søndag 16. oktober 2011

Lenge siden sist


Etter en pause på snart et år, fikk jeg lyst til å gjenoppta bloggingen. Først og fremst på grunn av alle de koselige bloggvennene jeg har fått gjennom bloggen; håper de fleste av dere fremdeles er her :-) Selv om det er høst her hos meg nå, har jeg lyst til å vise noen av bildene jeg har tatt av hagen i sommer. Jeg er storfornøyd med skiferhellene vi la i fjor og det har virkelig ikke vært noe problem med vanning av blomsterpotter denne sommeren, her på østlandet har det regnet rikelig... ;-)Sittebadekaret i sink har sjelden vært tomt for vann. Vi har virkelig regnet bort, og jeg setter stor pris på de uteplassene vi har under tak! I min planlegging av hagen forsøker jeg å skape så mange rom som mulig, med mange ulike sitteplasser, både store og små.Denne gamle, slitte hagebenken er en av mine favoritter. Den står ute hele vinteren og er i bruk fra tidlig vår til sen høst. Jeg liker å sitte her ute på kvelden, inntullet i diverse pledd, og se utover jordet og hestebeitene :-)Har plantet gule margeritter, hengelobelia, lavendel, diverse pelargonier, krydderurter og roser, i år som i fjor. Det er planter som fungerer bra i potter og urner. Synes jo at oliventreet mitt ser litt stusselig ut, etter at jeg nettopp har kommet hjem fra min andre tur til Sicilia og de enorme olivenlundene de har der nede... Men så er det jo et litt annet klima også ;-)Dette er frokostplassen til meg og "gubben", når det er fint vær vel og merke... Disse stolene og bordet står også ute om vinteren og blir passe værbitt, slik jeg liker det.


Og her er kveldsplassen vår. Dette står ikke ute om vinteren, fordi mosaikkflisene ikke tåler frost, men jeg syntes rosemønsteret på bordet og stolene var så sjarmerende at jeg kjøpte det likevel.


Utepeisen har ikke vært så flittig brukt i sommer, som en følge av været... Det er egentlig veldig fint å sitte her på sommerkveldene og jeg har nå funnet ut at jeg skal få tak i en av de store, stabile parasollene de bruker på uterestauranter, slik at vi kan sitte her når det regner også :-)


Denne uteplassen har vi brukt myyye i sommer, for den er under tak! I tillegg har vi en terrassevarmer som går på gass, slik at vi kan sitte her utover høsten også.


Krydderurtene mine er faktisk fine enda, så de skal få stå litt til, men ellers har jeg tømt de fleste av blomsterpottene og urnene i dag. Oliventreet skal få bli med inn, som vanlig og rosene (Bonica), skal plantes i blomsterbedet. Pelargoniene får overvintre i potetkjelleren.
Det er litt vemodig at sommeren er over, men fordelen er at man kan være inne på kveldene med god samvittighet og tenne masse lys! Og ikke minst blir det forhåpentlig litt tid til å blogge, slik at det ikke går et år til neste gang... Ha en fin høstkveld; klem fra Britt :-)

9 kommentarer:

Herman Grans ♥ sa...

Koselige bilder :)
Veldig fint med skifer og!
Hilsen Grete

Linda sa...

Hei Britt!
Morro å høre fra deg igjen.
Du har mange flotte rom i hagen.
Nydelige blomster.
Her er vi snart på flyttefot,så nå spar jeg opp stauder og urter for å ta med til min barndomshage i byen.Ha en fin søndagskveld og en super uke.Klem Linda:))

Anonym sa...

Hei! Så koselig at du har begynt igjen så jeg kan fölge meg litt på hva som skjer hos deg :-)

Lykke til!

KLEM

Anonym sa...

Hihi... det er JEG (Gry) som skriver anonymt.... Unnskyld. Skal skrive navnet med en gang häretter!!

/Gry

Aalerud Stall sa...

Jammen Gry, har ikke du bloggen din da? Var jo litt din "feil" at jeg begynte å blogge igjen ;-) (Og litt Pernille sin, for hun sa at jeg burde slette bloggen min hvis jeg ikke oppdaterer den...). Hun har forresten en fin blogg på www.hest.no, som jeg skal prøve å linke til :-)

Mira sa...

Så flott at du er tilbake igjen. Har savna deg!

Misunner deg dei skifer hellene.

Er litt lei, blomsterbeda i husveggen, enten så tørker plantene bort eller så gror det igjen med ugras, rekker ikkje rundt.

Fint med mange sitteplasser hos deg.

Miraklem.

A-H sa...

Heisann!
Så koselig å "se" deg her igjen:)
Mange fine hagerom du viser, tenk at sommeren er forbi.....

Men vi gleder oss til vinteren også vi:)

Klem

liven sa...

Hei Britt

Koselig med et innlegg hos deg igjen!!
Du har det så fint på uteområdene dine...flotte uteplasser og denne zinkbadekaret er knallfin :o)

Vi har vært uheldig med skiferhellene våre nå....etter mange år er de begynt å løsne. Fikset de i fjor sommer og i vinter sprakk de opp igjen. Vann og barfrost må nok ta skulden.....synd, for jeg synest det er så fint med skifer!!

ha en fin dag...og så "sees" vi snart igjen :o)

Aalerud Stall sa...

Tusen takk for hyggelige kommentarer! Jeg har problemer med å få kommentert hos dere, er det noen som har peiling på hvorfor? Får beskjed om at google-kontoen min ikke kan brukes, eller noe sånt... Nå har jeg prøvd flere ganger og blir litt oppgitt, men skal fortsette og prøve! I mellomtiden gjør jeg det her: Grete, synes det var koselig å få kommentar fra deg og en mulighet til å bli kjent med din blogg :-) Mira, jeg har savnet deg og bloggen din også, så det er godt å være "tilbake"! Skal være mer aktiv fra nå av hadde jeg tenkt... Stor klem tilbake :-). Linda, deg fikk jeg faktisk kommentert hos, og jeg gleder meg til å følge med flyttingen på bloggen din; masse lykke til! Ann Helen, koselig å "se" deg også! Godt at du fremdeles blogger :-). Liven, jeg skal lære av deg og bli litt flinkere til å blogge... ;-) Synd med skiferhellene dine, det er sikkert barfrosten som du sier. Hos oss har det så langt gått bra, men vi har jo hatt snørike vintre... Hellene foran inngangspartiet kjører vi både bil og innimellom traktor på, så de sitter godt, tror jeg ;-) En riktig fin helg til dere alle og klem fra meg!