lørdag 26. april 2008

Vårstemning fra hesteryggen

Denne gangen har jeg ikke tenkt å skrive så mye, men heller la bildene tale for seg selv. Har endelig funnet ut hvordan man legger inn flere bilder på en gang (velkommen etter, hi, hi...), så nå ble det maaange bilder :-) Bildene er fra en ridetur i nydelig vårvær for noen dager siden og begynner med min stolte ganger, som jeg er så utrolig glad i! Mye snø enda, men på samme sted i går hadde det minket mye siden dette bildet ble tatt!

Samme elva sett fra andre siden. Til venstre her ligger blåveisstedet mitt og i dag skal jeg se om det har kommet blåveis der nå :-)

Galloppbakken vår! Ikke for det, vi har mange flere av dem da... Datteren red barbakk (uten sal), så vi tok det litt roligere enn vanlig. Man må passe på underlaget litt nå om våren, for det er plutselig hull i vegen, og hestene kan skade seg.

Praktisk med westernsal på tur! I salveskene er det plass til mobiltelefoner, fotoapparat og sånt, og i dag hadde vi med brus og sjokolade :-) Bak på salen er det reimer som man kan binde fast ting med, slik som nå da det var så varmt at vi tok av jakkene.

Dette er en koselig seter som vi pleier å ri til innimellom. Ingeborg er omringet av hestene, som mistenker at vi har med oss noe godis :-)

Jammen godt med Solo, gitt...

En aldri så liten suss må til mellom gode venner...

Åååå, kan ikke vi få sjokolade også! Det er tross alt vi som bærer dere på ryggen, da!

Slik vær liker vi! Kunne det bare vare og vare i all evighet...

Litt dårlig med grønt gress enda, men det er ikke lenge til. Vi får klare oss med fjorårets brune tuster så lenge...

Fin utsikt herfra. Til venstre ser vi Skreiaskalet, den fjelltoppen som stikker litt opp, og til høyre kunne vi sett Mjøsa hvis fotografen hadde vært litt flinkere :-)

Her har jeg prøvd å fange det rennende vannet fra takrenna. Jeg elsker lyden av rennende vann!

Den gamle sagkrakken fungerer fortsatt. Smart innretning egentlig...

Ikke så mye liv i maurtua enda, men det er rett før de begynner å reparere vinterens herjinger i huset sitt. På hjemveien. Her er det også fint å løpe litt, så sant det ikke kommer biler eller elg! Vi følger våre egne spor på tilbaketuren...

Her er det faktisk hvitveis, men ikke så mange enda.

Litt lettere å se når jeg zoomer inn! I går, 2 dager senere, var det rene hvitveisteppet her, så våren er i ferd med å ta fart her hos oss :-)

Dette var litt stemningsbilder fra en tur på hesteryggen. I går møtte vi faktisk to elger på rideturen! Det er en elgku og hennes åringskalv som holder til rundt gården nå om dagen, men i går hadde hun fått sin nyfødte kalv, og åringen var jaget... Vi så han litt senere; han fulgte etter på god avstand. Litt brutalt synes kanskje vi, men sånn er naturen innrettet. Han må bli voksen og skaffe seg sin egen familie...

Nå skal jeg ut på tur igjen! Skal ri selv, og maken skal kjøre med hest og vogn. Er glad i kjøre litt også, det er jo mer sosialt for da kan flere være med :-)

Ønsker dere alle en riktig god helg! Kos dere og nyyyyt våren!

Mange klemmer fra Britt :-)

24 kommentarer:

Huset i Hagen sa...

Å så koselige bilder. Dette fikk meg til å minnes for mange! år siden da jeg og venninnen var på ridetur. Man blir rett og slett så lykkelig av en sånn ridetur. Hester er veldig gode dyr. Har jo en drøm om at meg og datteren min en dag skulle hatt oss en ridetur sammen. :0) Kos deg i finevære. Her er det nå regn.

MiaMaria sa...

Hej!

Så härliga bilder från er tur till häst......ni ser ut att ha det alldeles förträftligt i solskenet...
Och hästarna är ju bara så vackra!

HA´nu det så gott i helgen!
Miamaria

mali-mo sa...

For noen stemningsfulle bilder! Jeg satt her og mimret tilbake til tidligere tider (nå høres det ut som om jeg er minst 100...), men ihvertfall, for noen år siden, da jeg red fjording jeg også. Så ut som en kjempekoselig tur for alle sammen. Ingenting er som en ridetur sammen med en god hestevenni frisk vårluft! Ble litt misunnelig nesten, så tror jeg må vurdere å begynne å ri igjen! Ha en kjempefin lørdagskveld!

janne - kathrine sa...

Ja, det er noe eget med å være på tur med hest. Flotte bilder var det :-)
Har selv tatt opp ridningen igjen nå nylig. Min far har hatt en islandshest i 6-7 år nå, men det har liksom aldri blitt til at jeg har ridd den.
Men, etter å ha hatt med datteren min på 4 år i stallen nå en del ganger (hun rir litt på bane og til og fra innhegningen), så spurte stemoren min hvorfor jeg ikke ville ri. Nei, jeg hadde liksom ikke tenkt på at jeg også kunne ri - men nå er det blitt en endring på det :-)
Har tidligere ridd i mange år, men det var litt uvant å ri igjen må jeg si. Har også vært vant med stor hest, så det å ri islandshest er en litt annen opplevelse. Har jo heller ikke peiling på tølt og pass, men får vel lære meg det så jeg ikke forvirrer hesten totalt :-)

Ha en fortsatt fin helg!

Gry sa...

Herlig kavalkade, Britt! Blir litt missunnelig, kan jeg si ;-) Har jo ridd til den setra sammen med deg en gang, og det var en kjempefin tur!

Så att du hadde prövd å ringe meg ved 13-tida. Da hadde jeg stengt av lyden, for vi satt på turnoppvisning. Og med den höye musikken de spiller, så hadde jeg ikke en sjans till å höre vibrasjonen....smart!

Har värt hos svigers i kveld. Det var såå godt å slappe av og få litt servise etter noen slitsomme dager.

Ring meg gjerne i morra, men helst före 13 eller etter 18. Har litt avsluttninger og greier på gang i morra også.

Ha en fortsatt fin kveld! Klem Gry

Gry sa...

Ha,ha... det var godt å få service... ikke servise, fniss.....Får det iblandt også, men ikke i dag ;-)

/Gry

liven sa...

Ser ut som dere har hatt en flott tur i vårsolen. Herlig!!!
Nydelige fjordinger........Hesten din er helt bra igjen nå eller?
Ha en fin lørdagskveld!!

Anonym sa...

Vilka vackra bilder. Jag blir så sugen på en ridtur när jag ser detta.Ni har en otroligt vacker natur omkring er.Är det dottern din som heter Ingeborg? Jag tycker det är ett så vavkert namn min farmor hette nämligen det. Man blir lte ledsen för åringskalvens skull när du berättar men som du säger så är det ju naturligt. Ibland borde vi människor lära våra barn lite bättre att bli vuxna i tid med. Tack för fina bilder, kram Katta

Kristins rede sa...

Artig å se fra hjemlige drakter. Ikke helt sikkert hvor det er, kanskje i Veståsen?
Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

OOO sååå vakert...längatr ju så tillbaks till islandshästarna!!!

Sååå mysigt ni har..hur många hästar har ni??

Ha en underbar Söndag!!!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan!!

Synnøve. sa...

Hej Britt.
Har endeli fått tid til å besöke deg igen.
Har värt så mye en tid nå. Den servisen var så fin. Liker den rosa fargen på rosene.
Såpedispensern var ju ett fiasko da. Men det er det å ta seg til Skeridar igjen då....
Den rideturen fölte eg meg veldig delaktig i. Var nesten sån at eg fölte hestens rörelser. Kunne kjenne duften av hest i solsteika.
Höre dem gomle på fjorårsgresset og spise sjokolade. Sole er og veldigt gott hehe....
Blir gjerne med på flere slike turer eg.
Nå får dere ha en fin söndag. Her hos oss regner det idag.
Men det er faktiskt litt deiligt ska eg si.
Kjempeklem frå meg.
Synne :D

Prinsesse Elin sa...

Så herlig tur du forteller om. Her mangler vi både sol og hest.så her er det slik at alle kjeder seg litt i dag. I mens springer prinsessa galopperende rundt og leker hest! Tror det der er et ganske vanlig fenomen blandt 10 åringer. he he. Ønsker deg en fin fin kvled. Klem fra Elin:O)

MiaMaria sa...

Hej Britt!

HAr skicka dig ett mail.

Självklart ska jag fixa en sådan tavla till dig!
Roligt att du gillade den.

HA´nu det så himla gott!
Miamaria

Hulda sa...

Her var det vårlig og fint! Kan tenke meg at det var koselig på hesteryggen. :)

Prinsesse Elin sa...

Klart du kan!!! Jeg legger oppskrita inn i neste innlegg. klem:O)

Lynetmor sa...

Hei, virker som om dere hadde en fin dag på heste ryggen :-) Hvilken seter var dere på? Ønsker deg en fin dag :-)

Anonym sa...

heisann. Kom hit via Minmill. Jeg var bare nyskjerrig på hva din blogg handlet om, siden det stod STALL.......hi hi. Jeg har endel hesteinnlegg jeg også, siden jeg og datteren min rir.
Takk for den koselige rideturen. Hestene deres er jo så søte.
Jeg bodde i Brummunddal og Hamar for 14-15 år siden. Du bor ikke så langt unna?
Ha en fin dag!

Tee of Vinnord Cottage sa...

Nå er det lenge siden jeg har vært her, og det er så koselig å komme tilbake og kikke! Jeg mistet url'en en stund, men nå skal jeg jammen legge deg til på linksiden min! Hestejente MED intrør dilla, det må man jo bare like! Tror du la igjen en kommentar hos meg hvor du lurte på hva slags seksjon Welsh vi har på stallen. Vel, han som eier den, Ole, har 3 sec A (en kåret hingst, en unghingst og ei hoppe), 1 sec B (Årings hingst), 1 sec C (hoppe, som ikke står oppstallet der akkurat nå), og 2 sec D (ei 1.premiert hoppe og ei åringshoppe). I tilegg står det en shettis der, to varmblods travere og en kaldblodstraver, samt en Welsh A til. Men det forandrer seg hele tiden. Alle han eier står ikke der, og de han ikke eier blir liksom byttet ut hele tiden, ettersom folk kommer og går. Han eier vel 2-3 shettiser, 1 varmblodstraver, og 5 welsher tror jeg... men har satt føll på en del av disse, så det blir vel flere i løpet av våren! He he...

Hilsen "Heksa & Katten"

Anonym sa...

Å vad trevligt att åka iväg på hästutställning så där. Kul att träffa lite hästfolk med kan jag tro.Här fick vi ett gott medelande i kväll, de får inte bygga nåt labb på vår vitsippebacke!!! Skönt må jag då säga, man blir så lättad varje gång.Ha det så gott, kram Katta

MiaMaria sa...

HA en skön dag!!!!!!!

Miamaria

Linda sa...

Hei Britt!Deilig å være med dere på ridetur.Ha en flott dag.
Hilsen Linda :))

Lene sa...

Hei, Britt :)

Herlige bilder hos deg. Kjenner sola og den friske lufta :) Mmmm....

Tenker forresten så det knaaaaker på utfordringen din.... Seneste kjøpe er ok. Beste kjøp..?? Mjaaa, tror jeg har den. Men verste?? Jeg aner rett og slett ikke. Har blitt veldig flink på det der å unngå impulskjøp. Dvs - hender jeg handler på impuls, men VET da som regel at this is it. Vi får se.

Jobber i helgen, så vet ikke hva jeg eventuelt rekker av innlegg og blogging. Skal snart ut på tur her. Nyyyydelig solskinn :)

Er sånn nogenlunde i boks med siste innleveringsoppgave - og når jeg bare får sendt den, har jeg laaaaang skoleferie. Har vært kjempetravelt i det siste, så det skal rett og slett bli deeeeilig!!! Nåja, en hel masse å ta igjen her, men likevel....

Ha en strålende dag, Britt - og kos deg masse i godværet!!

Goood klem :)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

tack för fina ord,,är tillbaks i låst blogg..välkommen om du vill!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

mamma-millan@live.se
maila får du inbjudan till blogg om du vill!

MiaMaria sa...

Hej!

JAg kan inte maila till dig det blir något fel på vägen...

Ville bara tala om att tavlan är klar.
Du får maila mig din adress så att jag kan skicka den.....

Må så gott!
Miamaria