søndag 10. februar 2008

Ut i skogen, opp i trærne

I dag har vi vært ute i skogen hele familien, både store og små samt våre firebente venner :-) Jeg får skrive litt om skog og mark jeg da, siden det temaet ikke ble stemt frem hos min kjære søster Gry... Ikke at jeg har noe imot å skrive om litt villmarksliv, det er tross alt det vi holder på med her oppe i åsa! Kunne ikke la være å ta med nok et bilde av min kjære, snille hest, tatt fra hesteryggen. Er hun ikke fin? I dag er det morsdag i Norge og hva er bedre på en slik dag enn å ta med pølser på termos og kakao og befinne seg ute i skogen og oppe i trærne :-) Jeg fikk en god frokost på sengen av mine to eldste døtre, derfor ordnet jeg mat til turen selv. Hadde lyst til å ri i dag for å få galloppert litt, så min ene datter fikk finne seg i å kjøre hesten sin i dag. Hun hadde med seg Lillegull og min kjære mann, samt en venninne som kom på besøk. Min andre datter og jeg satt på hesteryggen.
Jeg hadde som sagt lyst på en frisk gallopp, så vi løp i forveien. Her kommer Nora med sitt tunge lass en stund etterpå. Jeg er så utrolig glad i våre fjordhester, for mer allsidig hesterase finnes ikke det er jeg sikker på. Hvilke andre hester kan brukes både på tur, til kjøring, konkurranser og terapi? Det høres sikkert ut som skryt, men våre fjordhester går og løper fra de store brune på tur; det er helt sant!
Prøvde å ta et bilde av utsikten, men det ble ikke helt vellykket ser jeg... Vi pleier å ri eller kjøre til denne seteren som ligger noen kilometer fra der vi bor. I klarvær ser man Mjøsa og nesten til Minnesund faktisk. Pølsene og kakaoen smakte fortreffelig og hesten min likte lompene veldig godt, så de fikk jeg ikke ha i fred selv om vi hadde med høy til hestene :-)
Vi feiret morsdagen litt i går vi, da. Fikk lyst til å ta med dette bildet fra TV-stua. Vi pleier ikke å spise her, men i går hadde jeg laget litt forskjellige småretter som var nærmest snacks så da ble det Farmen på TV og mat "i fanget"... Sjekk peisen; jeg har sotet den ned for tredje året på rad (!). I den andre stuen er peisen litt mer normal, det vil si at spjeldet er loddrett når det er åpent. Denne peisen derimot er ikke logisk! Så spjeldet er vannrett og det glemmer jeg hvert år, med det resultat at peisen blir sotete :-) Er jo bare å male da, men jeg tok bilde først for å riktig la alle forstå hvilken kløne jeg er når det kommer til tekniske detaljer...
Maten er nesten vegetarisk. Det er løkpai med ost og timian, gratinerte poteter med chili og rømme, samt pai med purre, ost og pølser. Oppskrifter kan fåes ved forespørsel, det var faktisk kjempegodt! var litt spent på ungenes reaksjon (mange smaker...), men de syntes det var toppen :-) På bildet sees også restene av min morsdagsbukett... Heldigvis hadde jeg tatt bilde av hele buketten før vår yngste datter fant ut at det var gøy å leke "elsker, elsker ikke" med bladene :-)
Her er buketten i all sin prakt, før make-over... Vasen er fra Molly`s Heaven og jeg gleder meg til å ha markblomster i den til sommeren!
Da vil jeg gjerne ønske alle mine bloggvenner en riktig fin søndagskveld! Nå har mine døtre skjemt meg bort igjen, de har laget hjemmelaget pizza. Skulle vært morsdag hver dag!
Klem fra Britt :-)

19 kommentarer:

MiaMaria sa...

Det låter som du haft en riktigt bra morsdag med tur till skogen, frukost på sängen och god mat......

HA´nu en fortsatt trevlig kväll!
Miamaria

Gry sa...

Ser at dere har hatt en flott dag ute! Höres ut til å väre den perfekte Mors dag ;-) Her har vi ikke hatt Morsdag, men det visste du vel allerede? Farsdag er jo samtidig, men hvorfor vet jeg ikke...

Det så veldig godt ut med de smårettene. Kan godt tenke meg oppskrift (så bytter jeg bare ut melet til glutenfritt!). Men du, har du også kjöpt det fatet fra Mollys? Ser ganske likt ut som det jeg venter på, hi,hi... skulle ikke forundre meg, for det er ikke förste gangen vi kjöper likedant!

Så godt att du er i form igjen, Britt! Så kjedelig å väre sengeliggende flere dager. Uff...

Hvis du har tid så kan vi pröve å få snakka litt i morra. Jeg har prata med fadern i kveld, men vi får höre mer i morra. Ikke noe nytt enda.

Ha en fortsatt fin kveld og hils P og barna! Klem Gry

Lynetmor sa...

Hei, det høres ut som om dere har hatt en kjempe fin helg og kost dere masse :-)
Ja, du kan linke til meg. Kan jeg linke til deg?
Ønsker deg en fortsatt fin kveld.

Anonym sa...

Vilken vacker morsdagsbukett!Jasså hon lekte älskar, älskar inte med morsdagsbueten hihi,vad sa mor då?Maten ser riktigt mumsig ut.Vilken härlig ridtur du måste ha haft där i snön.Jag håller med dig att fjordhästar är härliga.Jag tycker de är i storlek väldigt bra och lagom kraftiga oxå.Sen är de så fina med den vita manen å den svarta randen i.Jag gillar även nordsvenska hästar och islandshästar.Ha en skön morsdag nu.Kram Katta

Sigurd Olav Silset sa...

Flott dag dere hadde da:) Skjønne hester du har! Jeg kan ikke så mye om hester jeg da, vet faktisk ikke hvilke hester vi har selv en gang....
Naboen driver oppdrett av islandshester, og har vel minst 30-40 hester, så jeg kjenner igjen de:) Ellers er jeg ganske blank ja, men jeg synes de er flotte dyr da!!
Så mye god mat du laga!! Såg fristende ut:)

Lene sa...

Jaha, ja... Hihi, unnskyld at jeg ler - egentlig er det litt trist, men synes bare jeg ser jenta di for meg... Elsker, elsker ikke.... Håper i det minste det ble elsker - jeg mener, da var det jo verdt det, hehe ;))

Såå deilig dag med hestene - jeg kjenner luften og hører lydene i bildene dine, jo :)) Ooooo, for ikke å snakke om smaken på alle godsakene du serverer... Mmmm...

Jeg skjønner du har hatt en vellykket morsdag, Britt :) Og så håper jeg dagen i dag er like fin :)

Klem :)

Synnøve. sa...

Vilken härlig dag.
Håller med dig helt.Fjordhesten eller vestlandshesten er bare helt topp. Brukandes til det meste.Stödig på fotan er den og. Hatt en fjorhesthoppe for noen år sen.Koslige hester.
Nydelige bilder, blir så missunlig alltså hmm.....
Klems Synne :D

Gry sa...

Jaså, du skal til IKEA du?? Det var rart, ha,ha... Kan ikke tenke meg at du finner noe der!!

Jeg har värt ute med LL, M og U og feira en forsinket bursdag idag. Fikk en veldig fin sak som jeg skal vise på bloggen min i morra.

Ha en fin kveld med dine! Klem Gry

Sussie sa...

Du verkar ha haft en underbar mors dag. Härligt med en sån utflykt. Din bukett är väldigt vacker. Ha en fin dag. Kram.

MiaMaria sa...

Tackar!
Ja, de är handtextade....

HA´det så gott!
Miamaria

Katta sa...

Ha en trevlig kväll du med Britt!Kram Katta

Gry sa...

Uffda, stakkars lillegull :-(
Ikke noe morsomt med magesjau, nei. Håper det går over ganske fort (og at dere ikke er blitt smitta resten av familien).

Vet du hva jeg har gjort i kveld? Jeg har värt på yoga for förste gang! Det var virkelig noe for meg, alltså. Så nå blir det yoga minst en gang i uka framover. Tenkte jeg skulle gå og trene i morra også, men ikke yoga da. Blir nok et baspass i steden. Behöver litt kondisjon også ;-)

Ha en finfin Valentine day og hils resten av gjengen! Klem Gry

Lene sa...

Hei på deg, Britt.

Bare litt bekymret for hvordan det går med Lillegull og Heffalumpen. Om de begge er friske og raske igjen?

Og så håper jeg du har hatt en finfin Valentinesdag med de du er glad i. Det har vi, og kryper nå både mette og fornøyde til køys.

Nattaklem :)

Gry sa...

Så synd at det ikke blir noe i helga, men det skjönner de sikkert. Det er ingen som vil bli smitta av det der...

Vi må få se filmen når vi kommer oppover neste helg, gleder meg ,-D
Så godt å höre at fadern er litt bedere. Jeg snakka med han tidligere i dag og da var han ikke så värst skjönte jeg, og jeg syns det hörtes på stemmen også.

Ha en god natt, så kan vi snakkes i morra!

Klem Gry

Anonym sa...

Etterskudd!Vilket härligt ord.Så en bra valentin på dej med i etterskudd.kram Katta

Aalerud Stall sa...

zanna, takk for koselig kommentar :-) Jeg får fremdeles ikke kommet inn på din blogg, så jeg antar det er noe feil i forhold til mail eller noe? Uansett er det derfor jeg ikke får kommentert noe hos deg. Ønsker deg en super helg! klem Britt :-)

Gry sa...

Britt, se inn hos Synne (Blåbär och annat snadder) Det ligger en advarsel om useriös person som kommenterer...og sprer virus...

Ha en fortsatt fin kveld! Klem Gry

Lene sa...

Å, som jeg savner å være stolt mor på slike tilstelninger. Sååå moro :) Men våre barn er jo så store nå, så de tider er visst forbi. Hehehe - men vi har lille barnebarnet som lager show for oss, da. Hihiii - hun er i full fart til stadighet, løper rundt her, hopper og danser og babler i ett kjør. Ikke så mye å forstå av det hun sier enda, men vi skjønner at hun mener det ganske så seriøst. Vi skal være barnevakter i morgen, så det gleder vi oss til.

Og nåååå er det jo helgen, så jeg håper virkelig Lillegull kvikner til :)

Ha ei riktig god natt - og så pssssster jeg litt om konkurranse inne hos meg. Søsteren din har visst ikke skjønt hvor seig og sta jeg er ;)

Nattaklem :)

Sussie sa...

Hej på dig. Det var jag som skrivit in fel adress. Sorry!! Nu kan du skutta in hos mig hur mycket som helst. Tur att Gry finns så att vi inte tappade bort varann, ha en fin helg, kramar.