onsdag 18. februar 2009

Venter på våren

Nå er jeg så utålmodig etter å begynne å så tomat- og urtefrø, at jeg rett og slett måtte finne frem fjorårets bilder:-) Ser av datoen på bildene at jeg må vente noen uker til med såingen, dessverre... I fjor så det sånn ut her i mars; i år er det ca. 70 cm mer snø! Det er faktisk så det holder nå, synes jeg ...
Jeg har nettopp tatt opp perlagoniene mine fra kjelleren og klippet dem ned, så de har nok ikke kommet særlig langt enda, men slik blir de forhåpentlig om noen uker:-)
Noe av det som gir meg mest vårstemning er å så frø. Jeg vet at det går an å kjøpe billige urteplanter og tomatplanter, men det gir en egen tilfredsstillelse ved å så selv. Og Mathilde synes det er gøy å se at det spirer og gror ( mor også...) :-)
Dette vesle drivhuset har jeg hatt i mange år. Det er kjøpt på Panduro en gang i tiden, og var trehvitt intil i fjor. Etter inspirasjon fra Miamaria (vitt hus med hvita knuter), malte jeg det i lys antikk og ble fornøyd med resultatet. Et riktig pirkearbeid var det jo, men...
Har i tillegg disse drivhusene i plast, som passer perfekt i vinduskarmen.
Klart for såing. Det er en følelse av å arbeide med jord, synes jeg. Er ikke så glad i å luke og sånn hi,hi...men å plante i krukker og kar er morsomt:-)
Fjorårets samling av frø; det blir vel ikke så ulikt i år, bortsett fra at jeg skal så krondill i tillegg. Finnes det noe bedre enn å gå i urtehagen å klippe av det man trenger til sommermiddagen? Jeg kjøper en del friske urter på vinterstid også, men det blir ikke det samme. Til våren skal jeg ta bilder av urte- og grønnsakshagen, samt drivhuset, som min svigermor har tegnet og planlagt. Det har blitt et flott anlegg, som er lettstelt og frodig:-)
Ønsker dere alle en riktig fin onsdagskveld!
Klem fra Britt:-)

11 kommentarer:

organic-lizzi sa...

Helt enig!! Nå vil jeg ha våååår!!
Sådde mye før,men vi bor ikke akkurat i et palass så med katter og hunder som fyker overalt har jeg kuttet det ut..(tror jeg...:-)
Den eneste trøsten nå er at hundene er rene etter å ha vært ute,og at hesten er på gamlestallen igjen hvor alt er "på stell"...5 min.å gå herfra..
Koos kveld imens vi venter & Stooor klem fra Randi

liven sa...

Så kjekt du har det!!
skal så litt i år jeg også!
Skal prøve meg på pelargonium tenkte jeg:o)
Fint å holde på med slikt nå som vi lengter mot vår:o)

Ha en fin kveld:o)

h.espe sa...

Ja, her var vårplanene lagt... Er liksom ikke kommet så langt jeg enda - får det ikke helt til når gradestokken ligger flere grader under 0. Enig med deg at selvdyrket krydderurter er tingen, men i fjor opplevde jeg at alt døde, så spørs om jeg prøver igjen i år... Det var dette med "grønne" fingrer da....

Ha en flott torsdag i morgen - snart er det helg...

Klemmer fra Hildegunn

Cattis sa...

åååå så inspirerad jag blev nu. Jag älskar oxå att stoppa fingrarna i jorden, känslan och doften...

Mitt projekt blir att göra vår stora balkong till ett uterum, näta in den så att katterna kan gå ut. Jag planerar att ha dörren öppen hela sommaren :-)

Stor kram
cattis

Synnøve. sa...

Hei Britt.
Så nydelige blomster du hadde på förste bilden.
Jo, snart er det på tide å begynne å plante igjen.
Gler meg til den tiden.
Har leita etter frö. Veit ikke enda vad eg vill ha her da.
Men noe må eg finne på.

Håper at allt er bra med dere.
Her er det en tung dag idag. Men med tiden går det nok bedre.
Önsker deg en flott torsdag uansett, i snö og forhåpentlig sol.
Her er det grått og snöen laver ned. 4,5 minus...
Klems Synne.

Huset i skogen sa...

Ja her i trøndelag går vi også og venter! Jeg vil ha vår nååå, men her snør det igjen...Har lyst til å så litt jeg også, men har ikke så mange steder å ha blomster på. Må først få ordnet oss med en skikkelig hage. Noen frø skal jeg allikevel så, og de har jeg tenkt å kjøpe i morgen for da står en bytur på planen:)

Ha en fortsatt fin dag og en strålende helg:))

Anita sa...

Åh! Så jeg lengter! Skulle klipt med og tatt stiklinger av mine pelliser, men drivhuset er dekket av snø og det er kaldt ute:0} Nå skal vi snart ute i snøværet og grille oss litt middag:0) Etterpå er det innekos med nybakt boller og skolebrød:0) Kos dere masse dere også!

Tiril sa...

Hei Brit.
Så du steller med slike ting og, må innrømme jeg kjøper dem ferdig utvokst.
For flere år siden hadde jeg et lite drivhus, da hadde jeg både tomater agurk , kryddervekster , ja til og med en drueranke.
Nå har jeg ikke tid til noe. Jeg var hjemme i alle år mens ungene var små, da hadde jeg tid til alt.
Å, de blir så store og fine pelagonia når du fostrer de opp igjen, må alltid ha noen krukker med slike.
Nå er der plussgrader hos oss, håper vinteren er over for iår.
Vinterferie står for døren, ingen tur på oss nå, synes det er litt tidlig, venter ett par mnd. så slipper vi å dra så langt.
Datter og barnebarn drar til Lillehammer i morgen, ikke for å gå på ski, men Maren (barnebarn)er konkuranseturner og skal vere med i ett mesterskap, krysser fingrene for henne,
Ha en fin helg Brit.

liven sa...

Hei Britt:o)
Jeg har faktisk aldri prøvd å så pelargonium før.....så dette blir spennnende!
Det er også første året de har overvintret hos meg!!
Dronning Ingrid klarte seg dessverre ikke........men jeg har en hvit som jeg har tatt stiklinger fra!!
De vokser....jippi
så har jeg en rosa stående i kjelleren ennå!!
Tenkte jeg skulle lage til en liten plass nede til slikt....med lys over!!
Ser utrolig kjekt ut!!

Ha en fin helg:o)

Gry sa...

Du er så flink med plantene dine. Jeg har ikke grönne fingre... Har også prövd å så frö, men begynner for tidlig og da er det lange,strantete planter som skal plantes i krukker, og det går ikke så bra. Godt med egne urter og krydder, det er litt hverdagsluksus å plokke inn fra egen kökkenhage ;-)

Håper det er bra med dere der oppi åsa ;-)

Klem lillesöster

hvorfor ikke... sa...

Så flink du er, hos deg blir det virkelig vår.
...men jeg er ikke helt ferdig å gå på ski enda, hehe!
I dag skinner sola, snøen ligger tungt på trærne og det er regne vintereventyret. Utrolig vakker!

Vintersmil fra Torunn