fredag 18. juli 2008

Livet på landet

Etter to reisereportasjer fikk jeg lyst til å lage et innlegg fra gården, en sommerdag i juli :-) I dag er kanskje ikke den mest solrike dagen i sommer, men nettopp derfor har jeg tid til å blogge litt... Rosen på bildet under er en Maidens Blush. Det er en av mine favorittroser og den dufter aldeles nydelig! I verandakassen på fremsiden av huset er det litt skyggefullt, så her trives Fuchsiaen, eller Tåre som mange kaller den. En takknemmelig blomst, som ikke krever mye stell.

Sittegruppen på bildet har jeg to av. Det andre bordet er kvadratisk og har fire stoler. Jeg er utrolig glad i disse sittegruppene... hvorfor? Jo, de er av lakkert aluminium og dermed helt vedlikeholdsfrie! Gode å sitte på og lette å bære, samt at de ser ut som treverk; genialt spør du meg :-) Har også puter i limegrønt, men pga overhengende fare for regn, så får de ligge i putekassen i dag...

Jeg er veldig glad i sink, og disse sinkbaljene står på hver side av inngangspartiet. Om vinteren er de fyllt med høstlyng og eventuelt Thuja. Nå på sommeren har jeg alltid hvite margeritter og lyserosa pelargonier. De første årene pleide jeg å ha rosa potteroser i tillegg til margerittene, men erfarte at margerittene fort tok kverken på rosene...

Inne i inngangspartiet er det ingen ekte blomster som overlever, så her er alle blomstene kunstige. Dette er hvite og rosa potteroser, og gjett hva? De holder seg like fine hele sommeren :-)

Det er ikke så ofte jeg tar bilder av baksiden på huset, men jeg fikk lyst til å forevige et eksemplar av buskrosen Louise Odier, som befinner seg her. Den store og avblomstrede buskrosen ved siden av er jeg ikke sikker på navnet til, men den blomstrer i slutten av juni med et vell av hvite roser. På veggen bak er det Alpeklematis som klatrer oppover veggen.

Her, ved stallinngangen, lukter det godt! Dette er en Duftsjasmin i full blomstring og det lukter godt over hele gården :-)

Ved stallinngangen er det også en plante som egentlig ikke skal klare seg her oppe, nemlig en Klatrehortensia. Den liker seg nok her i solveggen, for den blomstrer like fint hvert år.

Her er det et vell av rosa blomster fra bedet foran låven.

Jeg elsker rosa peoner og kan ikke få nok av dem :-)

Min kjære søster, Gry, var på besøk nå før helgen og synes at jeg kunne ta litt flere bilder av inngangspartiet. Kanskje noen som viste litt mer av selve huset. Det har jeg forsøkt å gjøre her, og jeg må fortelle om den gamle rognen på bildet. Den har egentlig levd langt utover sin tid, og i fjor var den så pjuskete at vi trodde vi måtte hugge den. I år har den kommet seg fint, så jeg har lyst til å gi den en sjanse. I et hull i stammen, kun en meter over bakken, er det et blåmeispar som klekker ut ungene sine hvert år, vi kan da ikke ta fra dem hjemmet sitt?

I bakgrunnen synes den andre hvite sittegruppen og kjøkkeninngangen, som er et must på en gård med dyr! Vet ikke hva jeg skulle gjort uten denne inngangen, som er full av stallklær og sko... Den skal jeg jammen legge ut bilder av en gang, da skjønner dere hva jeg snakker om hi,hi...

Hellegangen foran huset ble lagt til eldstejentas konfirmasjon i fjor. Det er bruddskifer og vi har med vilje ikke gjort den helt snorett men litt buet, slik at inntrykket blir mykere. Tidligere var det kvadratiske betongheller her... disse hellene passer mye bedre :-)

I blomsterbedene foran huset er det planter som tåler en del skygge. Jeg er spesielt glad i Hostas, disse store bladene som også gir nydelige lille blomster litt ut i august. De dekker bunnen slik at ugresset ikke slipper til; genialt! (Hi,hi... ser at speilbildet mitt synes i vinduet, slik det også gjør på bloggbildet i overskriften)

Foran den gamle rognen har jeg alltid en oppstammet Margeritt i en sinkurne og min kjære, gamle vannkanne i sink ved siden av; det er tradisjon... Jeg har nok sett Margeritten frodigere enn i år, men når varmen kommer så kommer nok blomstene også :-)

Det er koselig å sitte under rognetreet når været tillater det. Håper vi får noen fine sensommerdager som kan nytes utendørs; det har vi fortjent i dette landet med så laaaange vintere... Her er låveveggen, nesten totalt dekket av villvin... Vet ikke om dere husker bildet mitt fra i vinter, men det er faktisk samme låven! Inne i stallen siver lyset inn gjennom bladverket, og det er ganske idyllisk i boksene. Hestene liker seg i alle fall :-)

Det gamle stabburet står der og venter på stabbursklokken sin... For en del år siden fikk min svigerfar en flott, spesiallaget stabbursklokke i bursdagspresang. Den ligger i kjelleren og venter på at nye generasjoner skal få tid til å bygge et lite klokketårn til den... I tillegg har vi fått en værhest (!) altså ikke en hane... i smijern, som vi burde få hengt opp. Ja, ja, de går vel ingen steder heller!

I mønet på låven, stabburet og redskapshuset er det tett i tett med svalereir! Låvesvalene og noen tårnsvaler, kommer i mai engang, og de er tegnet på at nå er det sommer! Når de reiser, vet vi at høsten har kommet, og det skjer like plutselig hvert år. Jeg synes det er koselig med låvesvalene, selv om det blir litt møkk på husveggen... De tar masse fluer og innsekter, samt at det spår været helt nøyaktig! Når de flyr lavt blir det regn, flyr de høyt blir det sol; helt sant :-)

Her har vi to som har blitt gode venner! Theodor, stallkatten vår, har hjemmet sitt i stallen, men elsker å komme på besøk når vi sitter på uteplassen vår :-) Her er de like trøtte begge to... De begynte kvelden med å leke og herje, som vanlig, og til tider ser det voldsomt ut! Jentene våre er bekymret for katten, men det er ikke jeg... han er nemlig sjefen og hopper en meter i været over Leo hvis han vil! Leo står igjen på bakken og ser litt dum ut hi, hi...

Men nå er dagen slutt, og dermed leken for i dag. Må jo lade opp til nye hyss i morgen...

Da ønsker jeg dere alle en riktig flott sommerkveld! Nyt den, selv om været ikke er toppen og husk at sommeren varer leeeenge enda...

Mange klemmer fra Britt :-)

42 kommentarer:

Christinas låvebutikk sa...

Heia!
Så masse fine bilder av blomst,hus og dyr! Dere har en nydelig gård!
Ha ei nydelig helg!

Charlotte sa...

Hei Britt!
Så utrolig mange fantastiske bilder! Satt bare å tenkte at sånn vil jeg også ha det! Det kommer til å ta noen år, pluss at jeg ikke har en hel gård rundt meg. Men litt av det og litt av det kommer nok til å bli en realitet her hos oss også. I mellomtiden kan jeg kose meg med bildene dine.

En god helg ønskes deg og dine.

Klem fra Charlotte :D

Jorunn sa...

For en flott gård du har! Selv om det krever mye stell er du heldig som har så mye tumleplass :0) Hostas er geniale planter ja, og veldig dekorative. Klatrehortensia er også nydelig! Jeg også er veldig glad i skifer, både ute og inne.

Christinas låvebutikk sa...

Heia!
Får inn igjen glass servicet!
Du går på listen over sideelement og finner bloggroll der. Så legger du inn linker!
Send meg en mail du så skal du få pris på glass koppene!
Klem !

My home is my Castle sa...

For en fantastisk flott hage og gård !! Nyydelig !!!
Akkurat sånne planter liker jeg !!!
Flott bilder..

Sommerhilsen

Huset i skogen sa...

Dere har en fantstisk flott gård! Nydelige hus og planter. Den hellegangen var så flott! Det med svalene tror jeg faktisk på. Morfaren min hadde gård, og han mente svalene kunne spå været ganske nøyaktig.
Ha en flott helg!

lillemor sa...

En fantastisk går dere har!! Blir jo værende på bloggen din å bare beundre. Regner med dere har lagt inn noen timer arbeidsinnsats:) Men du verden så flott. Drømme drømme...

organic-lizzi sa...

Vanvittig nydelig!!Regner med at det ikke ble sånn av seg selv(pleier jo ikke det!),så fytterakkern for en jobb.Jeg bøyer meg ydmykt..
Så nå er det vel bare å krysse fingrene så du kan nyyyte de deilige uteplassene dine..
Deilig lørdag til to og firbente:-))
Stoor klem fra Randi

liven sa...

Åh for noen flotte bilder!!
Så kjempefint du har det rundt deg på gården din!!

Nydelige blomster og sitteplasser!!
Rene drømmen!!

Ha en fin helg:O)

Anonym sa...

Åhh vilka vackra bilder du bjuder oss på! Jag berättade för min mamma som är norska att jag hade en bloggare som bodde i Norge. Jag sa till henne att du bodde i ett typsikt norskt hus. Ja jag tycker verkligen att du gör det!! Fint hus med fina uthus och lador som är välskötta!!!! Gud så söta de små är.
Hur många hästar har Ni?
Min dotter har fått upp ögonen igen för ridningen. Så nu blir det att köpa ridbyxor igen. Kul för det blir en rolig sak som hon och jag kan göra tillsammans!

Må gott på dig! Allt kul att kika in hos dig!

//Cissi

carina sa...

For en fantastisk flott gård dere har.Satt og drømte meg bort når jeg så alle de flotte bildene du har tatt.
Har nettopp skaffet meg blogg så jeg surfer rundt på andres blogger og titter.Elsker alt som har med arkitektur og interiør å gjøre.
Ha en fortsatt fin helg og titt gjerne innom bloggen min.

Tiril sa...

Hei Britt og takk.

For en flott gård dere har, rene herregården dette,
men etter å ha lest gjennom bloggen din ser jeg jo at
det er ikke få arbeidstimer som er lagt ned her.
Nydelige tun og helleganger,
Det var fantastisk det dere har fått ut av det som en gang var fjøs og grishus, kan tenke det var jobb, men jammen er der blitt flott nå.Min bror holder på med hest, og har to små piker som dyrker ridning,det er det eneste som står i hodet på de.
Forstår utav bloggen at dere driver med rideskole,
der er stor innteresse for denslags forstår jeg,
Har nok sittet endel på hesteryggen i min barndom, men hadde aldri våget meg oppå nå.
Her er det lite som minner om sommer idag, har begynt å annlegge en helleplatting i eplehagen, det er rene sørpehullet i dag, håper på bedre vær så vi kan få gjort oss ferdige.
Om en god uke skriver vi august, det er ikke til å tro at sommeren snart er på hell.
men får håpe på en fin ettersommer, kan være fin den, bortsett for at det mørkner tidligere.
ha en god natt, tenker jeg kryper tidlig til sengs ikveld, lå så lenge i natt før jeg klarte sove.
Klem fra Tiril.

Cattis sa...

Härlig sommar :-)

Så skönt det ser ut med hunden och katten som samsas så...

Vår lilla jycke vill gärna leka med katterna, men de är så tråkiga och vill inte vara med alls.

Nu har vi det så skönt, då vi är på semester hos Synne. Carole har väldigt skojigt tillsammans med älghunden Erri :-)

kram
Cattis

Annaewa sa...

Hej, hur mycket fina bilder som helst! Vilken fin gård ni har, verkligen!!Blev så glad när du hade bilder på maidens blush, de har jag oxå, likaså Louis Odier, de doftar vidunderligt bägge två, plockar in ibland så det doftar i huset!
kram annaewa

Tee of Vinnord Cottage sa...

Å, det se så idylisk ut!!! Og bildene dine stråler av sommer, her bare regner det i dag. Sukk... Og de to nye familie medlemmene er bare altfor søte :)

Ha en fin dag!

Lene sa...

Duuu, Britt. Iblandt, når vi står på her, og jobben føles endeløs - da sier jeg til John at nå kjøper vi leilighet. Men jeg vet jo med meg selv at jeg aldri ville fått alle de godene vi gleder oss så stort over i en leilighet. Åååå, så mye som jeg ville savnet.

Og sååå, når jeg ser disse bildene dine, så tenker jeg at ååååå, så gjerne jeg skulle bodd på en stor gård!!!! Sååå utrolig deilig, idyllisk og frodig hos dere, Britt. Jeg ble virkelig misunnelig - og inspirert. Går stadig rundt og funderer på hva som skal plantes her i gården - og ikke minst hvor. Det er mye mer enn halve jobben - å planlegge.

Tenker de svalene dine har flydd lavt i går, ja. Det bare plasker ned her iallefall - men jeg bryr meg ikke. Bare deilig og forfriskende. Jeg synes altså vi har hatt masse fint vær i sommer, og ser av yr.no at mere skal det bli. Vi pakker opp bilen og kjører nordover mot Lofoten på fredag. GLEEEDER meg!!! Skal bli såååå deilig!!!

Nuuudeglie hund og katt bilder også hos deg :))) Helledussen å skjønne de er... :)

Gooood klem til deg og dine, Britt :)) Og ha en herlig regnværs(?)dag :)

elisabeth sa...

Sukk....så nyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyydelig. Liker alt jeg, heller, lykter, inngang, hus, låve, hostas, klatre hortensia, store trær, fargen på huset, fasongen på huset, osv. Er ikke rart du koser deg:)) Håper du har en fin sommer, men du fikk jo litt sol i Italia, så da er det vel ikke krise ennå...hehe;)
Gleder meg til flere bilder!!!

Fabrikken sa...

Heisann

For en utrolig vakker gård dere har. Som tatt ut av en drøm. Og med alle de blomstene som klatrer og slynger seg over alt, så blir det bare enda vakrere. Kjempefint!

Klem fra nr. 5

Tiril sa...

Hei Britt.

Sendte deg en mail, alt er ordnet.
Du jeg flirer litt på tanken om meg på hesteryggen.
Det er travhester stort sett han har, ikke for det , ungene mestrer de, men jeg er nok en smule redd for de, men jeg syns det er noen vakre dyr.
Jeg er ryggoperert , og av den grunn skeptisk til alt jeg kan ramle av, hahaha, ler med meg selv bare på tanken å se meg på en hesterygg, men har gjort det en gang!!!
Haen god natt. klem fra Tiril

Gry sa...

Neimen, se der! Har du fått tatt bilder fra huset i sommerskrud, hihi... Ikke dårlig ;-) Det er så fint som en dröm, og jeg kan bare si at det er minst like fint, og ikke å glemme, koselig i virkeligheten! De utegruppene i metall er virkelig smarte. Jeg har sansen jeg også. Skulle hatt bare sånt ute egentlig.

Urtehagen må du ikke glemme da, Britt. Men du har kanskje tenkt på det så jeg skal ikke stresse deg! Er bare så luksus å ha den utenfor kjökkendöra ;-)

Koselig bilde av de to rampegutta. Skikkelig trötte og gode etter lang lek. De er bare så herlige. Skal bli spennende å se hele gjengen (= Charlie også) om en ukes tid ;-)

Snakkes på telefon en kveld?

Klem Gry

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg, Britt!
Kjempekoselig å få komme en snartur på gården og kikke på plantene dine. NYDELIGE bilder fra hus og hage, Britt, jeg storkoste meg underveis. Enig med deg at de brudne skiferhellene er mye finere enn kvadratiske heller. Det ser skikkelig fint ut nå. Ser ut til å være herlig stemning på gården. Har god lyst til å prøve å få tatt en tur med gutta når Finn sin ferie er over.
Kikket på bildene fra Roma også. Det må ha vært en herlig opplevelse, ja! Ha det fint, vennen! Klem fra Trine

h.espe sa...

Hi, hi - håper du hadde flotte drømmer i natt..! Ikke fritt for at man kan drømme seg bort hos deg også - så utrolig flott dere har det på gården! Nydelige bilder!!

Selv har jeg altså hatt to herlige ferieuker - helt toppers!!! Dette var første del av ferien, og nå skal jobbe en måned, og da blir det tur til Kos. Gleder meg masse, men først skal jeg altså nyte sommeren her i Oslo.

Nyt sommern videre - koooos deg !!

Klemmer fra meg :o)

mali-mo sa...

Så utrolig fint dere har det! For en drømmehage, og sikkert litt av en drøm å opparbeide også ;)

Skjønner hva du mener med kjøkkeninngang, vi har ikke stallklær men arbeidsklær, men med grusog jord utenfor så ser det ikke akkurat lekkert ut ;) Men en plan er under utklekking så det blir nok bra hos meg også tilslutt... Nydelig med skifer utenfor forresten , og veldig fint å legge den litt buet syns jeg.

Ser vofsen og pusen vokser til ;) de var jo herlige da!

Nyt sommeren!

Hulda sa...

Ble helt fascinert av hunden og katten din, tenk at de er så gode venner. Hadde nok ikke gått med hundene her, men kommer sikkert av at de ikke er vant med katter. Hadde kanskje vært noe annet om vi hadde katt.

Fin blomstring hos deg, mange fine hagebilder. Fortsatt god sommer!

A home far away sa...

Så många fina sommarbilder, det ser helt underbart ut. Garden Licing lådan är sååå fin:-)

Ha de
//Gunilla i Singapore

elisabeth sa...

Kjapt innom for å ønske deg en fin dag imorgen:) Nå kommer vi snart østover...juhuu, bare et par uker til så bærer det over fjellet;)

Prinsesse Elin sa...

Måtte bare innom for å ønske deg ei flott helg. 1 august klem fra Elin:O)

Lynetmor sa...

Hei, ville bare innom for å ønske deg en fin helg :-)

ANETTESHUS.COM sa...

Mange flotte bilder! Dere bor jo så vakkert!!

Jeg er veldig interessert i å vite hvor du har kjøpt utemøblene dine. Synes det hørtes supert ut at de lignet på tre, men var vedlikeholdsfrie! Har lett etter noe lignende i lang tid! Hvor har du kjøpt møblene?

Ha en fortsatt god helg.
Klem

Fruen i Det Hvite Hus sa...

Veldig flotte bilder. Du har det veldig vakkert rundt deg. Velstelt og trivelig. Og de to kosevennene var aldeles nydelige.
Ha en fin sensommer.

MiaMaria sa...

Hejsan!

Länge sen sist...
Men så härligt vackrta bilder från dinträdgård. Ditt vita hus är bara så vackert och den gröna natur och växtlighet runt om. Med en massa härliga blomster.

Och lilla voffsen är ju bara så söt tillsammans med kissen.......
växer och blir så stor....

Ha´en fortsatt bra sommar!
MiaMaria

inger lises hjem sa...

Åååå for et vakkert sted. Ble virkelig fasinert av de fine bildene, der kunne jeg ha bodd tenkte jeg. Kjempeflott!!

Katta sa...

Hallå Britt! Hoppas du har det härligt i sommaren. Ni har verkligen en otroligt vacker gård, huset är så fint vitt till och med.Vad söta Theo och Leo är tilsammans har också haft hund och katt som var bästa kompisar.Ha en bra kväll , kram Katta

elisabeth sa...

Nå begynner vi også snart livet på landet;) Få dager igjen, så går turen over fjellet:)
Ha fin uke!!!

Sussie sa...

Hej Britt. Jag skrev en kommentar till dig här men jag ser den inte någonstans så jag skriver igen då. Du visar så vackra bilder ifrån din trädgård, jag häller med dig om att pionerna är vackra. Så skoj att hunden och katten funnit varandra, mysigt att kunna vila tillsammans. Ha en riktigt fin dag. Kramar.

Sigurd Olav Silset sa...

Jøss!! For en drøm av en gård, og så flott hage! Nydelige heller foran huset også! Å de møblene dine er jo helt geniale, jeg er sååå lei av å male hagemøbler!!
Stabburet ditt er så hyggelig, jeg ønsker meg også stabbur! Ha en fin sensommer!

Tiril sa...

Hei Brit,

Det ligger en award til deg hos meg

-Mitt lille rede- sa...

Hei!
Her var det utrolig mye fint å se! Gården deres ser bare sååå fin og idyllisk ut! Herlige bilder! Ser dere har hatt en kjempefin tur til Italia. Mange fine bilder derifra. Jeg har vært i Italia, men bare i Venezia og har veeeldig lyst til Roma. Some day... :-)
Ha ei fin helg!

Klem fra Lene

Photo-Me-Life sa...

For en plass. Det var ett vakkert hus du hadde med ett fantastisk inngangsparti og en flott hage. Ble helt målløs her. Skulle jeg drømt meg frem til noe jeg ønsker ha selv måtte det være hjemme hos deg. Dyr elsker jeg også...helt helt fantastisk:) Skulle mer enn gjerne bodd på ett slikt sted med masse forskjellige dyr....

Sussie sa...

Hej vännen, jag har en liten utmaning till dig på min sida :) Kram.

Elzie sa...

Vilken härlig trädgård ni har. Den ser helt ljuvlig ut. Tänk att få slå sig ner där och bara njuta. Tycker mycket om ert hus också. Det ser så fint ut där det bäddas in i grönska.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

elisabeth sa...

Nå går turen til Hedmarken:) ha en fin dag!!!