onsdag 28. mai 2008

En stallkatt og en utfordring

Vi har fått vår første stallkatt! Etter 9 år med stall, har vi endelig skjønt det; alle staller med respekt for seg selv har en katt :-) Den gjør nytte for seg ved å fange mus, og får til gjengjeld mer kos enn katter flest... Men først til utfordringen, eller kanskje jeg skulle si utfordringene, for jeg har fått tre stykker. En fra Liven , en fra Minmill, en fra Lynetmor, og den har med bøker å gjøre... Jeg gjengir utfordringen på norsk, for de var identiske, bortsett fra at den ene var på engelsk: - Ta den boken som er nærmest deg. - Åpne den på side 123. - Finn den femte setningen. - Skriv ned de neste tre setningene. - Send utfordringen til 5 andre bloggere. - Husk å skrive hvem som utfordret deg. Vel, boken er den engelske utgaven av Harry Potter and the Deathly Hallows, som er den 7`ende og siste boken i serien: "But the smile vanished from his face at once: Viktor Krum had dropped into Luna`s vacant seat. Hermione looked pleasurably flustred, but this time Krum had not come to compliment her. With a scowl on his face he said, "Who is that man in the yellow?"." Sender utfordringen videre til: Bara Gry, Under regnbågen - Zanna, Yngre medlåldersblogg - Cattis, Hespe og Tyras hus på landet. Håper dere tar utfordringen :-) Her kommer bildene av det lille vidunderet: Hun er 10 uker gammel og skal hete Zivana, etter den første hesten som sto oppstallet her på Aalerud Stall :-)
Ganske søt, eller hva? Hun har allerede blitt veldig tillitsfull, selv om hun er litt redd de stor hestene... Synes nok de bråker fælt om morgenen når de slår i boksveggen og vil ut!

Denne lille krabaten kommer ikke til å mangle oppmerksomhet, selv om hjemmet hennes er i stallen! Hestefolk er dyrevenner og alle i stallen var kjempeglade for at vi endelig har fått en stallkatt:-) Vi skal selvsagt ta oss like godt av katten, som vi hadde gjort om hun bodde inne i huset; hun har fått sin egen katteseng og kattetoalett på det gode, varme rommet hvor vi har stalltoalett og utstyrsrom :-)

Kult å klatre på matmors hvite bukser...

Et hyssingsnøre på en pussekasse er veldig spennende, hva kan det være?

Kanskje en musehale... eller en slange (himmelen forby!)

Det skal bli morsomt å følge lille Zivana videre! Hun er heldigvis vant til hunder, for vi har mange hundeeiere på stallen og er selv på utkikk etter hund... Håper og tror at hun blir en flink musejeger, men uansett har hun nå fått et nytt hjem her på Aalerud Stall :-)

Ønsker alle bloggvenner en nydelig forsommerkveld! Kommer innom dere sånn etterhvert; regner med at det går litt tregere for alle her i bloggverdenen nå som været (i hvert fall her i sør da...) er så flott...

Mange klemmer fra Britt :-)

25 kommentarer:

Annaewa sa...

Hej, sikken going!! Krama den från mig!!Hur söt som helst!! Kram annaewa!

h.espe sa...

Jeg ELSKER katter og lille Zivana var jo bare sååååå nydelig. Jeg kommer jo fra landet, og hadde mange nydelige pusekatter opp gjennom tiden. Kunne godt ha tenkt meg et lite nøste nå også, men bor jo i blokk, og ville aldri tørre å slippe den ut.. :-( Får trøste meg med besøk hos deg og Zivana da :o)

Hi, hi - ja det er mange utfordringer på gang rundt om i blogglandia nå. Men, selvsagt, jeg tar den jeg..!

Herlig kveld videre til deg!

Klemmer:o)

Anita sa...

Såå skjønn hun er!!! Dyre barn er bare så nudelige, vi fikk på mandag 32 kyllinger på jobben og de er bare sååååå skjønne! Skal en tur ut der med ungene i morgen så de får se og jeg får kose litt med de;o) HA en flott uke videre!

liven sa...

Så søt katt dere har fått da......Har alltid hatt katt vi! Men etter Monsen vår forsvant for 1 1/2 år siden har vi ikke skaffet oss ny. Nå har vi bare naboens.......
Ha en fin kveld og kos deg med katten:O)

Gry sa...

Men så söt den var da! Kjempefin Zivana ;-) Likte navnet veldig godt, og husker at den förste hesten hette det, faktisk. Hun får det beste hjemmet en katt kan önske seg, det vet jeg. Gleder meg fält til å treffe henne. Jeg må fortelle det til E, for hun bare maser om å få katt om dagen. Har to venninner som begge har katter som har fått kattunger nå. Da skal jeg tröste henne med at hun ska få leke med tante Britt sin kattunge. Det skal bli stas!

Jeg tar utfordringen jeg vet du. Tror jammenmeg jeg har fått en til som jeg skal ta i morra. Det får bli begge da ;-)

Klem Gry

Hulda sa...

Så nusselig liten kattepus. :) Denne lille søte pusen får dere nok mye glede av. :) Man blir jo så glad i dyr.

Synnøve. sa...

Hei.
Så söt liten pusejente det var....
Håper hun kommer å trives hos dere.
Alle stall trenger en eller to katter hehe...
Sommern er her og, det er så deiligt.
Varme lange dager, med masse ting å gjöre som ikke blir gjort fordi man liker seg så gott i sola hehe....
Ha en fin torsdag og helg.
Klemse vennen.
Synne :D

MiaMaria sa...

Hej Britt!

Men vilken härlig katt....och vi får hoppas att hon blir en toppen musjägare denna söta Zivana......

Ha´nu det så gott i det härliga vädret!

MiaMaria

Cattis sa...

Hej där!

vilken söt liten stallkatt ni fått.
Själv har jag mina två gosekatter liggandes på köksbordet när jag sitter här och försöker få mig till att bli inspirerad till att gå igenom de sista sidorna i mitt manus.
Det går så trööögt på slutet. Det är avbrott av allt som ska vara så här inför sommaren med barn och skolavslutningar och så en förkylning på toppen.
Men nu är den på väg att ge sig ~ tack och lov.
Antar din utmaning. Men gör inlägget senare under dagen. Måste göra lite nytta strax :-D

Önskar dig en härlig dag!
Stor Kram
Cattis

Cattis sa...

förresten ~ undrar ju hur den nya filmen med Indiana Jones var?
Hoppas ni hade en trevlig biokväll :-)

Kram igen
Cattis

Sussie sa...

En sån goding! Man blir ju helt bebis sjuk. Utmaningen avklarad. Vad tyckte du om sista H.P boken? Känns lite tomt nu när det inte kommer några fler, nu få man se fram emot filmerna :) Ha en fin solig dag, kramar

Lynetmor sa...

Hei, på deg. Jeg gav deg denne utfordringen i går he, he. ,men ser at du har fått to allerede og at du allerede har tatt den :-)
Så skjønn liten pusekatt.Jeg elsker katter, men har ingen selv nå. Ønsker deg en fin dag :-)

h.espe sa...

Hei, og god morgen...

Ligger en liten utfordring til deg på bloggen min - håper du tar den...

Strålende fredag og nyyydelig helg til deg!!

Klemmer:o)

Linda sa...

Hei Britt!Ååå,så skjønn kattunge,den kommer nok til å gjøre nytte for seg når den blir større.Vår katt er for bedagelig så det er ikke så mye den tar med hjem her.Godt for matmor for jeg er ikke glad i halvdøde mus.
Men på hyttene er den mer i farta.
Da dukker det opp mange mus og det er bra.Ha en god helg!Klem fra Linda :))

Anonym sa...

men ooooo vad söööt!!!! Helt underbar liten kattfröken.Finns nog inget som får mig så rörd som små kattungar.Zivana är ett fint namn, kul att ni döpt henne efter förstehästen. Klart att Harry P var den bok som låg närmast dej.Kramar till dej och Zivana från Katta

Cattis sa...

med allt som finns omkring dig på gården är jag imponerad att du hinner blogga alls. Men jag är glad att du gör det, så jag får se hur du har det och byta ord med dig :)

jodå, jag är färdig att lämna ifrån mig manuset på måndag... för en bedömning om något förlag vill publicera min bok.
Det kan ta ett par månader att få svar. Så det är spännande!

Ha det gott
kram
Cattis

Tee of Vinnord Cottage sa...

Nei og nei så søt! Jeg er kattefrelst for lenge siden, og kattunger er farlige saker. De har så lett for å bli med en hjem. He he...

Blir lite blogg & stall på meg for tide :( Veldig kjipt. Men når baåde jeg og hestemannen er så opptatte så blir det jo bare sånn... sukk....

også så varmt som det er i dag! phuuu

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej där!! Hur står det till i Bullerbyn!!
Vilketsötnos, ser så busig ut...Vackert hus ni har...bilden längst upp i bloggen..jättefin!!
Hoppas allt är fint med dig...Ha en skön vecka!!!

Kram Millan

Prinsesse Elin sa...

Er innom for å ønske deg en fin fin dag. Klem fra Elin:O)

Katta sa...

:D Lille Theodor!!!! Så kan det va ja verkligen ursöt i allafall. Ja nu slipper vi nog de där maratonlöparna för den här gången och ännu bättre de förnäma politikerna för alltid.Vi kan nu gå vart vi vill, skönt.Ha det så gott i Norge, kram Katta

Anonym sa...

Godt du tok utfordringen. Har aldri lest Harry Potter bøker jeg. Barna mine er litt for små til sånn litteratur, men det kommer nok slike bøker inn i våre bokhyller også.

Pusen deres er så søt. Dere er heldige som har landsted og kan ha dyr hos dere. Tror barna mine ville elsket det.

Ha en fin dag i sola på Aalerud.

Klem fra Minmill

Lynetmor sa...

Hei, vil bare innom og si at jeg har gitt deg en utfordring til he, he. Ønsker deg en fin dag :-)

Sussie sa...

Hej på dig. Jag hoppar bara in för att säga: Ha en fin kväll :) Kramar.

Tee of Vinnord Cottage sa...

hei hei, du har blitt tagget på siden min :)

Ha en flott dag!

Monika sa...

Å kor søte denne lille krabaten er da - du kommer til å få mye glede og kos med denne :)
Vi har 2 i fjøsen - holder reint for mus og elsker ein skvett melk
Smil fra monika