onsdag 21. mai 2008

Dekketallerkener, sølvtøy og en utfordring

Nå har jeg fått dekketallerkenene jeg bestilte fra Låvebutikken,tusen takk, Christina, og de er kjempefine, akkurat slik jeg hadde tenkt meg dem:-) De er fra Sia og har en søt blondekant ytterst. Jeg har serviset Maud fra Porsgrunn Porselen og har lenge vært på utkikk etter dekketallerkener som passer. Vi har konfirmasjon her om 2 1/2 uke og jeg tenke å dekke bordet med dekketallerkener, Maud serviset, Telesølv og Costa Boda Chatau glass. Var så heldig å få servise, glass og sølvtøy til brylluppet for snart 17 år siden, og har kjøpt til en del etterhvert. Jeg bruker alt sammen mye, for det er vel ingen vits i å ha det i skapet, det er til for å brukes :-) Dessuten trenger man ikke å pusse sølvet så mye hvis det er i bruk... Jeg er ikke veeeldig glad i å pusse sølv, men nå finnes det fine kluter å få kjøpt, som er innsatt med sølvpuss og gjør det hele til en lek...nesten...

Vet egentlig ikke om sølvtøy er in eller ut i dag, men jeg er veldig glad i det. Det er liksom noe varig og bestandig, og noe som kan gå i arv. Vi har kjøpt sølvtøy til våre døtre siden de var små (et mønster til hver, som vi har valgt ut) og låner selvsagt deres når vi er mange, hi,hi... De setter faktisk pris på det, tro det eller ei! Konfirmasjonsbordet kommer til å bli dekket slik, med en litt mer strøket duk (hvis noen la merke til at denne ikke er nystrøket...) og hvite servietter med blå serviettringer som jeg ikke har bilde av her. Blomstene blir rosa, hvite og blå og svigermor lager oppsatsene, hun er veldig flink til det :-)

Og så har jeg fått en utfordring fra Molly! Den har jeg forsøkt å svare på så godt som mulig:

Hvilke 3 navn går du under?

Britt, Mor og Muttern

Navn på 3 ting som skremmer deg:

At noe vondt skal skje de jeg er glad i, ondskapsfulle mennesker, veps (er allergisk og kan dø av et stikk...)

Nevn 3 ting du ofte/helst har på deg:

Parfyme, stallsko, solbriller ( i den rekkefølgen hi, hi...)

3 sannheter om deg selv:

Snill, vims, sta

3 ting du gjerne vil ha:

Frisk og glad familie/venner/ hester, ønsker meg inderlig en hund igjen, Harley Davidson og motorsykkelførerkort så klart...

Denne utfordringen sender jeg videre til:

Mia maria (Vitt hus med vita knutar)

Lene (Det beste i verden)

Elin (Prinsesse Elin)

Linda (Lindas Quilt og hage)

Ønsker alle en super uke!

Klem fra Britt :-)

26 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hej Britt!


Men så vackert du ska duka till konfirmationen...och visst är det så vackert med silverbestick.

Mina barn har samlat till kaffeskedar i två uppsättningar....
Men tyvärr inga matbestick...kanske ska gå på loppisar och spana efter vackra bestick.

Vi får se hur jag gör med"utfodringen"...brukar hoppa över det....ska tänka på saken. blir ju så glad när någon tänker på en...tack Britt!

HA´nu det så himla gott!
MiaMaria

liven sa...

Så fint det kommer til å bli på konfirmasjonen!! så dere har det i juni altså?? Her hos oss er det i slutten av april og begynnelsen av mai!
Sølvtøy er fint å dekke med!!
Har ikke nok til å dekke til middag jeg med har 12 kakegafler og noen kakespader!! Så til kaffe kan jeg bruke det......
Ønsker deg en fin torsadag:O)

Linda sa...

Hei Britt!Tar utfordringen.
Nydelig dekketøy og servise hos deg.Dekktallerkenene passa jo perfekt til servise.Lykke til med komfirmasjonen.Ha en fin dag.
Klem Linda :))

Gry sa...

Så fine dekketallerkner du har fått tak i! Endelig ;-) Kommer til å bli en fin oppdekning på konfirmationen, og enda finere hvis jeg får hjelpe till, som i fjor- haha... Kanskje to vimser ikke ska ordne bordsplasseringene den her gangen ;-D

Gleder meg så fält til P´s store dag! Hadde faktisk tenkt meg ut idag for å kjöpe gaven. Har allrede värt og sett meg ut en sak. Resten av familien har fått se broschyre, så de er enige. Så det så! Haha...du blir vel ikke nysgjerrig??

Ha en toppendag! KLEM Lillesös

Anonym sa...

Sølvtøy er kjempefint å ha og bruke! Har selv samme mønstret som du, og har fått litt sånn nå og da. Har også tatt ut hvert sitt mønster til våre tre barn;) De er ikke like glade når de får pakker med sølvtøy til jul og bursdager, men håper at de ser verdien av det etterhvert!
Konfirmasjonsbordet blir helt sikkert bra. Dekktallerknene og serviset var iallefall fine!

Klem fra Monica

Anita sa...

Hei!! Det bordet blir sååå lekkert!! Jeg syns sølv er kjempeflott jeg, ungene her bruker sølvgaffel og skje til hverdags, fått til dåpen alle sammen! Selv dekker jeg med sølv så fort det er anledning og vi har Valdres!Mangler fortsatt noen kniver, men.. Sein konfirmasjon der hos dere!! Nå tror jeg at jeg må gjøre noe, fornuftig;o) Ha en flott dag! KLem Anita

Lene sa...

Hei på deg, unge Britt :))

Har vært innom deg tidligere i kveld, men fikk ikke konsentrert me om å skrive noe til deg da. Var mat på gang, forstår du. Mmmmmm.

Du, Maud serviset er så utrolig vakkert. Har mange ganger tenkt på å begynne å samle på noe nytt, og Maud er et av alternativene. Men så er det det at skapene er så fulle her ;)) Hahaha, John tuller og tøyser her med all overfloden. Han mener jeg skulle lage et innlegg med "blogstartpakke til salgs". Hehehe... Samle sammen all overfloden, altså - inklussive en av alle de ørten pcene og laptoppene vi har i huset - og selge ;) Kanskje jeg gjør det en gang, hihi ;) Og sååå kan jeg begynne å samle på noe nytt ,) God ide! Og da skal jeg jammen kjøpe disse dekketallerknene og. Lekre - og knallfint konfirmasjonsbord blir det - når du bare får strøket duken, hehe (så ikke det jeg).

Tusen takkfor utfordringen, Britt! Jeg tar den, vet du :)

Ha ei god natt - og en fin dag i morgen. Det er helg igjen!!

God klem :)

Du - og sølvtøy er alltid in og flott :)

Synnøve. sa...

Har fått sølvtøy av bestemor hvert år før hun døde i 97. Må nesten begynne å bruke det tror eg når eg ser hvor fint du har dekket på bordet.
Samme med en service eg har i skapet. Nå ska det frem.
Tusen takk for tipset.
Ha en fin dag.
Klems Synne :D

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ÅÅ så vacker dukning...kommer att bli kanon!! saknat dig stooor kram o trevlig helg på dig!!!

<3MASSOR AV KRAMAR MILLAN<3

Gårdsromantik sa...

Vilken vacker dukning - kul att man namngett en servis! ;-)

Kram Maud

Tee of Vinnord Cottage sa...

Det ble jo så fint med de dekktallerkenene!!!! Kjempelekkert og romantisk!

Likte godt svaret på det ene sp i utfordringen... parfyme-stallsko-solbriller... Hehe.. ER helt med deg på de notene der :)

Denne uka har jeg jobbet på kontor, og jeg går nærmest fra vettet... og ikke fikk jeg vært i stallen i dag heller! huff a meg!!! Har ikke sett hest siden onsdag >.< Får nesten abstinenser nå...

Anonym sa...

Så vacker dukning! Låter bra med de där klutarna för silverputs har bara inte hört talas om dem tidigare.Kul att läsa utmaningen om dej med, men vad läskigt att vara så allergisk mot getingar, fast min syster är det med.Vad jobbigt för din dotter att hon blivit så skrämd på sjukhuset. Det är så viktigt att barn blir bemött av rätt personer när de ska få vård, jag är glad att vi har turen att ha detta barnsjukhuset. Personalen där är verkligen underbara på alla vis både mot barnen och föräldrarna.Ha det så trevligt med konfirmationen med, kram Katta

Anonym sa...

Bara jag igen. Såg just vilket fint inlägg du gjort från hästutställningen som jag missat och grattis till awarden, kram Katta

Monika sa...

Heia i natten :-)
Dei fata var da berre knall fine :)
Og sølv er Jo så FINT.
vi har konfirmant om 2 dager - og eg trur alt er nesten i boks
så da hadde det vel vert lurt om eg fant senga og ikkje satt her foran pc :o)

Fine Awarder du har fått
Smil fra monika

h.espe sa...

Hei og takk for koselig fredagsbesøk!!!

Det servicet husker jeg så godt igjen fra år tilbake. HJemme hos en venninne av meg hadde de dette, og jeg husker at jeg syntes det var så fint. Og det gjør jeg i dag også!!! Kjekt med disse tidløse tingene som ikke går av mote.

Bordet kommer til å være helt strålende på konfirmasjonsdagen. Dektallerkene du har kjøpt er jo bare rålækkre, og passet helt supert til det romantiske servicet.

Ønsker deg en fortsatt herlig helg!!

Klemmer fra meg :o)

MiaMaria sa...

Hej britt!

Vill önska dig en trevlig helg också.
Lycka till i eurovision!!!!!!

Miamaria

Gry sa...

Heisan! Håper dere er i form der hjemme og at dere er klare for Melodi Grand Prix! Heia oss alle her i norden, haha... Nå får vi håpe at vi har vett til å stemme på hverandre!!!

Kos dere! Hils fam´en

Klem Gry

mali-mo sa...

Kommer til å bli et nydelig konfirmasjonsfestbord! Dekketallerknene passet kjempegodt til serviset synes jeg. Og sølvbestikk er jo nydlig! Ut eller inn, hehe, vet ikke jeg. Men kjempefint er det! Vi har ikke sølv, men Hardangerbestikk nok til en hel koloni hehe. Ønsker deg fortsatt god helg!

liven sa...

Heisann!!
Utfordring til deg på siden min!!
Ha en fin søndag:O)

Cattis sa...

hej!
Det var länge sedan jag var in hos dig och kikade :-)

Vilket vackert porslin :-)
Det blir jättefint till konfirmationen.

Sonen tar studenten snart så jag måste ta itu med förberedelserna snart.
Har fått en envis sommarförkylning som jag hoppas ska ge sig så jag orkar sätta fart!

Ha det gott
Kram
Cattis

Tyra sa...

Hei på deg!
Så vakkert du lager det til konfirmasjonen. Vakre dekketallerkener også, altså! "sukk"...
Jeg hadde konfirmasjon i fjor, og jeg sto for alt selv, bortsett fra kakene, men jeg hadde god hjep av min datter til invitasjonene etc. Jeg syntes det er utrolig gøy, men slitsomt...
Du har sikkert nok å henge fingrene i fremover, men ha en fortsatt flott helg, og ikke glem å sette deg ned og nyte nuet og øyeblikkene med dine rundt deg.
Hilsen Cathrine.

Anonym sa...

Jobbigt att hon är så rädd,, men det blir ju så om det blir fel i början i mötet med vården. Min son var väldigt rädd för nålar och blod med så han har spänt sig och gråtit när de tagit prover på honom. När vi först kom in på akuten på sjukhuset spände han sig så mycket så de inte hittade några vener på honom utan fick "gräva"efter dem med nålen det var jättejobbigt men när han kom in på avdelningen på kvällen fick han bedövningscreme 1 1/2 timme innan sen kom världens gulligaste sköterska och stack in en slang i handen på honom dör de tog alla prover och gav alla mediciner resten av tiden vi var där då tyckte han det gick bra helt plötsligt och blev så stolt över sig själv så han har inte pratat om annat sen dess.Jag tror hans sjukhusrädsla försvann helt där. Men den personalen på det sjukhuset var verkligen underbara alla barn borde få komma till såna ställen när de ska ha med vården att göra.Jag hoppas det går bra för din Lillegull till veckan med.Håller tummen! I dag har jag varit på bloggträff här i stan. Kul att få träffa lite bloggare som man bara läst om innan.Vad bra det gick för er i eurovision igår, grattis!Önskar dig en skön försommarkväll där i Norge, kramar från Katta

Huset i Hagen sa...

å så heldig du er som har så fint sølvtøy! Det var ordentlig lekkert dekket med det fine serviset til. :0) Artig å lese om svarene dine på utfordringen også. :0)

Fruen i Det Hvite Hus sa...

Flott borddekking!
Vi har Anitra-sølv som vi bruker ganske mye.
Lykke til med konfirmasjon.

Sussie sa...

Hej på dej! Nu har jag börjat blogga igen, kika in under regnbågen, kram

-Mitt lille rede- sa...

Hei Britt
Så vakkert det ble - veldig fint service og sølvtøy synes jeg er både fint og kjekt å ha- vi sparer til ungene allerede. Blir helt sikkert kjempefint på konfirmasjonsdagen!

Takk for koslig kommentar forresten, også om min bestefar. Veldig mange som er berørt av aldersdemens, vi er mange pårørende der ute. Og jeg skjønner godt hva du mener, angående at det er verst når de enda forstår selv hva som skjer. Det er vell bare 5 år siden jeg å størstejenta (som da bare var noen mnd) overnattet med mine besteforeldre. Og når jeg var oppe en tur på natta for å gi mat, så møtte jeg min bestefar fullt påkledd, på veg for å hente avisa...Kl 03 på natta...Stakkars liten, hvor synd jeg syntes på han da, der han sto å prøvde å forstå tallene på sin egen klokke (-noe han ikke gjorde...) Det var vell første gang jeg såg og skjønte tydelig at han slettes ikke var så bra som vi ville ha det til.

Jaja, sånn er livet! Det er godt vi ikke vet hvordan det blir. Så får vi bare håpe på det beste :-)

Ha en fin dag da!

Klem, Lene