mandag 23. februar 2009

En herlig helg

Helgen er nå vel overstått og det er mandag igjen, men vi har hatt et nydelig vær her i Vangsåsen i dag! Strålende sol og 4 + grader, riktig påskestemning :-) Jeg har endelig fått tak i kaffe/te-kopper og skåler i glass. Har vært på utkikk etter dem lenge, og på Annas Rom var disse å finne:-) Jeg synes de var ekstra lekre, med et perlebånd av glass som hank. Kjøpte 6 stykker i første omgang, men har lyst til å spe på med 6 til etterhvert. Og så kunne jeg gjerne tenke meg asjetter i tillegg. Elsker mine glass dekketallerkner også, som jeg kjøpte hos Låvebutikken. Hvis du får inn flere Christina, så må du si fra:-)
Og så kom jeg på en smart bruksidè bortsett fra til kaffe og te... Tenk så lekkert å servere desserter som sjokolademousse eller fromasjer i disse!
Måtte bare ta et bilde av de supergode fastelavensbollene vi spiste i går! For meg er èn slik nok, men jammen fikk resten ben å gå på da døtrene ble servert...
Jeg sa i overskriften at vi har hatt en herlig helg, og en herlig helg for meg er å være ute i skog og mark på hesteryggen! Vi er så heldige at vi har fått til et stort ridestinett her i Vang, med stor innsats av landbrukssjefen i Hamar kommune; Stein Enger.
Det er laget 10 kilometer med ridestier, og de fortsetter nå videre forbi Aalerud Stall og opp mot Gåsbu. Disse stiene blir brøytet om vinteren og vi både rir og kjører hest her:-) Flott for unge ryttere eller hester som ikke er trafikksikre, for vi slipper biltrafikk... Synes det er godt selv jeg, fordi det er så stille og fredelig!
Pernille og jeg galopperte i forveien, så her står vi og venter på Pål som kjører slede.
Vi hører dombjellene som nærmer seg nå...
Hestene blir gode og svette av en slik tur, og det gjør faktisk rytterne også!
Her har Nora tatt igjen oss og vil gjerne videre hjem til gården:-)
Turid og Astrid vil gjerne løpe hjem, men de har bare godt av å gå litt etter sleden også...
Er ikke dette winterwonderland, så vet ikke jeg!
Vi tok hele runden både lørdag og søndag, og det var like herlig begge dagene. Snøen drysset fra trærne og ned i nakken, men pytt, pytt...
Det er sikkert og visst at det er fint å holde på med hest her i Vangsåsen! De som ikke vil drive ute om vinteren eller trener sprang/dressur, har det isolerte ridehuset vårt å være i, og så kan man i tillegg ta seg en tur i skog og mark, uten biltrafikk!
Håper alle mine bloggvenner har hatt en fin helg også, enten det er på hestryggen eller kanskje på ski? En liten del av ridestien går langs skiløypa og jeg skal si hestene skvatt himmelhøy i går da det kom en skiløper susende hi,hi...
Ha en super uke!
Klem fra Britt:-)

16 kommentarer:

Kristins rede sa...

Det er vel bedre med plussgrader og sol enn minus og masse snøvær?

Hadde noen fine dager i Vang, men det var kaldt. Var på Brumund en tur og i akebakken på Gåsbu.

Ha en flott uke!

liven sa...

Nydelige bilder Britt!!
Så kjekk hobby du har og nok masse jobb også:o)
Utrolig flott vintervær og så deilig det må være med turer i dette landskapet!!
Flotte kopper du har kjøpt.....liker godt saker av glass jeg:o)

Ha en fin ny uke:o)

Hulda sa...

Ser at dere har hatt ei fin helg, både inne og ute. Syns stua di så så koselig ut, med de gamle møblene. Flotte hester dere har, hest og slede ser så fint og koselig ut.

h.espe sa...

Så nydelig servise! Bildene var så flotte, og førte meg rett inn i drømmen om bestemors stue. Så flott hjem du har!!!!

Ja, da er vi igang med ny arbeidsuke. Må dessverre si jeg er litt "trett og lei" om dagen. Jobben er bare stress og mas, og vinteren vil ikke slippe taket... Vel, i morgen er atter en ny dag, og disse tankene har sikkert da sluppet taket... :o)

Ha en flott uke videre!

Klemmer fra Hildegunn

elisabeth sa...

Så vidunderlig vakkert!!!! Skulle gjerne vært med en tur der ja:) Tenker det er godt å kose seg litt innmellom all jobbingen...Tar med meg en bolle på veien, for de så jammen gode ut...tudelu til deg, men keg kjenner jeg er klar for vår...Chevyen min tålte ikke kulda, og har en liten doktor regning nå...sammen med vaske,askinen og den andre bilen som røk...men sola skinner lell;)

Gamlå sa...

Nydelig service og ja jeg ser for meg de lekreste kaker servert på disse:).

Nydelige bilder fra rideturen deres, det så herlig ut!!

Ha en flott uke.

klem fra Gamlå

Tiril sa...

Fantastiske bilder Brit, hvorhen dette er da??(svar om du vil på min lukkede blogg;)så er der iallefall som i et eventyr.
det er dette som er vinter, ikke slik som vi har det av og på annen hver dag, skjønt vi har hatt lengre perioder i vinter.
Datter og barnebarn var så begeistret for oppholdet på Lillehammer, det var rene vinteridyllen ifølge dem.
Det som er så ekstra stas her er de flotte hestene, har jo gode minner fra de dager med kanefart og dombjeller,
Dombjellene og andre ting fra den tid på gard henger i gangen hos oss, må få tatt ett bilde å vise en gang.Så flott i stuene dine Britt, Ha en flott uke, og kos dere i finværet.

Lene, den kule og pene sa...

Kjenner det kribler godt i ridemusklene når jeg leser her, bra jeg kommer en tur i påska, har planer om å få låne stjernis en dag eller to før jeg forsvinner ned i vikingskipet, så kanskje vi kunne fått til en tur da? det hadde vært veldig koselig hvertfall =)

Servicet var veldig stilig, og bollene så skikkelig gode ut! Vi laga boller i barnehagen også, men det fristet ikke like mye når ungene satt og spiste av deigen, slikket fingrene og bakte samtidig, selv om de skulle stekes etterpå..hehe=)

Ha en flott uke du også, så håper jeg vi treffes i påska! Klem

Gry sa...

Nå fikk jeg lyst til å ta meg en ridetur, jeg også. Synd at jeg får så vondt.... men jeg kan sitte på med Pål i sleden ;-) Kjempefint med så mye snö, og det blir sånn dempa lyd av det også. Bra for stillheten!

Fine kopper du har fått tak i! Ikke dumt det å servere is i de. Fromage og sånt også. Regner med å få pröve de til sommern ;-)

Her hos oss er det late vinterferiedager for meg og barna. Dessverre har A värt syk hele uka. Har holdt på med forkjölelse mer eller mindre i over en måned. I går fikk han feber og når han våkna idag hadde kjertlene på halsen hovna opp så han var helt deformert. Var hos lege i eftermiddag og han har noe som heter Svinkoppor på svensk. vet ikke helt hva det heter i Norge.... Nå må han ta penicillin i 10 dager og vi må bytte putetrekk hver dag pga smitte.

I kveld er det Greys og jeg har gått glipp av så mye så nå må jeg ligge i hardtrening ;-) Vi kanskje kan ringes i morra?

Klem Gry

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt!
Så koselig å høre fra deg på bloggen min! Kjente jeg savnet at vi treffes, så nå må vi få til en jentesamling snart, sant? Ja, du får sikkert til å overvintre pelargoniene dine i oppvarmet drivhus.
Åååå, dette så jo bare helt fantastisk ut! Helt herlige bilder!Så herlig med hest, skjønn natur også så koselig at dere gjør dette sammen, Pål og du. For et team dere er der opp i Vangsåsen! Oppkjørte stier i denne storslåtte naturen er jo bare helt supert!!! Ingenting er som å ri i naturen og slippe veien.

Vi får jammen gjøre alvor av å treffes snart!

God klem fra Trine

Lene sa...

Ohhhh, godh, så forfriskende herlig det må være å dra ut i det fri med hestene!! Ikke minst etter alle de deilige fristelsene du byr på Britt! Jeg bare flyr rundt her hos deg med tenner som løser i vann!!! Det kan altså ikke fortsette slik! HAhaha, duuu, jeg var så fornøyd med å ha gått ned tre kilo (av ti, som er målet) - og så har jeg søren meg flydd rett opp igjen..!!! Sukk! Jeg er jo så glad i å lage mat og bake, og da er det søren meg ikke lett, nei! Og spesielt ikke etter å ha vært turen innom deg. Mmmmmmm :)

Og så sååå flink du er til å så selv! Jeg planlegger liksom hvert år..... Som om det blir noe av!! Phøh!

Kjære Britt!!! Tusen takk for kjempekoselige hilsninger. Og så er jeg sååå sløv å titte innom igjen. Men vit du er prissatt til tusan uansett :) Og det er alltid like koselig når jeg først er på besøk :)

Er forresten halvveis i en seksukers praksis. Passelig sliten i skolten - mye å sette seg inn i, samt oppgaveskriving. Skal bli godt å bli ferdig.

Ha en super helg hele gjengen :) Solskinnsklemmer fra meg :)

Lene sa...

....ja, og så hils Leo og Theodor såååå masse :) Skjønne de er :)

Tee of Vinnord Cottage sa...

åh så deilig det så ut!!!

Lynetmor sa...

Hei, innom for å ønske deg en fin dag :-)

Synnøve. sa...

Hei.
Sliter med dålig samvittighet nå.
Trudde eg besökt deg ganske nylig. Men så feil en kan ta.
Flotte bilder du viser. Kunne godt tenkt med å väre med på disse turene deres.
Det kommer en mail under dagen.
Klems Synne.

Linda sa...

Hei Britt!Skjønne kopper fra Anniche på Annas rom.Nydelige møbler,flotte roser.Ride tur i skogen så herlig ut.God helg!
Klem fra Linda :))