi litt stolte av :-)

Mathilde blir liten foran den store hallen...

Det blir høyt og luftig under taket og en romslig 20 x 60 bane å boltre seg på! I tillegg blir det toalett og kafeteria/varmestue. Vi bygger også en høytørke ved siden av, slik at vi slipper å være så avhengige av værgudene når høyet skal i hus om sommeren...

Pernille tok noen fine høstbilder som jeg fikk lyst til å vise dere. Villvinen på låveveggen har fått en flott rødfarge som passer til fargen bak.

Den gamle rognen foran inngangen bugner av rognebær i år. Det er fint å se på, men det er mye jobb med å koste bort rognebær fra hellegangen hver morgen... Fuglene storkoser seg, da. De hjelper meg med å gjøre rent hellene :-)

Her er halve taket på plass. I skrivende stund er hele taket på plass og det jobbes med porter og vinduer, samt pyntelister rundt skjøtene.

Hallen sett fra framsiden.

Her er et bilde av "skallet", før tak og vegger kom på plass.

Måtte jo ha med et bilde av Leo også! Han er med meg i stallen og tar ut hester om morgenen, og da løper han så mye at han blir litt sliten etterpå :-) Skulle hatt et bilde av Theodor stallkatt også, for han er jo selvsagt med. Får prøve å ta noen bilder neste gang.

I dag har jeg og døtrene vært på tur! Ingeborg kjørte med roadcart, mens jeg og Pernille satt på hesteryggen. Koselig med en kveldstur i det flotte høstværet!

Vi er jo heldige som har så mange fine ride- og kjøreveier :-)

Bedre utsikt en dette finnes ikke...

Med dette høstbildet takker jeg for meg i dag, og håper at mine bloggvenner nyter de flotte høstfargene, uansett vær :-)

Jo, og så har jeg en del awarder å dele ut, samt et par utfordringer. Alt dette skal jeg "sy sammen" i neste innlegg! Stor klem fra Britt :-)

20 kommentarer:

Katta sa...

Vad långt ni kommit med ridhuset.Ser så mysigt ut med på bilden du tagit från hästryggen över hästmanen, känns nästan som man sitter där på hästen själv.Vildvin har vi som växer häromkring med och det är såå vackert nu.Ha det bra, kram Katta

Katta sa...

nämen förlåt. Glömde ju att gratulera till bröllopsdan, så fina rosor när det är blandade färger så. Grattis!

Synnøve. sa...

Hei der Britt.
Godt å se deg igjen.
Dere har jammen det komt langt med den flotte ridehallen.
Der kan eg tenke meg at det blir mange stevner i fremtiden.
Det er deiligt å slippe fryse når man sitter på hesteryggen.
Din utsikt hade eg gjerne hatt.
Fra hesteryggen ser man på verlden på en helt annen måte en når man bruker beina sjöl.
Grattulerer med overstått brylluppsdag. Så fine roser. Eg ska vise de bildene for maken. Gi ham ett litet hint hehe....Elsker å få blommster eg og.
Så må eg si grattist til utmerkelsene dine. Husker ikke om eg sagt det.
Ha nå en fortryllende fredag og nyt av den flotte höstsola. Her er det tåka som rår i disse dager.
Kjempeklem fra meg vid Nuguren.
Synne.

Anonym sa...

Den kyllingretten så digg ut. Og så lett å lage da. Hmmm. Frister å lage den i kveld.

Så spennende med den ridehallen da. For dere som er hesteinteressert, må det være helt supert å ha en så stor hall.

Ønsker deg forøvrig en fin helg.

Hilsen Minmill

Hulda sa...

Så koselig dere har det med alle dyrene. Ser artig ut å sitte på kjerra og styre hesten. :) Nydelig hund har dere også, ser jeg. Gratulerer så mye med bryllupsdagen som nylig var, også. :)

Lynetmor sa...

Hei, så mange flotte bilder :-) Ønsker deg en fin helg :-)

liven sa...

Hei!!
Gratulerer med bryllupsdag:o)
Rosene var kjempefine!!
Deilig oppskrift du gir oss i dag.....denne vil jeg lage!!
Er så glad i kylling.......fløtegratinerte poteter også!!
Litt av en svær hall dere har satt opp!!
Tenker det har vært mye å styre med hos dere!!
Ønsker deg en fin helg:o)

Anita sa...

Så bra det blir!! Men så ufattelig stort! Kommer til å bli en dele hesteglede der vil jeg tro!! Nydelige høst bilder! Største her har så lyst til å prøve å ri snart, jeg også, så vi får se, kanskje vi plutselig står på døra hos dere;o) God helg!

Elzie sa...

Vilken fin bukett. Och den ridhallen ser ju jättestor ut. Har ni gott om plats sen.
Hoppas ni får en bra helg.
Kram Elzie

A-H sa...

Så langt dere har kommet, blir kjempeflott!

elisabeth sa...

Så koselig å lese, og hvilket imponerende bygg!!!!!!!! Dette må du/dere bare være såååååå stolt av:)) Fantastisk!
Nydelige bilder også, og eiendommen virker bare så storslagen og vakker:) Håper du også får koste deg litt, og roser i forskjellige farger er veldig vakkert! Jeg fikk 25 av en venninne til bursdagen med samme tall, og alle var i herlige pastellfarger, tett bundet sammen, og den husker jeg enda...hihi:)
Nå skal familien slenge seg på sengen med en film, for vi har enda ikke stue...men vi koser oss lell, med tett nese og bihuler...sukk:(

Ønsker deg og dine en super lørdagskveld!!!

Sussie sa...

Hej vännen. Det var inget dåligt bygge ni håller på med, skoj med ett sånt projekt. Du visar så fina höstbilder och jag håller med dig om att din utsikt från hästryggen är fin :) Han ser så gullig ut Leo där han ligger i sin korg, klart han blir trött om han jobbar varje morgon :) Rosenbuketten du fick av din man är alldeles underbar, det är vackert med så många olika färger. Grattis till er båda :) Ha en riktigt fin dag, kramar.

mali-mo sa...

Så koselige bilder hos deg! Ja, utsikten fra hesteryggen savner jeg virkelig, men jeg vet jo at jeg kommer igang igjen en gang :)

Nydelige høstfarger og flotte hester (og jenter!!!).

Må si jeg er utrolg imponert over hallen og fremdriften. Jeg vet jo litt om hva et sånt anlegg betyr, så det blir nok en ny hverdag for dere til vinteren ;)

Gratulerer med overstått bryllupsdag!!!!

Anka sa...

Her var det mye kosellig å titte på! Så nydelige roser i forskjellige farger. Roser er vakkert men kan være litt standar men når du får en sååå fin bukett er det bare fryd:) vil også ha!
Ha en fin uke.

Prinsesse Elin sa...

Gratulerer med bryllupsdagen deres. Fantastiske blomster. For en flott hall....å så stor. Bøyer meg i støvet. Ha en fin kveld. Klem fra Elin:O)

Huset i skogen sa...

Gratulerer med vel overstått bryllupsdag!
Ridehallen ser jo enorm ut. Og isolert atpåtil. Det må bli en fryd å bruke den til vinters!
Ha en fin høst:)

h.espe sa...

Oi, oi - her går det jommen fremover med byggingen. Litt av et prosjekt dere holder på med! Så søt lille Leo er der han ligger i kurven sin - sliten men fornøgd.

Så koselig det må være med hester. Kjører dere kanefart til jul eller?? Finnes ikke noe mer romantisk ved juletider, en hest og slede, klangen av hesteklover og bjelleklang...

Ha en herlig helg kjøre du!

Klemmer fra Hildegunn :o)

Gry sa...

Et skikkelig spennende prosjekt, Britt! Skal bli göy å komme oppover neste gang! Da er det sikkert oppe og i gang ;-) Utrolig hvor fort det går når alt grundarbeide er gjort. Det er jo ikke det minste jobbet akkurat... men ikke minst like viktig som det som syns.

Elise har värt inne og skrivit litt till Ingeborg på msn i kveld ;-) Hun gikk akkurat avgårde til sin bestevenninde for å sove over. De er helt uadskillelige om dagen.... har allerede bestemt at de må fortsette å treffes minst en dag i uka etter at vi har flytta. Det skal jeg virkelig hjelpe dem med. Det er litt sorgelig å se hvor god kontakt de har fått de siste månedene...

Håper dere har en fin lördagskveld og koser dere!

Hils hele familien, klem Gry

ANETTESHUS.COM sa...

Gratulerer så mye med bryllupsdagen! Så vakre blomster du har fått! Jeg er også veldig glad i roser!

Flotte bilder i dette innlegget - som vanlig:) Litt av noen prosjekter dere har på gang!

Ha en fortsatt fin tirsdag!
Klem Anette

pepperkverna sa...

Kyllingen din så skikkelig god ut. Og for et fantastisk nydelig hus du har! Hege