lørdag 16. februar 2008

Bakedag

I dag har det vært bake- og vaskedag her i huset. Det trengs jo å vaske litt innimellom også, i hvert fall i et hus med 5 familiemedlemmer, diverse overnattingsbesøk av venner samt dyr på gården... Jeg hadde egentlig ikke tenkt å dvele så mye med vaskingen, for det blir jeg ikke særlig glad av! Må sette på musikk på full guffe og bare kjøre på :-) Men bakingen koser jeg meg med! I dag har jeg bakt brød, rundstykker med parmesan og oregano og en kake (Sjokoladerullade med smørkrem; ungenes favoritt!). Nå er det vinterferie her på østlandet, så i morgen blir det en langtur på hesteryggen; det er sikkert! Far i huset har kjørt en tur med hest i dag, sammen med Lillegull, og jentene har vært på ridetur, så i morgen er det min tur... Her er vårt seneste kunstverk signert to av døtrene i huset :-)
Oreganoboller med parmesanost; de var kjempegode! Oppskrift følger:
50 g gjær, 100 g smør, 3 dl melk, 1 ts salt, 1 ss oregano, 1 dl revet parmesanost, ca. 8 dl hvetemel, smeltet smør til pensling, revet parmasanost til pynt.
Smelt smøret og tilsett melken, la det bli lunkent og bland inn gjæren (tørrgjær går greit). Tilsett salt, oregano og ost. Elt inn mel til passe deig. Heves tildekket med plast i 30 minutter. Deigen tas så ut og trilles ut til en pølse. Deles i 16 biter og trilles til boller. Etterheves på bakeplaten i 45 minutter. Pensle bollene med smeltet smør og dryss på parmesanost. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 minutter.
Et lite tips fra meg: Når jeg skal bake ut brød eller boller bruker jeg litt smør på bakebordet og hendene istedet for mel. Da blir ikke deigen så tung og det er mye lettere å trille ut f. eks. boller.
Brødene har jeg ikke bakt før, men derimot smakt og måtte få oppskriften, for de er kjempegode! Litt av hemmeligheten er å skålde det grove rugmelet, slik at brødet blir ekstra saftig og godt. Oppskriften kan fåes ved forespørsel :-)
Jeg har også et aldri så lite vintips i anledning lørdagskvelden. Før jul var min kjære og jeg på vår årlige alenetur. Vi pleier å prioritere en langweekend i året hvor vi reiser bare vi to for å pleie forholdet. Det høres kanskje litt egoistisk ut, men jeg tror det er bra både for oss og for ungene... Ungene har det nemlig bra hvis foreldene har det bra, og omvendt :-)
Denne gangen tok vi Colour Magic til Kiel, og du verden for en båt! Vi slappet av, tok spabehandlinger (det gjorde jeg da, mens min kjære tok seg en øl så lenge...) og ikke minst spiste og drakk vi godt! Det var under en av middagene at vi fikk servert den beste vinen jeg noen gang har smakt; en rødvin såklart! Det var en Amarone Villalta. En italiensk vin som kostet 190 kr i tax free på båten og i Norge er det 400 kr flasken, så vi har ikke kjøpt den her enda...
Men i dag kom min mann hjem med en Amarone Il Sestante, som vi skal prøve i kveld. Den var omtrent halve prisen, men jeg håper den ikke er bare halvparten så god :-)
Jeg ønsker alle min bloggvenner en kjempefin lørdagskveld! Jeg skal kose meg med å lese alle nye blogginnlegg fra dere nå etterpå :-)
Mange klemmer fra Britt :-)

31 kommentarer:

Gry sa...

Så mye du har rekt i dag da!! Uff, rydda og pussa litt igår vi, orka ikke vaske annet enn baderummene, hi,hi...Men idag ser det ut som det var ½ år siden sist! Et utakknemlig jobb....

Ser så godt ut med brödet og rundstykkene. Jeg har jo mitt eget bröd jeg da, men det kan sikkert varieres med litt parmesanost! Höres godt ut. Vinet er ikke helt feil det heller kan jeg tenke meg. Selv sitter jeg med Californiskt vin til 59,-SEK, så det er litt forskjell på folk, ha,ha..

Skal passe på å kose meg litt med A, for vi er hjemme alene ett par timer- og jeg har snakka med både modern og fadern i telefon,så nå har over halve kosetiden med A gått. Vi får snakkes mer senere i kveld eller i morra.

Ha en fin kveld og kos dere med vinet og baksten. Hils alle.

Klem Gry

Aalerud Stall sa...

Hei, husk på de norske prisene da... Vi får ikke vin til 59 kroner altså! Skal logge meg inn på din mail etterpå, men nå er det bare en liten pause i "Farmen". Vet at det heter noe annet på Svensk... Uansett var vinen toppen og jeg skal gi en full kommentar etterpå :-)

Gry sa...

Hi,hi...hvis hu er halvparten så sta som mora si, så kan jeg godt tenke mig att det blev fight... Hva dreide det seg om da? Du kanskje vil fortelle senere...

Ha en god natt!

Klem Gry

elin1976 sa...

Ja det gjør det. Bare gi beskjed på bloggen hvordan du ønsker. Hvilke farger osv.

Her har det blitt baka neste 80 rundstykker. Jeg er så lei rundtykker at jeg tror det blir lenge til det blir det på menyen her i denne familien.
Sitter å venter å at siste brett skal ut av ovnen.
Ønsker deg en fin kveld:O)

Hulda sa...

Så godt det så ut det du har bakt! Fin hest dere har. :)

Synnøve. sa...

Hej Britt.
Rundstykkene såg virkelig gode ut.Det ska vi pröve. Har du litt tid over så send meg gjerne oppskriftern på det brödet.Hörtes godt ut.
Her köpte vi tekakor i når vi var på harryhandel. smask med reker, egg og majones på.
Det vill si eg tåler ikke reker så det blir krabbstigs.Går like greit.
der bikka klocka 3. Har nå kun en time igjen å jobbe.Deiligt.
Kos deg med baksten og vinen.Hils familjen og nyt rideturen imorgo.Den har du gjort deg fortjent av.
Nattaklems fram Synne ;D

MiaMaria sa...

Hejsan Britt!

O, vad du har ståt i och bakat ser så himla gott ut!

Du pratar om att ha en text ovanför sängen istället för en tavla.....visst var det så....
Visst finns det schabloner att köpa och det skulle ju vara så snyggt. Det tycker jag att du ska prova på.....Tror det finns schabloner på www.my first room.se
tror adressen är rätt...

Ha´nu en riktig bra dag!
Miamaria

Anonym sa...

Det är nog väldigt bra att åka iväg på tu man hand så där fast man har familj.Tror att alla skulle behöva det ibland.Vinet verkar ju supergott.Får pröva att göra de rundstyckena de verkar så goda.Så det blir en härlig ridtur för dig idag, jag blir sååå avundsjuk.Ha det så bra idag och på lovet.Kram Katta

Hanna sa...

ojojoj vad du står i....vilket vackert hus ni har...så hima roligt att hitta hit.
Ha de gott

Sigurd Olav Silset sa...

Nam nam, gjærbakst er så utrolig godt! Vi har baka sjokoladekake som vi skal ta med oss bort på besøk etterpå, det blir koselig:) Skal prøve ut den oppskrifta di:)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ooo, så gott det såg ut då!!! Smarrigt!!!Ville bara kika in hos dig,,fin blogg..
Krm Millan

Sussie sa...

Godmorgon :) Så kul att du kom in hos mig nu, jag hade skrivit fel i adressen tur att det fixade sig. Så mysigt det låter med ridutflykter. Vi hämtade tonårsdotterns ny fodervärdshäst i helgen så hon är lycklig nu, det blir nog en och annan utflykt för henne med skulle jag tro. Bullarna som du bakat ser jättegoda ut, låter mumsigt med oregano och parmesan. Ha en fin dag, kram.

Gry sa...

Hörte at dere ikke er helt i form, mildt sagt!! Så kjedelig å ligge sånn, uffameg :-( Dere må skynde dere å bli friske igjen, det er bare for synd om vi må stille inn igjen!

Jeg er hjemme alene i kveld, og har plenty med tid å snakke hvis du vil ringe ;-D

Håper dere slipper mer nå.....Klem fra Gry

Aalerud Stall sa...

Sorry, long time no see... Jeg har vært skikkelig dårlig i noen dager nå; så dårlig at jeg ikke har vært på dataen engang :-) Bare ligget i senga med høy feber og vært helt utafor! Så derfor har jeg ikke fått vært på noen av deres blogger og fått svart på de koslige kommentarene jeg har fått :-) Men dette skal det nå bli en endring på. Nå skal jeg kose meg med å se hva som har skjedd i bloggverdenen siden sist! Men aller først skal jeg ringe deg, Gry :-)

Klem fra Britt

P.S Veldig hyggelig med dere nye bloggere som har besøkt meg, jeg kommer selvsagt til å kikke innom deres blogger :-)

Trines Hus og Hage sa...

Hei Brittemor!
Takk for koselige ord på bloggen min, Britt! Setter pris på det, vet du. Håper det går bra med pappaen deres, alstå! Jeg har husket på ham.
Virkelig deilig bakst du viser frem her. Flink, du! Det gir meg bakeinpirasjon!

Det har drøyd litt med tilbakemelding fra meg, fordi helgas planer har vært litt uvisse. Vi ble nemlig invitert til ei hytte av noen venner, og har bestemt oss for at lørdagen blir tilbrakt på Sjusjøen. Søndagen er også booket på dagen, men jeg vil jo gjerne treffe dere. Synes det hadde vært koselig om dere kom hit en tur, for det er så innmari lenge siden du har vært her, Britt. Kanskje synes Gry det er morsomt å se huset også? Men det må nesten bli søndag ettermiddag for min del. Så spørs det om det passer for dere da?

Snakkes, vi! Klem fra Trine

Hulda sa...

Hei! Ja, du kan selvfølgelig linke til meg. Takk for det. :)

Anonym sa...

Jasså ni är sjuka med.typiskt den här tiden på året.Skulle inte ni ha lov(ferie)denna veckan?Den madonnan min är inte gammal den bara ser sån ut.Köpte den för ett och ett halvt år sen på en butik i Stockholm som heter Spiti de har liknande nu med.kram från Katta

Gry sa...

Å, ser at du har värt hos meg og rosa meg fält! Takk, takk :-D

Vi snakkes. Nå er jeg så trött (!) og skal forsöke å få sove i normal tid. Har begynt å höre på bodyscanning til jeg sovner. Det fungerer bra :-)

Sov godt! Klem Gry

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

tack för din urgoa kommentar!!!
Ja så klart du får länka..blir ju ännu gladare nu ju!!

Tack tack!!

♥♥God Kväll, Kram millan!♥♥

Gry sa...

Hvordan går det med dere? Tenkte jeg skulle ringe i kveld, men det blev så mye annet- så det ble ikke av för det blev for sent. Fint hvis du kan ringe med i morra, så vi kan se litt hvordan det blir i helga... Håper dere har värt friske idag...:-s

Sov godt! Klem Gry

Cattis sa...

Så gott det låter!
Jag förstår inte vad det är med mig idag. Jag är jättehungrig hela tiden.

Kanske för att jag läser en massa bloggar med goa recept i. Både brödet och rulltårtan lät ju så gott...mmm

Ha en bra helg!
Kram
Cattis

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt!
For en varmende melding fra deg på bloggen min, kjære venn!
Så synd at dere er syke, da! Stakkers dere!
Vi satser på besøk den helga! Jeg sender deg en sms.
God bedring der hjemme.
Klem fra Trine

Linda sa...

Hei! Det brødet så godt ut.Du legger ikke ut oppskriften?er intresert.Skal ha stor bakekveld i Mars mnd.Vi skal fyre opp en baksteovn.Rundsrykkene må jeg også teste,alt ser herlig ut.God helg!
Hilsen Linda :))

elisabeth sa...

BØKENE ER UTSOLGT, MEN NY FORSYNING ER PÅ VEI:)) Oops her var store bokstaver...hihi;)
Skal sende deg en mail, når de kommer! Håper det er til uken!
Skal purre leverandør ang bord mandag. Håper det også er på vei.
Ellers begynner det heldigvis å fylles opp igjen i hyllene:)
Ser at du har dine egne fristelser både soiselig og flytende, kjenner jeg gjerne skulle hatt noen dager med god mat og drikke, men det har jeg jo sagt i 10 år...haha;) Vi får stoppe innom hos deg neste gang vi er på vei ti Nes, istedenfor SHELL:)) hehe;)

Ønsker deg en super helg, vi maler og maler, og maler...puh!
Hils søster masse:)

MiaMaria sa...

Hej!

Det blev en lyckad kväll för flickorna men tiden bara rusade iväg....men jag tror de gick nöjda hem.

Hopas du har haft en bra lördag!

Miamaria

Linda sa...

Hei Britt!Du må bare linke meg til.
Håper det er ok at jeg gjør det samme.Linda :))

Anonym sa...

Hallå Britt! Tack för din fina kommentar.Hoppas ni får en trevlig helg där i Norge med.Kram Katta

Lene sa...

Hei, Britt :)

Jasså, du - så dere har sittet og sett noe såååå nyyyydelig som Nothing Hill - og spydd!!!! Hahahahaha :) Usjameg så stygg jeg er - ler alltid når man absolutt ikke skal le - unskyld :)

Duuu, så god ide med smør på hendene når du baker! Skal jeg jammen prøve. Her i huset har jeg blitt så glad i en rundtykkeoppskrift som kun skal heve en gang - det vil si - du ruller dem ut med en gang du har blandet sammen deigen - og den skal ikke blandes mye. Og så hever de ferdig utrullede rundstykkene i en og en halv time. veldig greit å slippe oppstykket tid - rekker så mye mer i mellomtiden- Og jeg blir latere og latere med utrullingen - liker igrunnen at de ser hjemmebakte ut - og så har jeg dårlig tid, vettu ;) Men ordner det flott når vi har gjester, da ;)

Håper formen deres er bedre - og at det snart passer seg med besøk av Gry og co, da :)

Her er det baaare slaraffenliv i helgen. og vi har faktisk sett på tv`n både i går og i dag - ikke værst til å være oss ;)

Kos deg i lørdagsnatten - og så håper jeg vinen svarte til forventningene :)

God klem fra Lene :)

elin1976 sa...

Hallo.
Jeg vil gjærne lage en tilda. Jeg har laget mange fine som skal selges på fredagen. Hvis de ikke blir solgt kan du jo ta en titt på noen av disse. Kan sende deg en mail i løpet av neste helg. Disse er kjempesøte alle sammen. Men jeg synes at hver eneste tilda jeg lager får et eget utrykk og blir søtere og søtere for hver gang. Alle har sin egen personlighet liksom. he he
Ønsker deg en super flott dag. Vi skal på ridestevne i dag så nå skal jeg finne frem kjeledress og fingervanter....det er alltid så forbaska kaldt inne i hallen. Kurv med mat og kaffe laget klar og prinsessa spinner rundt her å prøver å huske banen hun skal ri. he he. Ha en fin søndag. Klem fra Elin:O)

Cattis sa...

blomman är en slags kaktus. Jag skulle tro att de är besläktad med aloe vera. Den har haft såna där blommor under några år nu, ca två gånger per år. Det blir en jättehög stängel med knopp som väntar ett bra tag på att slå ut.
När den väl slår ut som blommar den snabbt över.
Märklig...

Jaa, vad härligt att våren kommer. En underbar årstid!
Så bra att akupunktur hjälper dig med allergin så att du oxå kan njuta av allt det härliga :)

Kram
Cattis

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack för din fina kommentar hos mig! blir såå glad av det du skriver!!
Have piecefull & lovely Sunday!!!
♥Kram Millan♥