tirsdag 12. mai 2009

Hingsteutstilling i Nordfjordeid

I helgen var det igjen duket for den årlige hingsteutstillingen for fjordhest i Nordfjordeid, eller vårens vakreste eventyr som jeg pleier å kalle det:-) Det er niende året vi er der, og denne gangen var det bare meg og Pål, for storejentene har eksamener/tentamener og lillegull var hos besteforeldre. Vi har jo så flotte, premierte hopper her hos oss, så vi burde egentlig bedekke en av dem, men denne gangen var vi på utstillingen kun for å se, ikke plukke ut hingst... Jentene bruker hestene sine på stevner om sommeren, og selv vil jeg beholde min kjære hest så lenge som mulig. Hun er 21 år og har hatt 7 føll, og er fremdeles sprek som en loppe, heldigvis:-)
Det er alltid like koselig å komme over fjellet til det vakre vestlandet! I år har våren kommet langt her på østlandet også, men vi ligger fremdeles et par uker etter... Kjøreturen over Strynefjellet er en opplevelse i seg selv, fra vinter til vår etter 3 lange tunneller. Oppe på selve Strynefjellet var det lite snø i år, for utstillingen er en uke senere enn den pleier. Det var ikke noe lurt, synes jeg, for været var virkelig shit i år! Det regnet og blåste i 3 hele dager; det har vi aldri opplevd før. Siste dagen da vi satt og frøs rundt utstillingsringen, fant vi ut at dette nok er bare for oss spesielt interesserte hi, hi... Bildet under viser 3. premie hingsten Kneist, ridd av hun som trener Tord, hesten vi solgte.
Jeg har en stor forkjærlighet for rødblakke fjordhester, da den første hesten jeg eide var en rødblakk fjordhoppe ved navn Nora:-) Synes denne fargen er vakker og vi har selv en rødblakk fjordhoppe nå, som heter Tico Turid og som nest eldste datter rir. På utstillingen i år var det kun en rødblakk hingst, og han var litt uferdig nå, som 3-åring, og ble derfor ikke kåret, men ble oppfordret til å komme tilbake neste år. Håper han gjør det, for hesten og fargen var kjempefin!
Hingsten på bildet under vant sin klasse og fikk 10 (!) på type og 1. premie som 4- åring. En vakker representant for rasen! Uansett vær hadde vi en flott tur denne gangen også. Mye sosialt på sånne turer, og det er alltid hyggelig å møte likesinnede. Tror hestefolk er en egen rase også hi, hi...
Hjemme på gården er det nå full fart med våronn, så det er travelt som vanlig... Jeg har ikke vært den mest aktive inne på bloggen nå, men har funnet ut at hvis jeg skal fortsette (noe jeg har lyst til), så må det nødvendigvis gå litt i rykk og napp. Om våren får jeg ofte litt sånn datafobi, så det eneste jeg gjør er å betale regninger på nettbanken:-) Sjekket mailen min i stad og da var det 81 uleste meldinger... Men jeg kjøpte nytt digitalkamera i Eid, så jeg kommer nok til å ta en del bilder. Da kan jeg jo legge ut noen av dem på bloggen også, ikke sant?
Håper dere alle har det riktig så bra, jeg skal se innom dere nå hadde jeg tenkt.
Vårklem fra Britt:-)

12 kommentarer:

Hulda sa...

De hestene deres står det respekt av! Så skjønne de er. :)Har selv aldri hatt hest, men fine dyr, det er de virkelig. Gratulerer med seier!

Linda sa...

Hei Britt!Morro å høre nytt fra deg.For en flott farge på hesten,kan forstå at du liker den.
Høres kos ut på tur,morro å treffe likesinede.
Håper du legger ut noen bilder,
fra det nye kameraet.Du kan jo korte ned på teksten om du har det travelt.Men kjener til travelhet om våren,en kan ikke rekke alt.
Ha en fin vår!Klem fra Linda :))

h.espe sa...

Hei på deg...
Nei nå var det blitt lenge siden sist - så fint å høre fra deg igjen...:o)

Så da har du nok en gang opplevd vårens vakreste eventyr... Jeg forstår det jo godt jeg, jeg som komme fra nabobygda til Eid ;o) En gang må du bare ta turen innom Hornindal også, det er jo bare en liten avstikker, på veien fra Nordfjordeid og Stryn.... Høres ut som dere har hatt en fin tur, både på selve hesteutstillingen og ikke minst alt det sosiale rundt det. Gleder meg til å få se mer bildet etterhvert...:o)

Håper ellers alt står bra til med deg. Hos meg her i Oslo er livet bare bra. Våren er her, men temperaturen mangler. Håper det snur snart, slik at vi kan begynne å nyte utelivet på ordentlig.

Til vi hørs igjen - ha det fint!!!

Goklem fra Hildegunn

liven sa...

Heisann Britt:o)
Kjekt å se deg her inne igjen:o)
Så lenge du kommer innom avogtil så er det bra vet du!!
Bloggingen skal jo være en glede, ikke en pine!!
Ser ut til at dere har hatt en fin tur til vestlandet!!
Flotte hester og for en kjekk interesse dere har:o)
Ha fine vårdager og så blogges vi:o)

elisabeth sa...

Hester er vanvittig flotte dyr, selv om jeg ikke kan så mye om slikt. Nå "flyr" jentene mine omkring på gårder og alt, og har vært på noen ponny rygger...Villemo skal bo på gård når hun blir stor, for da blir det ikke så dyrt å ri ( når du eier den selv), mente hun;) Hva tror du...hehehe:))
Jeg har ikke vært flink å være rundt på bloggen i det siste, men jeg har jo blogget som et uvær...
Jeg følger deg jeg vettu, og gleder meg alltid til dine innlegg!!!!

Ha en super uke videre B:)

Synnøve. sa...

Hei der.
Så kjekt å sjå at det er liv i deg fremdeles.
Kan ju förstå dere värt på Nordfjordeid. Hadde litt lyst eg og, men det gikk ikke i år heller.
Fjoringer er noen flotte hester, brukbare til det meste er dem og.
Vi (exen og eg) Hade ei hoppe etter Jölster. Men det er mange år sen.
Det kommer mange nye flotte hingster og bedekke med.

Ikke stress med bloggingen. Det holder om du kommer inom litt i ny og ne. Det er liksom travelt og bo på gård så det kommer först.
Her er det full fart og på våronna. Åkern rett nedom huset skal det bli raps på i år. Det gler eg meg til. Det blir gult og fint og dufter godt.
Nå skal eg ut med litt kläsvask på törk. Så er det på tide med en kopp kaffi.
Kos deg nå i vårsolens glans.
Klems Synne.

A-H sa...

Ja sånn er det, det går i rykk og napp hos de fleste! Er jo så mye annet som hører vår og sommer til, spesielt på en gård;)
Så kjekt med utstilling, alltid morsomt å møte likesinnede! Flotte hester:)

Gry sa...

Så fint å få lese om turen deres da, jeg som tenkte å ringe til deg i kveld. Hihi... ja, men vi har mye annet å snakke om så vi kan jo ringe likevel?

Har åpna blogg på ny, etter sjarmkampanje hos Persilja. Ikke så vanskelig å overtale, med andre ord...

elisabeth sa...

copy/paste, men likevel fra hjertet:
GRATULERER MED DAGEN, og kos dere masse!!!!
Molly hilsen fra skogen:)

Tee of Vinnord Cottage sa...

nydelige hester du har :)
Hos oss har det kommet til 2 nye føll... Det første døde jo, stakkars... men nå har altså lille "Independent Diva" ploppet ut av sin vakre røde, Welsh Mountain mor... Hun er rød og skikkelig cheeky! Derav navnet... Jeg er selvsagt helt forelsket og tilbringer timesvis ute sammen med henne og klør henne... hun har skjønt at jeg er "den som kør", for hun vrinsker velkommende og løper mot meg hver gang jeg dukker opp... Jeg skal få lagt ut noen bilder snart... I tilegg har det kommet et Andalusier føll... fra en hoppe som står på stall.. Det ventes 2 føll till i år, en Welsh C og en Welsh D... vi gleder oss!
Ha en toppers uke!

ANETTESHUS.COM sa...

Hei! Så flotte bilder! Nyyydelige hester!!

Ha en fin kveld!

Klem Anette:)

Katta sa...

Tittar bara in för att önska dej en trevlig helg, kram Katta