søndag 4. juli 2010

Skiferheller vs blomsterbed


Nå er endelig skiferhellene lagt, og jeg er veldig fornøyd med det ferdige resultatet :-)
Vi har mange blomsterbed her på gården, men det er ett vi aldri har fått til og det er på sørenden hvor alt tørker fort ut...


Etter å ha forsøkt både buskroser og stauder fant jeg ut at jeg ville prøve skiferheller :-)Jeg har beholdt et lite staudebed hvor det vokser stokkroser og peoner, men de fleste rosene finnes heretter i urner. I denne urnen er det klaserosen Bonica, som jeg håper skal blomstre med store, rosa blomster :-) Fuglebadet er forøvrig populært for de mange låvesvalene, som tar alle fluene...Heller er egentlig veldig lettvint hvis man ikke er så glad i å luke...Og det trenger slett ikke å være kjedelig. Jeg elsker å plante i krukker og kar; det er litt jobb på våren med selve plantingen og så er det viktig å vanne, men for meg er det mye enklere enn å luke hele tiden :-)
Her har jeg plantet oliventre, lavendel og pelargonier.Er veldig glad i Dronning Ingrid som denne pelargonien heter. Mårbäcka er favoritten, men den får jeg ikke til å overvintre og Dronning Ingrid ligner veldig,så da bruker jeg den :-)
Og så har jeg en svakhet for gule margeritter og lobelia, de er enkle å få til.Selv om vi har en stor kjøkkenhage med urter og grønnsaker (som svigermor har æren for), liker jeg likevel å ha litt urter lett tilgjengelig, så her har jeg blant annet oregano, timian, dill, koriander og sitronmelisse :-)
Denne utgamle og værslitte hagebenken er jeg veldig glad i, den står ute hele vinteren :-)Dette settet ble kjøpte jeg på Plantasjen. Det er frokostplassen vår og passer perfekt for to...Slik ser sørveggen ut nå, og jeg synes det er en klar forbedring i forhold til villnisset av tornebusker og ugress!Måtte bare ta et bilde av sinkbadekaret mitt om kvelden... Hi, hi, det er faktisk et sittebadekar, men jeg har blomster og flytelys oppi; min bedre halvdel trodde jeg omsider var blitt gal :-)Fuglebadet er faktisk ikke bare til pynt...


Det trenger ikke å være kjedelig med heller. Blomster pynter opp uansett om de er i bed eller i urner :-)Jeg kan virkelig anbefale å legge skiferheller til alle som ikke er glad i å ligge på kne og luke hele sommeren! Selv har vi mer enn nok bed rundt resten av huset og låven, så det skorter ikke på lukearbeid... Men en  lykkelig hageeier er en som har en hage å trives i, uten dårlig samvittighet; det er min filosofi :-)


Ha en flott søndag! Klem fra Britt :-)

15 kommentarer:

Jatte sa...

Hei, å god morgen♥
Så utrolig flott det ble med disse hellene istede, og pyntet opp med krukker, kar og sitteplasser, helt ♥♥♥♥♥

Virkelig elsket det,
kan jeg spørre om hva prisen på slike heller ligger på?
Vi har ikke så stor hage, men ene beddet vårt er inntil husveggen å jeg kunne virkelig tenke meg en annen løsning der :)

Må si soverommet ditt var helt fantastisk også♥

Ha en fin Søndag,
Klemmer fra Jatte♥

Prinsesse Elin sa...

Hei og god morgen. Jeg synes det ser både rent og pent ut med skiferheller. Jeg er glad i det. Vi skal selv legge skifer nede i hagen rundt huset. Oppetter søylene som holder verandaen skal jeg plante litt.
Du har det nydelig. Slik en sink balje vil jeg også ha. Det er første gangen jeg ser denne på en privat blogg og den er nydelig.

Klem fra Elin:)

Nooria sa...

Så kjempefint du har det! Men jeg trodde virkelig at Dronning Ingrid og Märbacka er det samme... Hvordan forskjellig er de?

Jorun sa...

Ååå! Så vakkert!

Flott materiale, og en veldig god idé. Kan jeg snike meg til å printe ut et bilde og henge på utklippsveggen min?

liven sa...

Hei Britt!!
Så fint det er hos deg med skiferen!! Nydelig!!
Og alle zinktingene dine er jo så koselige....badekaret liker jeg :o)

Ha en fin søndag og så håper jeg at været er strålende :o)

A-H sa...

Det ble jo kjempefint, for en god ide... vi har en slik side på huset der ingenting vil gro... hm...
I år har jeg plantet noen lavendel der, i håp om at kanskje de vil trives i sandjorda vi har der...

Nydelige soveromsbilder:)

Fortsatt god sommer:)

fru Dyregod sa...

Det ble kjempelekkert med skiferheller. Pent langt skifer er virkelig vakkert. Og så slipper man å luke. Heller ikke graver kattene ned etterlatenskapene sine der.

Gry sa...

Superfint!! Der vil jeg sitte når jeg kommer på besök!!!!! (ps. gjerne et glass vin eller to, hehe)

Enig med deg.... luking er noe herk. Selv legger vi fiberduk og grus rundt huset nå. Og kjörer med krukker :-) Slekttrekk??

Stor klem

Knitty, Vintage and Rosy sa...

So beautiful!

Nooria sa...

Takk for koselig besøk i bloggen min :-). Jeg har lært at Märbacka er det svenske navnet på Dronning Ingrid.

Trines Hus og Hage sa...

Hallo Britt!
Så fantastisk fint med skifer, både foran inngangspartiet og langs sørveggen. Husker ikke at det ikke var så fint der fra før, men skiferunderlag, krukker og sitteplasser var iallefall trivelig! Likte så godt sittebadekaret ditt. Morsomt, er det av god gammel årgang, tro? He, he, kan nok tenke meg din bedre halvdel hadde en liten kommentar da du fylte det med lys og roser, ja.
Dronning Ingrid og Mårbacka er da vel samme type pelargonium, Britt. Jeg mener det. Dansk og svensk navn.
Gleder meg til vi treffes, vennen! Nyt sommerdagene så lenge!
Klem Trine

Synnøve. sa...

Halloen der.
Nå har eg som vanligt gått glipp av noe her. Men det kan väre for det at eg hatt ei lita bloggpause.
Men når er eg her. Nyter dine flotte bilder for fullt.
Når eg ser dine flotte heller så tenker eg på mine som ligger der ute...
Må gjöres noe med ja..
Får se vad det blir til...
Ditt badekar likte eg meget godt. Skulle gjerne hatt noe lignende her og. Fuglane trenger litt vann.


Håper at allt er bra med deg. Her går det sin vante gang. Sola er her akkurat nå, men det er mye vind ute og regnet er ikke langt unna.

Kiker snart in til deg igjen.
Sender noen varme klemmer fra Digernes.
Synnöve.

Hos Farmor sa...

Misunnelig på skiferhellene og den kjempefine uteplassen!! Mange fine krukker har du også :)
God helg!!

Anonym sa...

Virkelig en herlig uteplass du hadde der. Skiferhellene gjorde seg kjempegodt, og var et smakfullt valg til den hvite husveggen.

Interiorgirl in my interiorworld sa...

så mye pent i sink :)

www.chasingthestars.blogg.no