søndag 14. november 2010

Farsdag og god mat

I dag har vi hatt farsdag og da følger det med god mat, naturligvis :-) Min kjære mann er ikke så glad i kaker, derfor ble det en dessert i stedet. Og ikke hvilken som helst dessert, men karamellpudding, som vel er det eneste søte han liker...
Men først ble det skinkestek med saus, mandelpoteter og rotgrønnsaker. Her er oppskriften:  Gni inn steken med salt og pepper. Legg i en ildfastform med løk og gulerøtter i skiver. Hell på 8 dl med kokende vann og stek ved 175 grader til steketermometeret viser 80 grader.  Pakk inn steken i aluminiumsfolie og sil kraften, denne blir basis for sausen. Saus: Brun smør og hvetemel forsiktig i en jerngryte til gyldenbrunt. Visp inn kraften og kok opp. Smak til med salt, pepper, aromat krydder, fungi soppessens, soyasaus og kremfløte. Skjær rotgrønnsaker i skiver og kok disse i saltet vann. Serveres med nykokte mandelpoteter :-)

Og så ble det karamellpudding til dessert :-) Har aldri laget det før, og det er favoritten til "gubben", derfor var det litt spennende... Men utrolig godt ble det, og her er oppskriften: Smelt 1 1/2 dl sukker i en stekepanne og fordel det i en varm brødform i aluminium, avkjøl. Kok opp 6 dl helmelk, med 2 ss sukker og 1 vaniljestang m/frø. Avkjøl denne blandingen og fjern vaniljestangen. Tilsett 4 lettpiskede egg og sil blandingen over i formen med karamell. Stekes i vannbad på nederste rille v/ 150 grader i ca. 45 minutter. Skal hvile i kjøleskap noen timer før servering. Det ble masse saus da jeg velvet puddingen og smakte nydelig gjorde det, i følge mann og barn :-)


Ellers har hestene vært i bruk i dag, både i kjøring og ridning. Dette bildet er fra i sommer, hvor Mathilde tar seg en tur på hesteryggen! Ønsker alle en god uke, klem fra Britt :-) 


9 kommentarer:

liven sa...

Hei Britt!!
Tenker dette var mat for far ja....ser kjempegodt ut!!
Hjemmelaget karamellpudding er jo også så godt....liker ikke den som er ferdiglaget jeg!!
Ser dere har hatt en flott tur under her også.....ser spennende ut!!

ha en fin ny uke :o)

Mira sa...

Nam!

Det såg godt ut!

Eldstesønnen lager av og til karamellpudding her, fordi han liker det så godt selv.

Fikk lyst til å lage steik nå! Men får vente til ei helg.

Ønsker deg ei fin ny uke! Klem,

Anne Vik sa...

Hei, oppdaga den flotte bloggen din inne hos Mira. Jeg og driv med hest, derfor er det ekstra artig å finne noen som driv med det samme.
Oppskriften på karamell pudding ser god ut, den må jeg prøve i jula.
ha en din dag.
Klem fra Anne;-)

Birte sa...

For en herlig gård dere har.

Vi drømmer om et gårdsbruk, småbruk, Da hele familien er veldig glad i dyr og jobb :-)

Er så misunneleg på dere...

Kjekk blogg som jeg kommer til og være innom oftere!

Klemz Birte

Kari Agathe sa...

Hei...
Så herlig blogg du har. Fant den hos en annen blogger(Mira).
Jeg har også hest, en eks traver, og kjører en del med ham... Bare for gøy ;)

Kari

Tiril sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Katta sa...

Hej Britt! Länge sen jag tittade in här vilken vacker header du har nu, ni bor otroligt fint. Önskar dej en riktigt god jul. Kram Katta

Huset i skogen sa...

Plutselig kom jeg på at det var lenge siden jeg har vært innom her. Har vært litt lei av blogging så det er vel en av årsakene.
Håper du kommer med et nytt innlegg snart:)

Gry sa...

Trodde du skulle ta opp igjen bloggen jeg ;-)

Klem