lørdag 24. januar 2009

Sommer om vinteren

Så er vi tilbake fra vår årlige "sommerferie" på Tenerife. Vi reiser hvert år i begynnelsen av januar, fordi det er da vi har tid til å dra på ferie :-) Om sommeren kan vi ikke ta ferie, først og fremst på grunn av høyproduksjonen på gården. Men det er supert å få en uke sommer på vinteren også! Vinteren blir mye kortere bare på grunn av en enslig uke i varmen, rart ikke sant? Vi har funnet vårt paradis på sørsiden av Tenerife, der sola alltid skinner :-) Sydenferie har liksom en litt dårlig klang for mange, og vi får en del kommentarer på at vi reiser til et typisk turiststed år etter år... Vi bryr oss lite om det, for vi har funnet vårt vinterparadis på Playa de las Americas, det mest solrike stedet på øya. Her skinner solen alltid, mens på nordsiden kan det være mer ruskevær. Vulkanen Teide og fjellene rundt bremser opp for alt uvær, så vi har aldri opplevd dårlig vær i de 6 årene vi har vært her :-) I år kunne vi se skyene som veltet seg over Teide, men på solkysten var det sol og varme!
De neste bildene skulle egentlig kommet litt senere i innlegget, men klønete som jeg er med bildebehandling så kommer de nå hi, hi... Det hele er egentlig litt pinlig, men jeg forteller det likevel. Vi skulle nemlig ombord i en ekte ubåt! De har bygget om en ubåt til ubåtsafari på 30 meter dypt vann. Der skulle man kunne oppleve livet under vann og det hadde alle i familien veldig lyst til, det vil si alle unntatt Britt, men det ville jeg jo ikke innrømme... Jeg har aldri hatt noen stor trang til å være i noen ubåt, da jeg er lettere klaustrofobisk. Dykke selv derimot er greit, men å sitte innesperret i en liten tank full av mennesker. Jeg får vel prøve tenkte jeg, helt til jeg skulle ta bilde av ubåten, som dere ser under her. The yellow submarin ble en heller dårlig opplevelse for meg, jeg klarte nemlig ikke å bli med! Fikk helt panikk ved tanken på å krype ned i denne båten, så mor ble igjen på land hun :-)
Disse tre derimot hadde ingenting imot å utforske dypet... Her sitter de og venter på frokosten en tidlig morgenstund. De eldste kommer sikkert til å bli dødsfornærmet fordi jeg legger ut et bilde uten at de har fått ordnet seg, men jeg synes bildet er så koselig :-)
Vi er på ferie for å slappe av og kose oss sammen, og da er en turistmaskin som Tenerife helt perfekt! Her er alt lagt godt til rette for barnefamilier, og vi som har en 6-åring reiser heller hit enn på backpacking til et eller annet eksotisk, fjerntliggende land... På kveldene, etter middagen, blir det gjerne en stopp i en av de mange spillehallene. Vi har alle våre favoritter; min er gode, gammeldagse flipperspill, mens far og datter liker bilspill og motorsykler :-)
Hotellet vårt kan varmt anbefales. Det er andre gang vi ligger på Parque Christobal, som er et Blue Village hotell (Star Tour). Hotellet består av bungalower som ligner på Kardemommeby, og det er en flott lekeplass på området. Her er det Bamseklubb, men Mathilde deltar ikke på den på dagtid, for vi er på ferie for å være sammen :-)
Dette er jenta som elsker hester i alle varianter :-)
Og her er storejentene på tur hjem fra en bedre middag ved strandpromenaden. Som eneste hane i kurven syntes nok far at det ble litt mye dill med sminke og klesvalg... Å reise med to tenåringsdøtre er ingen spøk, for det kan ta litt tid å komme seg avgårde til middag :-)
Lillegull derimot, er ikke så opptatt av slikt enda... Hun nyter utsikten mot Atlanterhavet på kvelden, og er fornøyd med det :-)
En av våre yndlingsrestauranter heter "Mayte" og ligger langs strandpromenaden bare noen meter fra stranden. Her er det fint å sitte om kvelden og høre på bølgene som slår inn mot stranden... Gradestokken pleier å vise rundt 20 grader, altså som en varm, norsk sommerkveld. Kelnerne er kjempeflinke med barn (det er de forøvrig overalt her) og maten er topp! Vi har tre stamrestauranter her nede, og tro det eller ei; de kjenner oss igjen hvert år :-)
Maria heter damen som eier dette stedet, og da vi kom i år fikk jeg en hilsen med et kyss på hvert kinn og "welcome back", det er koselig! Hvis dere forsøker "Mayte" noen gang, så bestill deres indrefilet med grønnpeppersaus, den er helt nydelig :-)
Et sjeldent bilde... Slikt har vi ikke tid til hjemme i Norge :-)
Solnedgang over Atlanterhavet... I bakgrunnen ser vi La Gomera; en annen kanariøy som ligger rett utenfor Tenerife. Det finnes hoteller på denne øya også, men ingen flyplass. Man kan ta båt dit fra Tenerife, det tar ca. 45 minutter. Vi har ikke gjort det enda, men får vi til å være 14 dager her nede noen gang, så har vi lyst til å ta en dagstur dit.
I år var det godt å være på sørenden av Tenerife, for været i nord var elendig! Her har jeg tatt bilde av skyene som omkranser Teide og fjellene, og nord for disse var det visstnok regn og kaldt... Vi så det spesielt godt da flyet gikk inn for landing. Jeg har aldri sett så mye skyer over kanariøyene før, og ble nesten litt bekymret, men så ser jeg en kyststripe med sol, midt i alle skyene, og det var Playa de las Americas :-) Fikk forresten vite hvor navnet kommer fra; det betyr nemlig kysten mot Amerika, så utenfor La Gomera er Amerika neste stopp. På østsiden av Tenerife ligger Afrika og Sahara...
Lillegull var passe stolt da hun turte å bade i det store bassenget. Godt at far er med å passer på :-)
Utsikten fra vår veranda. Det fine med dette leilighetshotellet er at det ligger midt i sentrum, med bare 800 meter å gå til stranda, men enda er det stille og rolig her. Første gangen vi var her (bare Pål og jeg i -91), bodde vi på et hotell ved strandpromenaden. Det var fint uten barn, og med masse uteliv som vi ønsket da... Men når man reiser med barn er det en fordel med litt mer ro, og dessuten er området inngjerdet, så det kommer ingen uvedkommede inn hit.
Hotellet over gaten heter "Las Palmeras" og er et hotell som sikkert passer bra for par som reiser uten barn. Det har en irsk pub som heter "The Dubliner" i kjelleren, og når vi går forbi om kvelden spiller de irsk folkemusikk der.
Bassenget en tidlig morgenstund før solstolene har kommet på plass.
Alle fire jentene på tur til stranda :-) Jeg lengter allerede tilbake når jeg sitter her og mimrer... Det fine med bloggen er nettopp det å ha en slags dagbok, synes jeg. Kunne vel egentlig vurdert å lukke bloggen, for å kunne legge ut flere private bilder, men enn så lenge kommer nok bloggen min til å være åpen.
Den stranda vi pleier å være på er innrammet av to moloer, slik at det ikke er farlige understrømmer her, men bølgene kan likevel bli ganske heftige :-) Vi leier alltid strandstoler, for å ligge rett på sanda på håndklær..., vel da har du med deg sand hjem for flere dager hi, hi...
Lillegull storkoser seg på stranda. Hun liker bedre å bade i bassenget, for bølgene er litt skumle synes hun, men å lage sandslott er toppen! (Personen til venstre på bildet er ikke i vårt følge).
På tur hjem fra stranda, og snart på tur hjem...
Alt godt har en ende, og nå er tiden for avreise kommet :-( Det er alltid en skikkelig nedtur å komme hjem til snø og kulde, men det er likevel verdt det for en uke sommer midt på vinteren...
Her sitter vi solen med vinterklærne på og venter på bussen som skal frakte oss til flyplassen. Været er som alltid toppen, og det er vemodig å dra. Senere på dagen kommer bussen med heldige skandinaver som skal være her en uke eller to, og overta "vår" leilighet...
Lille Hopp er alltid på plass for å ønske oss velkommen og for å si farvel...
Men så er det også utrolig godt å komme hjem igjen til alle dyrene våre, som vi savner veldig når vi er borte! Hestene og katten i stallen og Leo, så klart! Vi har flinke folk som passe på dem når vi er borte, så de har hatt det bra, men likevel er det spesielt å komme hjem til dem :-) Leo "kulern" i stallinngangen og er rimelig avslappet på dette bildet...
Vel, det var Tenerife 2009... Nå gleder vi oss til neste år og turen er allerede bestilt :-)
Ønsker dere alle en finfin lørdagskveld!
Mange klemmer fra Britt :-)

11 kommentarer:

Synnøve. sa...

Hei Britt.
Tack for en deilig uke på Teneriffe.
Det trengte eg ska eg si deg.
når kan man begynne å reise sörover på hösten? Kan sjekke katalogen for vi har minst 25 kg reisekataloger liggendes her. Vi skal endeli ut på tur.
Så herligt det måtte väre og ta seg ett bad i bassenget om morgon. Liksom litt för frokost.

Maten pleier å väre god der nede.
Har värt nogen ganger oppe i Puert de la Cruz. Liker den plassen meget godt.
Så vi får se hvor vi ender opp.
Nå ska eg kaste meg i sofan og slappe av. Er litt plaga av magkattar for öyeblikket. For mye god mat og godt vin....
Så er det.
Nå får dere ha det så godt. Kiker snart inom deg igjen.
Klems Synne.

A-H sa...

Å så deilig det hørtes ut, litt av en ferie! Kjempedeilig å reise bort, men det er alltid deilig å komme hjem igjen også heldigvis;)
Flotte bilder!

Linda sa...

Hei Britt!Høres ut som dere hadde herlige dager på ferie.Så masse flotte opplevelser.Morro med gode minner og fine bilder.
Ha det fint i vinterkulda.Det går jo mot lysere tider.
Ha en fin uke!Klem fra Linda :))

Tee of Vinnord Cottage sa...

åh hørtes fantastisk ut med solferie nå... spesielt siden jeg har snødd inne... totalt!!! hmmmmm

men høres ut som dere hadde det topp, og velkommen hjem!

Søndagshilsen fra Trine

Gamlå sa...

Heisann

Skal si dere har hatt en herlig tur. Tusen takk for at du delte dette med oss. Nydelige bilder og mye fin info om tenerife.

En uke med sol på vinterstid det gjør godt det!!

klem fra Gamlå

charm design sa...

Takk for en herlig bilde presentasjon av din flotte familie på ferie. Sitter her å kjenner at solen varmer. Vi reiser nemlig til Tenerif las americas om tre uker,gleder meg noe helt vilt.Jeg MÅ bare fylles med sol energi på denne tiden.vi stor trives også på tenerif,og spesiellt las americas.Har også funnet oss et hotell vi reiser tilbake til for 3 gang.Takk for at vi fikk være med på din reise,kjempe hyggelig å se.

Lynetmor sa...

Hei, virker som om dere har hatt en kjempe fin tur :-) Det ligger noe til deg inne hos meg :-)

Huset i skogen sa...

Ååå, nå begynner jeg såvidt å glede meg til vi skal på tur! Vi reiser til Tyrkia på juli.
Syndenturer er noe alle bør unne seg, for det er virkelig ferie! Lange late dager på stranden, og koselige middager på kvelden..mmm, det er ferie det!
Ser ut som dere har det kjempefint der dere er. Har en først funnet en plass som en trives på så er det greit å være der:)Vi skal prøve et nytt hotell i år. Ungene har blitt større, og ønsket å prøve et med flere bassenger og vannsklier. Mor er skeptisk, men overlever jeg flyturen (det er det verste med å dra!)så går vel resten bra også hehe..

Ha en fin helg!

Gry sa...

Har kosa meg i Teneriffe nå på formiddagen, hihi;-) Ser skikkelig fint ut, og vi har lyst til å reise med dere en gang... det var det med nytt hus, oppussing, penger, jobb... ja, du vet. I mellomtida ska vi til Praha. Fikk så lyst til å overraske den gamle på bursdagen, men ble nesten nödt til å sjekke först. Så nå har jeg bestilt tre dager i Praha, for hele familien. Det blir rett för bursdagen, og vi kommer hjem på dagen den store!

Nå har vi forressten fast telefon igjen, så da vet du at det går å ringe på den. Tenkte höre med dere om dere kommer på bursdag nemlig!

Nå skal jeg väre med en venninne å kjöpe hus (mannen er bortreist) så jeg må hoppe i dusjen!

Ha en finfin fredag! Hils alle.

Klem Gry

liven sa...

Hei Britt:o)
Ser ut som dere har hatt en deilig ferie på et flott sted:o)
Dette må være veldig godt på denne tiden av året!!
Vi reiser i juni...hvert år til samme sted:o)
Der har både vi og ungene det bra!!
De største ungene mine er jo voksne men vil alikevel reise med oss til denne deilige plassen!!
Tenker det var en overgang å komme hjem til snø og kulde....det er vel det verste!!

Ha en fin helg:o)

Unknown sa...

heisann!
Ser ut som dere hadde en riktig fin uke på Tenerife. Har selv vært der tre ganger. Har brukt å bodd på Parque Santiago 3. Likte oss godt der. Er fint for både voksne og barn. Men merker også at veldig mange har ett anstrengt forhold til det med charterferie. Er vel for alt skal være så spesielt og enestående for tiden. For familier med små er det godt å bare slappe av på charter hvor en har alt av det en måtte behøve i en armlengdes avstand...herlig.