torsdag 30. juli 2009

Etter en liten sommerpause

Nå har jeg vært lovlig sløv med bloggingen i sommer, på tross av regn, regn og atter regn... Men det er jo sommer likevel og varmere enn om vinteren hi,hi... Det eneste som er litt ergelig er at alt man har plantet i potter og krukker nærmest drukner og alt ser slett ikke like pent ut! Vi har hatt noen flotte dager på hytta innimellom og det er virkelig en fordel å ha bare 40 minutter å kjøre! Da går det an å utnytte de sparsomme soldagene som har vært:-)
Og så har vi vært en liten tur på Dalseter høyfjellshotell i forrige uke. Etter trøsteløst regnvær og dårlige værprognoser satte hele familien kursen hit opp. Grunnen var jo selvsagt i hovedsak hester og ridning, hva ellers? Et ridesenter like ved oss; Åsli Ridesenter, holder til på Dalseter hele sommersesongen og tilbyr blant annet 3 timer lange rideturer over fjellet! Så vi fikk både ridd (til og med gubben...), badet masse i hotellets svømmebasseng og slappet av, for ikke å glemme spist myyye god mat:-)
Her hjemme er alle våre egne hester på sommerbeite og storkoser seg! Gode og trillrunde blir de, men det går finfint å trene av høyvomma etter sommeren :-) Dette er min kjære hest, Astrid, som ble 21 år på selveste sankthansaften, og er still going strong!
Hun går på beitet rett ved ridehallen, og jeg har faktisk fått brukt henne litt i sommer. Slenger sal og hodelag bak i chevyen og kjører de få metrene ned til beitet. Der har vi satt opp en bindebom og det beste jeg vet om sommeren er å pusse og sale på hesten utendørs. Minner om gode, gamle dager da hestesport fremdeles var en utendørsaktivitet...
Leo har også storkost seg i sommer! Her er han i et litt stille øyeblikk på hytta... Han er jo egentlig jakthund, men i tillegg har han blitt en riktig hund etter vann! Elsker å bade og begynner å pipe når vi svinger ned veien mot hytta :-) Er selvsagt med ut i båt også!
Et hyggelig måltid ute i det fri, tatt mellom regnskurene... Ingeborg er på Norway Cup denne uka, så hun er ikke med på hytta nå, men resten av familien koser seg her nest siste feriedagen. Menyen er enkel; marinerte nakkekoteletter, potetmos og salat, min påstand er at all mat smaker best utendørs :-)
Etter at vi kom hjem har vi regnet bort, så det har blitt lite grilling, men her kommer min oppskrift på en kjempegod vegetarpizza:
Diverse grønnsaker: squash, løk, sopp, hvitløk, gulerot, paprika og friske tomater
Urter: basilikum, timian, persille og oregano, gjerne ferske hvis du har.
Stek sopp og løk/hvitløk for seg og sett tilside. Fres så resten av de finhakkede grønnsakene til de blir møre og tilsett urter, samt sopp/løkblandingen. Smak til med salt og pepper. Flotte farger, ikke sant?
Pizzadeigen lages av 6 dl mel, kan godt blande grovt og fint, 1 ts salt, 1/2 dl olivenolje, 25 g tørrgjær og lunkent vann til passe deig. Eltes godt og heves mens fyllet lages. Kjevle ut bunnen til et rektangel som dekker langpannen og smør utover ca. 1 dl creme fraiche eller kesam etter som hva du har, slik at det dekker hele bunnen. Legg grønnsakrøren oppå og dekk med et godt lag revet jarlsbergost. Stekes ved 225 grader i ca. 25 minutter. Kan love at denne pizzaen er utrolig god og smakfull og en sikker vinner her hjemme! Den eneste som ikke liker den er Leo hi, hi...
Men nå er jeg av den oppfatning at man ikke bør være alt for sunn heller... så en god avslutning på måltidet er min favoritt, sjokolademousse :-) Oppskriften er som følger:
100 g mørk sjokolade (ikke 70 %, men vanlig!), 2 eggeplommer, 2 dl kremfløte
Smelt sjokoladen i vannbad. Skill eggene og rør disse inn i den smeltede sjokoladen. Pisk kremen til myk krem (ikke for stiv). Vend sjokolademassen inn i kremen og hell den ferdige massen over i porsjonsglass. Pynt gjerne med litt revet hvit sjokolade. Sett til avkjøling en time eller to og nyyyyt... Ha en flott fredag alle sammen, jeg stikker innom i løpet av helgen!
Klem fra Britt (som ble ganske sulten av å skrive dette og må se om det finnes noen rester...) :-)

8 kommentarer:

Mira sa...

Så fine hester!Sjøl er eg vokst opp på gård, Fjordingen Julia var min beste venn!Savner henne fortsatt.Synst hester lukter godt eg.

Mange fine bilder på bloggen din.Her vil eg innom flere ganger!

Ha ei fin helg! Klem fra Mira!

Synnøve. sa...

Så det er der dere vært...
Ikke rart du ikkje hatt tid med bloggen da.
Håper dere hadde bedre vær der enn her.

Flotte hester du tatt bilde på.
Ett litet gratulerer med overstått til Astrid. 21 år er en bra alder på en hest.
Håper du får glede av henne i mange år til.

Ja du, regn ja....
Det kommer så mye nedbør nå så at man blir gal. Veit ikke hvilken vei man skal se åt. Idag er det visst verre en tidligere. Det blåser, regner og tordner....
Var ute en kjapp tur til postkassa. Trudde eg sku fryse ihjel på hendene....
Hvor i all verlden er sommern?

God mat da. Kanskje eg skulle benytte meg av pizzaoppskriften. Får gjester nå så da er det enkelt med pizza.
Sjokolademousse er ikkje min favorit så den lar vi ligge :D

Nå får du ha ei flott helg.
Her skal vi prøve det da...
Ikkje enkelt når være vil annerledes.
Klems Synne.

liven sa...

Hei Britt!!
Ja dette været vi har hatt.....det er bare så trist når sommeren regner bort!!
deilig med et hotellopphold tenker jeg....og ser ut til at dere har evnen til å kose dere:o)
ha en fortsatt fin sommer....og forhåpentligvis sommervarme:o)

Linda sa...

Hei Britt!For en flott sommer det høres ut som du har.Pytt,pytt,med litt regn.Da må en gjøre noe annet en å sole seg.Her har jeg jobbet en uke,etter 4 ukers ferie.Kreta og hytta ved havet.Blomstene mine er ennå på ferie.
Deilig vegetarpizza,lager det selv i går,men andre ingredienser.
Ha en fin søndag og god uke.
Sommerklem fra Linda på sørlandet:)

Irenes verden sa...

grattis med overstått til astrid! :) pizzaen skal stå på menyen i dag! får vann i munnen allerede nå! :)

Huset i skogen sa...

Høres da ut som dere har kost dere bra til tross for regn! her i trøndelag har det heller ikke vært noe sol å skrive om. Hadde 14 dager i Tyrkia vi da, så skal ikke klage:)

Riding har det blitt lite av for min del i sommer. Har plagdes litt med betennelse i hofta og fikk rideforbud. Men nå er jeg frisk, så nå er det på`n igjen...
Nydelig fjording du har. Får håpe hun henger med i flere år til! Må si jeg liker dem best jeg:)

Ha en flott helg!

ANETTESHUS.COM sa...

Så hyggelig at dere har hatt en fin sommer selv om været har vært skiftende:) Da er det greit at hytta ligger bare en kort biltur unna!

Nyt de siste sensommerdagene!!

Klem Anette:)

Synnøve. sa...

Halloen...
Ville bara inom og si hei.
Håper det er bra med deg.
Klems Synne.