fredag 26. juni 2009

Litt hage og landliv

Livet på landet har vært virkelig herlig de siste dagene, med strålende sol og maaaange varmegrader... kan det bli bedre? Kanskje til og med mitt lille oliventre kan greie seg denne sommeren? I fjor var jeg og Pernille i Syd - Italia og der var det mye større oliventrær enn dette :-)
For et par uker siden plantet jeg en flott oppstammet Margeritt foran dette gamle rognetreet, slik jeg gjør hvert år, men vinden i forrige uke tok knekken på den, så da ble det slik istedet.
Ved inngangspartiet pleier jeg å ha en tåre, eller Fuksia, for den trives bra i halvskygge eller skygge.
Er fremdeles glad i denne hagegruppen, som er i hvitlakkert aluminium, og helt vedlikeholdsfri! God å sitte i er den også. Har hageputer i limegrønt, som ikke ligger på her.
Til uteplassen ved kjøkkenet, som er under tak, har jeg kjøpt puter og voksduk på Kremmerhuset. Møblene er 12 år gamle, og har fått den patiniaen jeg ønsket ved at de har stått ute i vær og vind i flere år.
Det er utrolig godt å ha en uteplass under tak, slik sommeren i Norge er :-) Mitt mål med hagen er å ha riktig mange steder å oppholde seg, enten det er til frokost med morgensol, ved regnvær, eller et sted hvor kveldssolen er... Og ingen hage er komplett uten en hengekøye! Min har jeg ikke bilde av i dag, men lover å vise den senere. Den er kjøpt av selveste Hengekøyemannen på www. laidback.com
Vi tilbringer nesten all vår tid ute om sommeren. Fordi vi har dyr som må stelles hver dag og høyonn som vi ikke vet når blir, kan vi ikke reise langt avgårde, men det gjør ingenting. Sommeren i Norge er toppen uansett! Nå om dagen er det forresten høykjøring, noe jeg kommer tilbake til i mitt neste innlegg :-)
Jeg har noen prosjekter på gang både ute og inne. Utendørs skal vi gjøre om uteområdet og blomsterbedet på sørsiden av huset, samt lage hundegård til Leo :-) Det står en del gamle buskroser som ikke er så fine lenger, og de skal bort. Det skal lages felter med bruddskifer, hvor jeg skal ha sittegrupper og krukker med blomster, og så blir det felter med stauder innimellom. Tror det blir bra :-)
Det er på venstre siden her det skal lages nytt. På høyresiden er det en skråning med diverse blomster, og så planlegger vi en hundegård på nedsiden. En volleyballbane med gress blir det også plass til :-)
Denne buskrosen heter "Percian Yellow", og skal få stå der den står...
Dette er siden av uteplassen ved utepeisen, og det er en Rødkattebusk som klatrer opp leveggen.
Dette er en Lousie Odier, buskrose, som må vike plassen for min nye bakhage... Den er vakker å se på her, men har busket seg for voldsomt og kommet med en masse villskudd, så den er "bygones."
Jeg fikk en liten inspirasjon til å ta bilder av trestammer... Dette er den gamle rognen som er tuntreet på gården, og her hekker det hvert år en blåmeisfamilie, bare en meter over bakken. Man kan se hullet i stammen her på bildet :-)
Her er rognen, tatt fra en annen vinkel.
Dette er en gammel ask, som Påls bestefar plantet her for 50 år siden. Den skal egentlig ikke vokse her oppe, men kommer trofast igjen hvert år.
Og dette er selv kongen da, nemlig lønnen! Den har praktfulle farger om høsten, og en imponerende krone!
Det jeg liker best med den, er at bladene er enkle å rake opp om høsten hi, hi...
Håper alle mine bloggvenner har en flott tid nå også! Sommeren i Norge er flott, nesten uansett vær. Her er det som sagt travle tider nå, med høyonn, men det går an å nyte tiden og dagen likevel :-)
I kveld har det stått grillspyd på menyen her på gården; en virkelig sommerfavoritt!
Oppskriften er som følger: Svinefilet i biter, pølser rullet i bacon, rød og grønn paprika, maiskolber i biter, champignon i biter, løk i skiver, evt. squash i skiver. Alt tres på grillspyd og pensles med barbeque-saus. Grilles og serveres med potetsalat og rømmesaus :-)
Hvis man ønsker kan man ha en grønn salat og hvitløksbrød i tillegg. Rømmesausen lages av 1 beger lettrømme, diverse friske finhakkede urter, saften av 1/2 sitron, 2 finhakkede fedd hvitløk, litt salt og pepper. Oppskrift på hvitløksbrød og potetsalat kan fåes hvis ønskelig.
Nyt sommernatten! Klem fra Britt :-)

18 kommentarer:

A-H sa...

Mmm, de spiddene så deilige ut, skal lage noen med kylling og diverse i morgen, slo meg nå at mais sikkert hadde gjort seg sammen med de..
Ap. mat, så ble smørgårtårtan som jeg fikk/tok oppskrift av deg på godt mottat av alle gjester i forrige bursdag her;)Skal jeg lage flere ganger, så moro å pynte da;)

I dag ble vi helt ferdige med høyet, en god avling i år! Og så god tørk det har vært, tipp topp mat til hesta! Kan ikke huske vi har vært så avslappet i forhold til været noen gang!
I skrivende stund er det "høytakkefest" på nabogården, alle som hjelper til spiser god mat og drikke etter endt arbeidsdag, ekstra god stemning når det er siste dag! Mine to små ligger her og sover så jeg får holde meg her:)
I morgen reiser hoppa mi til hingst igjen, var tom og har egg på gang, satser på at det sitter nå!
God sommer til to og firbeinte:)

Gry sa...

Hei! Takk for sist!

Nå har jeg endelig fått tatt meg inn på bloggen min og registrert kommentaren din, hihi... Den var lang og veldig hyggelig å lese. Takk!!

Det er så fint hos dere nå, synd at vi ikke kunne komme oppover denne gangen, men senere i sommer det lover vi! Mmm... nydelige grillspidd, antar det er samme som vi spiste på hytta forrige uke?

Snakkes!!

KLEM Gry

Prinsesse Elin sa...

Å så lekkert dere har det. For en hage....sukk.....
Skulle innom for å ønske deg en fin fin dag. Klem fra Elin:O)

Johanne si vesle interiør verd ! sa...

Hei Britt :):)

For eit hærlig sommerinnslag..og dokke har det berre såå fint :):):)

Så mange vakre uteplassar på eiendommen..kjekt å ha mulighet å være der som passer best mtp veret :):) Og overbygd uteplass er kjekt i Norge ;);).. Det laga vi til for nokre å sidan og den blir mest brukt ..uansett ver.. OK å sitte i skygge å ete og synest vi :)

For eit vakkert hus dokke har ...med flott hage..god plass ...ja så herskapelig :)

Ønsker deg og dine ei flott sommerhelg vidare :)klem

Hilsen fra landet sa...

Ekte sommer hos deg ja!

mali-mo sa...

Så masse spennnede hos deg da! Nydelige uteplasser du har, elsker skifer jeg ;) Og mer skifer og flere uteplasser på planleggingsstadiet..hmmm. Dere er flinke! Masse spennende planer!

Flotte blomster hs deg, jeg var en liten tur på Plantasjen idag og kjøpte litt til å sett epå utebordet. Her hhjemme har vi foreløbig to steder å sitte utendørs, og det trengtes litt pynt ;)

De grillspydene så utrolig deilige ut da?!

Ha en flott søndag!

-Mitt lille rede- sa...

Heia
Så utrolig flott uteområde dere har! Vi er jammen heldige som har stort område, jeg tenker ofte på de som bor i høyblokker i denne varmen, kanskje t.o.m uten terasse.

Jeg også vil gjerne ha mange plasser rundt omkring, til nå har vi 4, samt 1 extra som ungene bruker. Men har flere andre prosjekt på gang :-)

Nyt sommeren og sola!

Klem fra Lene

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej o Hå!!! Hur står det till hos fam Bullerbyn???

Härlig trädgård ni har...o grillningen såg ju smaskens ut ju!!!!
Hoppas allt är fint med dig!!

Ha en härlig dag i solen!!
~~♥Kram Millan♥~~

Tiril sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
liven sa...

Hei Britt!!
Masse herlige bilder her hos deg!!
Ser ut som nyter sommeren:o9
Det må du fortsette med!!
Kos deg:o)

Irenes verden sa...

Det ligger en liten award på bloggen min hvis du vil ha den...:)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Ville bara kika in o önska dig en trevlig juli!!!!


Trevlig Helg!!
~~♥Kram Millan♥~~

ARKinterior sa...

Så skjønne bilder hos deg!! For en drømmeplass du har...Og de grillspydene så bare knallgode ut.

Synnøve. sa...

Eg trur eg må skjerpe meg alltså...
Har ikke värt på besök hos deg på ei god stund. Skal endre på det.

Så flotte bilder fra hagen din.
Synst nesten litt synd på den rosebusken som må vike plass for hundegården. Den blomstrer så masse med flotte blomster...
En slik hekk mot naboen skulle man ha...

Den grillmaten din gjorde meg sulten nå alltså...
Har ikke spist frokost enda, må vel få i meg det först kanske.

Håper höyonna går bra og at det ikke regner så det blir ödelagt.
Hestene må ju ha godt for i vinter.

Stikker inom snart igjen.
Klems frå meg i regnet.
Synne.

ARKinterior sa...

Hei, selvfølgelig må du bare legge meg til bloggen din :) koselig det !

perler på en snor sa...

Fine og inspirerende hagebilder!
Likte godt det tipset ditt om å ha mange plasser å sitte i hagn for enhver anledning, det skal jeg huske:)
Veldig lurt å ha en plass under tak!:)
Ha en god natt:)

Synnøve. sa...

Bare lurer litt på hvordan det er med deg.
Klems Synne.

Cecilie sa...

Flott blogg du har! Ikke besøkt deg før, men legger deg gjerne inn på blogglisten min!
Godt å se flere bønder her inne. :) Vi er ferdig med første slått. Andre slått begynner om et par uker. Nå nyter jegå ha mannen ledig av og til. :)

Fantastisk flott hage du har! :) Utrolig flott! Flotte trær! :)

Ha en god torsdagskveld!

Klem, cecilie