onsdag 2. juni 2010

En ny vår

Endelig vår, eller kanskje vi skal si sommer :-) Her i Vangsåsen er det litt vår enda i juni, da... Vi har et prosjekt på gang om dagen (som egentlig skulle vært gjennomført i fjor sommer, men bedre sent enn aldri...), nemlig legge skiferheller langs hele sørenden av huset.
Problemet er at det blir ekstremt varmt og tørt i dette sørvendte blomsterbedet, så det er vanskelig å få noe til å trives her.
Løsningen blir å legge skiferheller og heller satse på blomster i krukker og kar, men villvinen langs veggen kan likevel beholdes :-)
Jeg er veldig glad i blomster, men ikke like glad i å luke, så denne løsningen passer meg perfekt...
De gamle og halvdøde buskrosene har måttet vike plassen i dag og grunnarbeidet er gjort.
På enden av huset har vi beholdt en gammel buskrose som fremdeles er fin og et staudebed hvor vi har flyttet peonene, riddersporer og en klematis. Kommer til å plante et par stokkroser her også.
På vestsiden av huset har vi i år klippet ned alpeklematisen (som må gjøres etter x- antall år) og her har vi også lagt heller utenom. Kommer til å sette noen krukker med blomster i her også :-)
Planen er å ha blomsterurner/sinkbaljer i forskjellig størrelse, samt et par sittegrupper og en hagebenk, litt sånn fransk stil liksom...
Har allerede en hagebenk i smijern, og kjøpte dette cafè-settet i dag. Det består av bord og to stoler, med mosaikk på overflaten både på bordet og stolene. Likte godt rosemønsteret i mosaikken :-)
Et fuglebad fulgte også med på lasset. Jeg har planer om å plante blomster i sarte rosa og hvite farger, samt urter i urner og kar. Litt jobb å plante, men så slipper jeg jo en del luking da, det er nok av det i andre bed likevel...
Gleder meg til prosjektet er ferdig og ønsker alle bloggvenner en riktig fin forsommer! Har vært litt sløv i bloggverden i vår, men det går litt i rykk og napp med bloggingen for de fleste regner jeg med... Etter 2 1/2 år med blogging har jeg tenkt å holde på en stund til. Klem fra Britt :-)

5 kommentarer:

Synnøve. sa...

Hallå der.
Innmari kjekt å se deg. Det er lenge siden, men det gjör det ju enda kjekkare må eg innrömme.

Så mye det har forandreet seg fra bildene i mars og til nå.
Vi får håpe att det er sommer snart. På orntligt!
Mye arbei med å få på skifern, men vär sikker på at ugresset finner veien opp uansett hihi.
Hos meg kommer det stemor. Dem har eg ikke lyst å ta bort, så nabojenta og eg driver med operasjon redde stemora hihi. Vi drar opp planten forsiktigt og putter den i potter. De fleste overlever. Slik har vi gjort ett par år nå.
Satte fra meg gressklippern nå. Förste gang i år. Ikke den siste.

Hvordan går det med hestene hos dere? Har dem kommet ut på beite enda?

Har eller skal dere til Nordfjor i år? Husker ikke helt når det er da. Eg har meldt meg på en ridekurs på KORK. En eller to ganger i måneden. Må tenke litt på gubbens allerig og astma og hihi.
Men nå står det på vent. Vi har ikke bil, så vi kommer oss ikke avsted. Vår gamle toyota har fått definitivt diesel lekasje. Vi venter på en ny, dem må kun skifte rattlåsen i den så er den vår. En toyota det og. Har liksom blitt sittende fast med hiacebilane her. Vi bor i toyotaland skjönner du hihi.

Det er bra du ikke slutter blogge. Eg hadde litt tanker om det en stund. Men når er eg i gang igjen. Kan på en måte ikke slutte, för man har så mange venner der ute i blogglandia.

Nå skal eg ha en kaffe på verandan. Har du tid så stikk over på en kopp hihi.

Ha det gott min venn. Det var utroligt godt å höre fra deg igjen.
Storkramen Synnöve.

mali-mo sa...

Kjekt med et nytt innlegg fra deg igjen ;)

Legger dere bare ut singel, og så hellene oppå? Er veldig gladf hvis du beskriver fremgangsmåten..vi har nemlig lignende planer for en sitteplass rett utenfor huset vårt ;)

God helg!!!!

liven sa...

Hei Britt!!
Kjekt å se deg og oppdaget ikke innlegget ditt før nå!!
Ser ut til å bli veldig fint hos dere!!
Har en skiferplatting utenfor og er så fornøyd med det!
eneste det at den tålte ikke vinteren så godt så vi har bestillt murer for å fikse den!!
Et koselig kafesett du har kjøpt og det passer så godt i de vakre omgivelsene dine :o)

Ønsker deg en fin junimåned og lykke til med prosjekter!!
Har en del vi også...så gjenstår det å se hva som blir gjennomført :o)

Linda sa...

Hei Britt!
Lenge siden sist.
Spennende flott prosjekt hos deg.
Så fint det høres ut til å bli.
Ha fine sommerdager.
Lykke til med prosjektet.
Klem Linda :))

salige lavendel sa...

Dette ser ut til å bli veldig fint. Vi har samme problem inntil husveggen på den ene siden. Litt lite jord og veldig mye sol gjør at selv gresset tørker ut der. Tror vi må til med noen steinheller av en eller annen art vi også.