onsdag 27. februar 2008

Mat og interiør

I dag laget jeg en kjempegod ovnsrett som jeg prøvde for første gang i forrige uke. Etter at du har satt den i ovnen klarer den seg stort sett selv og blir saftig og god. Jeg har gjort om den opprinnelige oppskriften mye, så her er min versjon av Ovnsbakte kyllinglår på en seng av poteter:
12 store poteter, salt, pepper og fløtemelk (blanding av melk og matfløte).
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg lagvis med salt og pepper i en ildfast form og hell fløtemelk over til det nesten dekker potetene. De settes i ovnen ved 225 grader i 15 minutter mens du gjør istand kyllingen.
Ferske kyllinglår til så mange som du lager retten til (noen vil ha to), smør, salt og paprikapulver. Smør kyllinglårene med litt smør, dryss på salt og godt med paprikapulver på begge sider. Ta ut potetene og legg kyllinglårene over. Settes i ovnen igjen i ca. 45 minutter. Potetene er da ferdige og kyllingen er sprø og god. Serveres med en grønn salat til; nydelig :-)
Her er et utdrag fra hageutgaven av Franske Stemninger. Gleder meg til å få denne boken; har bestilt den fra Molly`s Heaven. Min drømmehage er nettopp slik som på dette bildet...
Dette bildet viser skrivepulten, eller sminkebordet som jeg skal bruke det til, som jeg har bestilt fra Molly`s Heaven. Jeg har som prosjekt å gjøre soverommet vårt om til det drømmerommet jeg ønsker at det skal være. Dette bordet skal brukes som mitt eget sminkebord, for vi er 4 jenter her i familien, derav to tenåringsjenter, så det hjelper lite om morgenen at vi har et stort bad med to vasker og to speiler i tillegg til et omkledningsrom med sminkebord og stort speil! Mor trenger sitt eget lille "spa" :-)
Hadde egentlig tenkt å kjøpe stolen på bildet med bordet ovenfor, men kjøpte denne istedet, for jeg ønsker ikke å ta opp alt for mye plass på soverommet; det skal jo tross alt være bare min plass...
Her er speilet som skal henge over bordet. Skal vise bilder av rommet når det er ferdig; tror det kommer til å fungere bra :-)
Ønsker dere en fin kveld! Nå skal jeg og min kjære se på James Bond. Min julegave til han for ett år siden var hele James Bond samlingen, og vi får en ny film hver tredje uke. Nå er det The Living Daylights som står på programmet. Elsker film - musikken som er laget av A-ha!
Klem fra Britt :-)

23 kommentarer:

Hulda sa...

Utrolig så fint det hestebilde under her var, skjønner godt dere knytter dere til hestene, er jo likedan med hunder, man blir jo så glad i dem. Veldig fint med nordlanshester.

Så masse flott interiør du har kjøpt! Gleder meg til å se det på plass. :) Lekkert! Boka venter jeg også på.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack för rara ord om våra påskägg!

vdad mycket fina bilder du visade,spegeln var ju jätte fin ju!!Ha det gott!!

♥Kram Millan♥

Gry sa...

Hei Britt! Her skjer det saker! Det kommer til å bli såå fint med bordet, speilen og stolen. Passer godt inn i soverommet deres :-) Syns det var lurt av deg å velge den stolen, blir fint til senga. Har du fått klippekort hos MH forressten? fniss.... Håper du har fått tinga når vi kommer, blir så fryktelig nysgjerrig.

Den retten höres (ganske) enkel og grei ut. Må pröve den i löpet av uka. Mmmm....elsker kylling! Nå ble jeg sulten også, får se om det er igjen litt potetgull i skapet, hi,hi...Har värt på yoga i kveld, så jeg spiser med god samvittighet (hadde gjort det uten å väre på yoga også...)

Jeg har drista meg til å vise et urydda hjem.... kikk in om du tör...(äh...det er ikke sikkert at du kjenner meg lengre...)

Har dere Bollinger til filmen idag? Hi,hi... eller er det bare når jeg kommer?

Klem Gry

Lene sa...

Hei, Britt :)

Hehe, søstrene sisters på bloggbesøk omtrent samtidig. Dobbelt kos :)

Du, nå må jeg bare først fortelle at jeg bøyer meg i støvet over den insatsen dere har gjort for å få stallen opp og gå! Jeg er heeelt imponert - så utrolig moro. Og hall neste!!! Jeg blir så stolt jeg, når jeg leser - selv om jeg har vel ikke pirket en kittbit hos deg - men stolt på deres vegne!!!

Du fortjener virkelig de flotte sakene du har bestilt hos Mollys. Alt var jo knallfint, og kunne likegjerne vært sendt en viss adresse i Drammen :)

Kyllinglårene skal iallefall testes her i gården. At søstrene sisters har peiling på god mat, har jeg forstått for lenge siden. Biff ala Gry har stått på menyen her flere gnager - og nå blir vel denne retten døpt kylling ala Britt - eller kanskje lår ala Britt, haha ;))

Ha ei riktig god natt, Britt :)
God nattaklem fra meg :)

Ingrid sa...

Hei! Så koselig det ser ut som dere har det på gården deres! Virkelig trivelig hus! :) Jeg har ikke vært her inne på bloggen din før, men jeg kommer igjen!
Ha en fin dag!

Gry sa...

Heisan kjäre söster! Ble ikke noe samtale per telefon i dag heller...men det er fremdeles ganske ung kveld! Jeg kanskje slår på tråden senere :-)

Har värt i svömmehallen med barna idag og ellers har det värt fullt opp med annet. I morra starter en hockeycup som vårt lag arrangerer, og selvsagt spiller selv. Förste kampen for vår del starter ved 10-tida og så fortsetter dagen og helgen, med flere kamper hver dag. Skal bli morsomt! Vår innsats er att M er sjukevakt(vet ikke hva det heter på norsk, sjukvårdare på svensk...) under arrangemanget, et oppdrag han deler med en person til. De må väre til stede hele helga, så da slapp jeg stå i kafeterian, ha,ha..

Nå er det litt kveldsmat på G, men vi får forsöke å ringes. Klem Gry

elin1976 sa...

Hallo og god morgen.
Det der er forskjellen fra nye og gamle hus....soverommene. I nye hus er soverommet så lite. Vårt er nok ikke mer en 12 kvadrat med skråtak og dermed har vi ikke så mange muligheter. Jeg har alltid ønsket meg et stort soverom. Slik at jeg som du kan lage et drømmesoverom. Vi har plass til seng, nattbord, skap og en liten snenk. Jeg Hadde sett føre meg sminkenord og diverse gode lenestoler, tv osv....Du setter drømmen ut i livet og jeg, jeg får drømme videre om mitt.....
Ha ei flott helg. Masse klemmer fra Elin:O)

Anita sa...

Så flott blogg du har! og for en utrolig jobb dere har hatt med stallen! Hit kommer jeg gjerne igjen! Ha en kjempegod helg!

liven sa...

Hei:) Den kyllingretten kopier jeg!! Er så glad i kylling her i huset så det er greit med litt forskjellige varianter!!
Nydelige møbler du viser. Heldig du som har god plass på soverommet:O)
Ha en fin helg!!

Aalerud Stall sa...

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer, og jeg kommer definitivt til å stikke innom dere alle litt senere i kveld :-)
Gry, jeg skal lage din gode oppskrift nå og så kommer jeg tilbake til bloggverdenen når det er blitt fred og ro i heimen... Det har gått litt unna denne uka!

Klem fra Britt :-)

Anonym sa...

Vilket underbart bord du beställt från Mollys stolen är också jättefin, jag vill också ha såna stolar.Det skulle vara härligt att ha ett eget sminkbord så,det önskar jag mig med som det är nu står jag framför badrumsspegeln det är inte lika mysigt.Trädgården/hagen du visar är helmysig jag har inte läst de där böckerna än men skulle kommer att skaffa franske stemninger i allafall har jag tänkt.Ha en trevlig helg,kramar från Katta

Anonym sa...

Jo du det är ett väldigt smittsamt ägg-blogg-virus som härjat runt på svenska bloggar sen i januari tror jag.Kanske ni blir smittade i Norge nu men det är ett roligt och trevligt virus.Make an egg.kram Katta

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hej alla ni på "Bullernyn"..
Så kul att du kikar in o gillar våra ägg. Kul att även dotter gillar dem...säljer om ni är intresserade!!

Hoppas ni får en jätte skön helg...Kram Millan

Ingrid sa...

Hei igjen! Det er selvfølgelig bare hyggelig at du vil linke til meg! Ha ei riktig god helg! :)

liven sa...

Heisann! Klart det. Bare koselig:)
Ha en fin fredagskveld:O)

Sigurd Olav Silset sa...

Så hærlig at du tipser meg om så mye god mat:) Kjekt å lese innlegget ditt under også, står stor respekt av det dere har fått til:)

Gry sa...

Hei Britt! Ja, nå frister du med min egen oppskrift, blir sulten- men det er litt for sent å tenke på det nå... Jeg har lagd retten med 5% créme fraische og 5% flöte, fra noe som heter ICA gott liv, og de er kokbare. Sausen blir tynnere men smaker like godt, og er sunnere hi,hi..

Sitter og ser på bildet av Nora og Lilje fra i sommer.... sukk, såå herlig og såå mye som har skjedd siden den gang. Tenker fält på fadern og snakka med han tidligere i kveld... ikke greit. Vi må få til en telefon til hverandre i löpet av helga. Du har kanskje snakka med han selv i dag? Ikke noe å väre redd for alltså, hvis du ikke har det, men det er mere situasjonen som helhet, ikke sant??

I morra er jeg i ishallen fram til 12 tida. Mellom 12 og 17 er jeg hjemme. Så er jeg i ishallen igjen fram til 20 tida. Får pröve å passe det in noen tid der i mellom.

Sov så godt, så prates vi i morra. Greit=

Klem Gry

Synnøve. sa...

Hei Britt.
Hörtes ut som ei god middag den der kyllingen...Ska pröves.
James Bond er bare helt topp. Samler på den serien her og.
Soverommet hörtes så deiligt ut. Må få gjort noe med vårt soverom og. Det er nesten som ett oppbevaringsrom nå dessverre.
Ikke plassen for god sövn og kos akkurat.Heldivis har vi ikke datan på soverommet lenger. Det er noe herk.
Håper kvelden i James Bonds sellskap avlöpte greit.
Klems mitt i natta fra Synne ;D

Gry sa...

Det er litt komplisert med Melodi Grand Prix her i Sverige. De siste åra har vinneren blitt kåret etter et langt maraton av utslagninger. Det er 4 delfinaler der to melodier går videre hver gang. To går videre till Andra Chansen, som kåres dagen före (tror jeg) den riktige melodifestivalen. Egentlig er det veldig bra måte å gjöre det på, for det er flere låter som får väre med å kjempe om tittelen.

Håper dere hadde en flott ridetur! Vi snakkes i morra. Hils fadern så mye ifra oss!

Klem Gry

elin1976 sa...

Legger ut nye tildaer på veslehuset i løpet av dagen. Kan du se på disse? Persolig elsker jeg badedamen som jeg har laga. Den må du bare se. Å helt frem til påske har vi fri frakt!!!
Masse klemmer til deg, vennen

MiaMaria sa...

Hejsan!

Åter....

Härliga bilder du visar...och sminkbordet är ju bara så ljuvligt....

Ha´det så himla gott!
Miamaria

Aalerud Stall sa...

Tusen takk for alle koselige kommentarer! Jeg skal ta meg en runde innom deres blogger også, vil bare si fra om at jeg venter på veterinæren som skal komme og undersøke min kjære, snille hest. Hun har blitt skikkelig halt på høyre bakben og lå rett ut i paddocken i stad. Tror hjertet mitt stoppet et lite øyeblikk da, før jeg fikk henne opp på bena igjen. Jeg er så innmari bekymret, så jeg må bare få vite hva det er før jeg kan innta bloggverdenen igjen! Håper det "bare" er en strekk, for det var kladdeføre og glatt da vi var på ridetur i helgen.

Klem fra Britt

Gry sa...

Å, nei...håper det ikke er så ille med Astridsen, at det bare er strekk som du sier. Så stusselig når dyra blir sjuke, det er liksom en god venn som rammes.

Har ikke tid til å skrive så mye mer nå, men du må hålle meg oppdatert om Astrid! Jeg krysser fingrene!

Klem Gry